Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Ima još nade. U očekivanju Albanije, pričamo priču o putovanju života i pulskim "damama noći"

Puljanin Nino Buršić nakon devet mjeseci putovanja vratio se u Pulu. Dio avanture podijelio je s nama * Zvjezdan Strahinja nam je pak ispričao kako je nekada izgledala Pula kada je pala noć i tko su pulske Farfalline


 
2 min

Puljanin Nino Buršić nakon devet mjeseci putovanja vratio se u Pulu. Dio avanture podijelio je s nama * Zvjezdan Strahinja nam je pak ispričao kako je nekada izgledala Pula kada je pala noć i tko su pulske Farfalline

Teški poraz hrvatske nogometne reprezentacije u Berlinu vijest je današnjeg dana. Vatreni nisu bili „pravi“. No, još nije gotovo, nade ima.

Dan smo počeli vrlo motivirajućom pričom o Đurđici Orepić koja je svoj prvi maraton, vinski „du Médoc“, istrčala u 47-oj godini. I to za okladu. Prije toga nije trčala uopće, a tenisice nije ni posjedovala. Pohvalno.

Bili smo u Vrsaru. Ondje nesuglasice oko nedavno otvorenog ugostiteljskog objekta brze (riblje) prehrane "Skusha". Susjedi su nam se požalili da im djeca ne mogu spavati od buke, a smetaju i mirisi. Vlasnik pak je opovrgnuo tvrdnje susjeda, a isto je učinio i načelnik Općine Vrsar Gerometta.

Ovrnuli smo se i na „vječnu“ problematiku Kaštijuna. Zamjenik župana Tulio Demetlika kaže da nitko ne želi nadzirati rad tog poduzeća pa ga se razvlači po medijima. Na probleme je, očito, zaboravio.

Popratili smo danas na pulskoj Portarati protestni skup u organizaciji Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. Sve povodom neuspjeha mirenja s Gradom Pulom u vezi povećanja plaća za tristotinjak djelatnika u dječjim vrtićima čiji je Grad Pula osnivač. Sindikat, zajedno s odgajateljicama naime, tvrde da im to zakonski pripada.

Kroz današnje vijesti su vas vodile Maja i Nera, a sutra se Neri priključuje Borka.

Puljanin Nino Buršić nakon devet mjeseci putovanja vratio se u Pulu. Dio avanture podijelio je s nama.

Zvjezdan Strahinja nam je pak ispričao kako je nekada izgledala Pula kada je pala noć i tko su pulske Farfalline.


Nastavite čitati

Istra
 

Overturizam silom otvorio nove, za mnoge građane trnovite staze

Nakon današnjeg teksta o velikim problemima podstanarstva u Puli i Istri donosimo tekst o sve većem broju beskućnika koji zbog skupoće izazvane overturizmom završavaju na ulici * Saznat ćete i detalje o nezakonitim poslovima koji su se godinama odvijali u kontroverznoj pulskoj zgradi Porečanka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.