Politika i društvo

USKORO TRIBINA O UPU LUNGOMARE

HOTEL NA VALKANAMA Filip Zoričić "Svi moraju znati sve o UPU Lungomare"; Dušica Radojčić: "Prostor moramo planirati s građanima!"

Pretvaranje lokacije, s kojom su Puljani emotivno vezani i koja je dio javne ponude sporta i rekreacije u nedostupni prostor hotela visoke kategorije, apsolutno zavrjeđuje javnu provjeru u smislu široke rasprave i slušanja mišljenja građana. Samo javnost može reći što je javni interes, kaže predsjednica Gradskog vijeća


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Lokacija budućeg hotelskog kompleksa, Foto: Dražen Majić

Pretvaranje lokacije, s kojom su Puljani emotivno vezani i koja je dio javne ponude sporta i rekreacije u nedostupni prostor hotela visoke kategorije, apsolutno zavrjeđuje javnu provjeru u smislu široke rasprave i slušanja mišljenja građana. Samo javnost može reći što je javni interes, kaže predsjednica Gradskog vijeća

Planirani prostorni zahvati na pulskoj šetnici Lungomare, na kojoj se prema izmjenama i dopunama UPU Lungomare planira hotelski kompleks i popratni turistički sadržaji, sve su više u interesu javnosti.

Svjestan je toga i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji potvrđuje da će se vrlo brzo održati široka javna rasprava i prezentacija svih planiranih promjena u sklopu urbanističkog plana uređenja popularne pulske šetnice.

Zoričić kaže da je jučer s koalicijskim partnerima dogovoreno da se održi sjednica samo na temu UPU Lungomare.

Na prezentaciju će, kaže pulski gradonačelnik, biti pozvani brojni stručnjaci, a građani će imati prilike čuti sve o planiranim prostornim izmjenama.

Zoričić najavljuje da će nastaviti s ovakvom praksom transparentnog informiranja javnosti.

- Uskoro će se održati i tematska sjednica o spajanju Istarskog Vodovoda i planovima za Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun. Svi moraju znati sve i javnost mora biti o svemu obaviještena, kaže Zoričić, dodajući da bi se UPU Lungomare trebao prezentirati do kraja ovog mjeseca.

- Nije li neobično da građani 2022. godine u većini ne znaju za urbanistički plan kojim je omogućeno da se na Lungomareu izgradi hotel s dvije podzemne i sedam nadzemnih etaža na 20.000 četvornih metara, kao i tri ugostiteljska objekta u samoj šumi te da se betonira obala, pita se inicijatorica javne tribine i predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić (Možemo!).

- Nije uopće neobično da ih bivša vlast o tome ništa nije pitala kada je ucrtavala te sadržaje, jer upravo je takav odnos prema građanima obilježio nijhovu vladavinu. Ova gradska vlast mora radikalno promijeniti taj pristup i prostor planirati zajedno s građanima Pule. Zato je s koalicijskim partnerima dogovoreno da se organizira ta javna tribina, navela je Radojčić.

Naglasila je da će javnost uskoro biti obavještena o mjestu i vremenu održavanja. 

- Pretvaranje lokacije, s kojom su Puljani emotivno vezani i koja je dio javne ponude sporta i rekreacije u nedostupni prostor hotela visoke kategorije, apsolutno zavrjeđuje javnu provjeru u smislu široke rasprave i slušanja mišljenja građana. Samo javnost može reći što je javni interes, zaključila je predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić.


Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.