Politika i društvo

USKORO TRIBINA O UPU LUNGOMARE

HOTEL NA VALKANAMA Filip Zoričić "Svi moraju znati sve o UPU Lungomare"; Dušica Radojčić: "Prostor moramo planirati s građanima!"

Pretvaranje lokacije, s kojom su Puljani emotivno vezani i koja je dio javne ponude sporta i rekreacije u nedostupni prostor hotela visoke kategorije, apsolutno zavrjeđuje javnu provjeru u smislu široke rasprave i slušanja mišljenja građana. Samo javnost može reći što je javni interes, kaže predsjednica Gradskog vijeća


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Lokacija budućeg hotelskog kompleksa, Foto: Dražen Majić

Pretvaranje lokacije, s kojom su Puljani emotivno vezani i koja je dio javne ponude sporta i rekreacije u nedostupni prostor hotela visoke kategorije, apsolutno zavrjeđuje javnu provjeru u smislu široke rasprave i slušanja mišljenja građana. Samo javnost može reći što je javni interes, kaže predsjednica Gradskog vijeća

Planirani prostorni zahvati na pulskoj šetnici Lungomare, na kojoj se prema izmjenama i dopunama UPU Lungomare planira hotelski kompleks i popratni turistički sadržaji, sve su više u interesu javnosti.

Svjestan je toga i pulski gradonačelnik Filip Zoričić koji potvrđuje da će se vrlo brzo održati široka javna rasprava i prezentacija svih planiranih promjena u sklopu urbanističkog plana uređenja popularne pulske šetnice.

Zoričić kaže da je jučer s koalicijskim partnerima dogovoreno da se održi sjednica samo na temu UPU Lungomare.

Na prezentaciju će, kaže pulski gradonačelnik, biti pozvani brojni stručnjaci, a građani će imati prilike čuti sve o planiranim prostornim izmjenama.

Zoričić najavljuje da će nastaviti s ovakvom praksom transparentnog informiranja javnosti.

- Uskoro će se održati i tematska sjednica o spajanju Istarskog Vodovoda i planovima za Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun. Svi moraju znati sve i javnost mora biti o svemu obaviještena, kaže Zoričić, dodajući da bi se UPU Lungomare trebao prezentirati do kraja ovog mjeseca.

- Nije li neobično da građani 2022. godine u većini ne znaju za urbanistički plan kojim je omogućeno da se na Lungomareu izgradi hotel s dvije podzemne i sedam nadzemnih etaža na 20.000 četvornih metara, kao i tri ugostiteljska objekta u samoj šumi te da se betonira obala, pita se inicijatorica javne tribine i predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić (Možemo!).

- Nije uopće neobično da ih bivša vlast o tome ništa nije pitala kada je ucrtavala te sadržaje, jer upravo je takav odnos prema građanima obilježio nijhovu vladavinu. Ova gradska vlast mora radikalno promijeniti taj pristup i prostor planirati zajedno s građanima Pule. Zato je s koalicijskim partnerima dogovoreno da se organizira ta javna tribina, navela je Radojčić.

Naglasila je da će javnost uskoro biti obavještena o mjestu i vremenu održavanja. 

- Pretvaranje lokacije, s kojom su Puljani emotivno vezani i koja je dio javne ponude sporta i rekreacije u nedostupni prostor hotela visoke kategorije, apsolutno zavrjeđuje javnu provjeru u smislu široke rasprave i slušanja mišljenja građana. Samo javnost može reći što je javni interes, zaključila je predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić.


Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.