Politika i društvo

Dan isprika

Noel Mirković (Možemo!) neprilično reagirao prema pročelnici Ingrid Bulian: "Razljutilo me što nije znala odgovoriti na pitanje. Ispričao sam se"

„Pitao sam ju koliko će točno stabala morati posjeći i koliko će cijeli projekt koštati. Burno i na neprimjeren način. Razljutilo me što nije znala odgovoriti na to pitanje kad su je pitali. Ali nisam vrijeđao. Nazvao sam ju danas ujutro i ispričao sam se“, rekao je Mirković


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

„Pitao sam ju koliko će točno stabala morati posjeći i koliko će cijeli projekt koštati. Burno i na neprimjeren način. Razljutilo me što nije znala odgovoriti na to pitanje kad su je pitali. Ali nisam vrijeđao. Nazvao sam ju danas ujutro i ispričao sam se“, rekao je Mirković

Nakon jučerašnjeg žustrog javnog izlaganja i rasprave o izmjenama i dopunama UPU Lungomare u pulskom Mate Parlovu, pulski vijećnik Možemo! Noel Mirković neprimjereno je reagirao prema pročelnici Upravnog odjela za prostorno uređenje Ingrid Bulian.

„Pitao sam ju koliko će točno stabala morati posjeći i koliko će cijeli projekt koštati. Burno i na neprimjeren način. Razljutilo me što nije znala odgovoriti na to pitanje kad su je pitali. Ali nisam vrijeđao. Nazvao sam ju danas ujutro i ispričao sam se“, rekao je Mirković.

Pročelnica Bulian je, naime, bila ta koja je prezentirala izmjene i odgovarala na upite te je tijekom čitave dvosatne rasprave nezadovoljstvo dijela građana i građanki bilo usmjereno uglavnom na nju.

Ingrid Bulian/ Foto: Ivan Dobran

A nakon što je prezentacija kulminirala ispadima vijećnika Kristijana Biterija (Nezavisna lista Filipa Zoričića) i vijećnice Sanje Radolović (SDP), o čemu je Istra24 izvijestila jučer, u političkim krugovima proširila se informacija da je Mirković Bulian kazao da je plaćenica, čime je, navodno, insinuirao da je odrađivala sve prostorne makinacije u vrijeme IDS-ove vlasti te da to čini i sada, kada se vlast promijenila.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić napisao je danas da se Biteri ispričao i da isto očekuje od Radolović (koja se također u međuvremenu ispričala), ali i „od vijećnika Noela Mirkovića, koji se, na kraju rasprave, jako neugodno i nepristojno obratio pročelnici Bulian“.

Bulian danas nije željela komentirati događaj, a Mirković je demantirao da ju je nazvao plaćenicom.

Kako bilo, današnji je dan bio rezerviran za isprike i to od vijećnika svih vladajućih političkih opcija.


Nastavite čitati

Pula
 

Papa pozvao vjerske vođe da se ujedine u borbi protiv klimatskih promjena

"Kao vjerski predstavnici, budimo primjer i pokažimo da je promjena moguća i svjedočimo puni poštovanja održivim stilovima života. Glasno preklinjimo vođe naroda da se sačuva naš zajednički dom", poručio je Franjo u videoporuci * Papa je planirao predsjedati otvaranjem vjerskog paviljona na klimatskoj konferenciji C0P28 u Dubaiju, ali ga je bolest prisilila da ostane u Vatikanu

Pula
 

(FOTO) KADA ENTUZIJAZAM I TRUD POBJEĐUJU PREPREKE: Vaterpolo je težak, ali prelijep sport i voljeli bismo da je popularniji. Teško je to opisati, ali voda je poseban medij za igru

"Jeste li znali da je Damir Burić najtrofejniji pulski sportaš nakon Mate Parlova? Mnogi to ne znaju, a to je ogroman sportski uspjeh", kaže nam trener Bekim Rača. I zaista, za jedan sport koji je desetljećima opstajao u gradu bez bazena, pulski je vaterpolo sačuvao izuzetno zdrav duh. Ali, 'love' i dalje nedostaje kažu. Grad godišnje izdvaja tek iznos dovoljan za jedan najam autobusa, a putovanja su zbog izostanka županijske lige daleka i skupa. Mladi igrači priželjkuju i novi gol koji košta svega 2.000 eura. Premali je to iznos da bi bio prepreka za stvaranje budućih prvaka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.