Politika i društvo

Direktor Fratarskog Nebojša Nikolić:

Ilija Lovrić obračunao 9,7 milijuna kuna naknade za korištenje pokretnina vrijednih 135 tisuća kuna!

Što se tiče naknade, ona je izračunavana na jedan čudan način, gdje je Uljanik Standard primijenio cjenik Herculanee, pa tako imate situaciju da je na pokretninu koja košta u nabavi 10.000 kuna, Uljanik Standard za njeno korištenje obračunavao dva milijuna kuna! Naknadno smo još utvrdili da Uljanik Standard nema niti registriranu djelatnost da bi mogao iznajmljivati opremu i strojeve, niti ima vlastiti cjenik po kojem bi mogao obračunati tu naknadu, kaže Nikolić


 
1 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Što se tiče naknade, ona je izračunavana na jedan čudan način, gdje je Uljanik Standard primijenio cjenik Herculanee, pa tako imate situaciju da je na pokretninu koja košta u nabavi 10.000 kuna, Uljanik Standard za njeno korištenje obračunavao dva milijuna kuna! Naknadno smo još utvrdili da Uljanik Standard nema niti registriranu djelatnost da bi mogao iznajmljivati opremu i strojeve, niti ima vlastiti cjenik po kojem bi mogao obračunati tu naknadu, kaže Nikolić

Vijećnica NLFZ-a Ivana Mohorović pitala je v.d. direktora gradske tvrtke Fratarski d.o.o. Nebojšu Nikolića, tijekom aktualnog sata današnje Sjednice pulskog Gradskog vijeća, da pojasni zahtjev novog vlasnika Uljanik Standarda Ilije Lovrića koji od Grada Pule potražuje 12 milijuna kuna na ime korištenja strojeva i opreme u gradskim poduzećima Fratarski d.o.o. i Pula Sport d.o.o.

- Molim v.d. direktora Fratarskog d.o.o. da nam pojasni o čemu se tu radi i postoje li ugovori o zajmu između tih tvrtki i, ako postoje, zašto se nisu plaćale obaveze i kako je došlo do tako visokog iznosa duga te kako je moguće da dosad u nijednoj od tih tvrtki taj dug nije bio evidentiran, pitala je Mohorović.

Vlasnik Uljanik Standarda Ilija Lovrić

Nikolić taj zahtjev vlasnika Uljanik Standarda smatra potpuno neosnovanim jer nikakav pravni posao nije sklopljen između Uljanik Standarda i društva Fratarski d.o.o u pisanom obliku, a koji bi u sebi sadržavao odredbe o plaćanju naknade za korištenje tih pokretnina. Jedino što je pronađeno u dokumentaciji trgovačkog društva Fratarski, kaže, jest trostrani ugovor o davanju pokretnina na privremeno korištenje, koji je sklopljen u travnju 2021. godine između Uljanik Standarda, Pula Sporta i Fratarskog na rok od mjesec dana.

- Međutim, ni u tom ugovoru nije definirana ni ugovorena naknada za korištenje tih pokretnina. Stoga smo mi, uz obrazloženje, takav zahtjev kao neosnovan vratili Uljanik Standardu prije dva dana, kazao je Nikolić, dodavši da su spremni s vlasnikom Uljanik Standarda razgovarati samo o eventualnom otkupu tih pokretnina koje su, dodaje, na Fratarskom već dugi niz godina, mnoge od samog osnivanja firme Fratarski d.o.o. 2010. godine, a čiji je osnivač bio Uljanik Standard.

- Što se tiče naknade, ona je izračunavana na jedan čudan način, gdje je Uljanik Standard primijenio cjenik Herculanee, pa tako imate situaciju da je na pokretninu koja košta u nabavi 10.000 kuna, Uljanik Standard za njeno korištenje obračunavao dva milijuna kuna! Tako smo došli do ukupnog iznosa od 9.700.000 kuna za pokretnine koje su procijenjene na 135 tisuća kuna plus PDV! Tako da se iz samih tih podataka vidi neosnovanost takvog zahtjeva, kazao je direktor Fratarskog d.o.o.

- Naknadno smo još utvrdili da Uljanik Standard nema ni registriranu djelatnost da bi mogao iznajmljivati opremu i strojeve, niti ima vlastiti cjenik po kojem bi mogao obračunati tu naknadu. Osim toga, nije izdan račun nego je samo postavljen zahtjev, tako da smo im sve to skupa, kao neosnovano, vratili, zaključio je v.d. direktora tvrtke Fratarski d.o.o.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.