Politika i društvo

Vedran Ivančić pred novinarima

IDS Pazina o Zarečkom krovu: Vlasnici parcela bi parkinzima nešto i zaradili, a zaradom i zaštitili djedovinu

"Ako nešto i zarade, vlasnici će to usmjeriti na obvezu čišćenja. Jer u pitanju su horde i horde ljudi. Ljudima iz Milana i Beča koji žive u betonu Zarečki krov je jako zanimljiv, kazao je Ivančić, dodavši da je ta lokacija, do objava na društvenim mrežama i masovnog posjećivanja, bilo jedno skriveno prirodno mjesto, vodopad koji oduzima dah kad je pun vode, te prirodno jezerce koje su Pazinjani koristili kao kupalište", kazao je Ivančić


 
3 min
Ivan Dobran Zoran Angeleski
Vedran Ivančić: Nikako betonizacija i urbanizacija

"Ako nešto i zarade, vlasnici će to usmjeriti na obvezu čišćenja. Jer u pitanju su horde i horde ljudi. Ljudima iz Milana i Beča koji žive u betonu Zarečki krov je jako zanimljiv, kazao je Ivančić, dodavši da je ta lokacija, do objava na društvenim mrežama i masovnog posjećivanja, bilo jedno skriveno prirodno mjesto, vodopad koji oduzima dah kad je pun vode, te prirodno jezerce koje su Pazinjani koristili kao kupalište", kazao je Ivančić

Predsjednik IDS-a Pazin Vedran Ivančić istaknuo je jutros novinarima u stranačkim prostorijama da oni u vezi Zarečkog krova ne vrše pritiske ni na gradonačelnicu Suzanu Jašić, ni na civilno društvo, ni na vlasnike parcela oko Potoka.

On je prenio i svoj stav s jučerašnjeg sastanka o ovoj temi, na kojoj su bili gradonačelnica, vlasnici parcela i građani - da treba zaštiti Zarečki krov, ali i pronaći kompromis s vlasnicima koji na svojim zemljištima žele realizirati parkinge. "Nikako betonizacija i urbanizacija", naglasio je.

Sprema li se Radenku Slokoviću mjesto u Turističkoj zajednici?

Ukazao je da je postupak gradonačelnice Suzane Jašić oko angažiranja Radenka Slokovića za posao analize Zarečkog krova nije bio dovoljno transparentan, iako nije osporio da Sloković o tom području zna najviše.

- Priča se po gradu da se Slokoviću sprema mjesto u Turističkoj zajednici. Građani bi voljeli znati je li to istina, zaključio je Vedran Ivančić.

- Dosad su privatni vlasnici dopuštali da se besplatno prelazi preko njihovih parcela. Svih ovih godina su tamo ljudi roštiljali, parkirali, ostavljali smeće, krali mještanima usjev. Ugrožena je i sigurnost djece u mjestu Zarečje, kroz koji ide put za Zarečki krov, u cijelom tom području ljudi vrše male i velike nužde, nastavio je.

 - Stoga su vlasnici parcela predložili inicijative za parkinge koji bi jednim dijelom bili komercijalni, čime bi se ograničio pristup. No, ja bih stavio naglasak na zaštitu, a ne na komercijalnost. Ako nešto i zarade, vlasnici će to usmjeriti na obvezu čišćenja. Jer u pitanju su horde i horde ljudi. Ljudima iz Milana i Beča koji žive u betonu Potok je jako zanimljiv, kazao je Ivančić.

"Ako nešto i zarade, vlasnici će to usmjeriti na obvezu čišćenja., dodavši da je ta lokacija, do objava na društvenim mrežama i masovnog posjećivanja, bilo jedno skriveno prirodno mjesto, vodopad koji oduzima dah kad je pun vode, te prirodno jezerce koje su Pazinjani koristili kao kupalište", kazao je Ivančić.

Postoje tri inicijative za parkirališta i jedno mjesto za posluživanje pića. Vlasnici parcela moraju ispoštovati zaštitu, sačuvati djedovinu. Nama je to prihvatljivo ako se priroda ne devastira, kao i da do lokacije zaobiđe put kroz mjesto Zarečje.

 - Vlasnici parcela ne žele betonizirati, niti bi im dozvolu za to dala Natura Histrica. Parkinzi bi bili na zemljanim površinama. Zašto ne bi nešto i zaradili  ako im svatko besplatno trčkara i onečišćuje njihovu djedovinu. Bar će od zarade može zaštititi svoju zemlju, kazao je prvi pazinski IDS-ovac.


Nastavite čitati

Istra
 

STEVE JOBS COME SAN FRANCESCO, TUTI DUE I GAVEVA UNA "START UP" E UNA "MISSION": Sai volte va finir che sacro e profano xe la stesa roba

Sia San Francesco, sia Steve Jobs, i se ga conquistado una sua “feta de mercato”, un “target” preciso de gente che iera stufa dela normalità e che la voleva qualcosa de diferente: per farse bei ai oci de Dio i seguaci de San Francesco, per farse bei ai oci dei altri i seguaci de Steve Jobs * Sia l’ordine de San Francesco, sia la dita de Jobs, le xe diventate in pochisimo tempo vere e proprie multinazionali, con centinaia de conventi francescani in tuta l’Europa nel giro de pochi anni, e milioni de persone che improvisamente le se ga ritrovà col telefonin Aifon in scarsela

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.