Politika i društvo

uskoro drugi dio zimskog odmora

Istarski učenici od sutra ponovo u klupama, samo pulski gimnazijalci online

Ministar Radovan Fuchs kazao je da će se odluke o održavanju nastave na daljinu dogovarati na lokalnoj razini te da se ni u jednoj županiji zasad o tome ne razmišlja


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Jedino pulski gimnazijalci sutra ostaju kod kuće, no samo tjedan dana

Ministar Radovan Fuchs kazao je da će se odluke o održavanju nastave na daljinu dogovarati na lokalnoj razini te da se ni u jednoj županiji zasad o tome ne razmišlja

Nakon završenog zimskog odmora, istarski se učenici u ponedjeljak vraćaju u klupe. Za sada se svi osnovnoškolci i srednjoškolci vraćaju nastavi uživo. Jedino pulski gimnazijalci idu po takozvanom C modelu, odnosno online.

No, takav vid nastave trajat će za njih samo od 10. do 14. siječnja, a razlog tome nije epidemija nego radovi u devet školskih učionica.

Važnost nastave uživo

Ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, uoči početka nastave u ponedjeljak, obratio se javnosti navodeći kako nastava počinje kao što je to predviđeno.

- Vidjeli ste da je Vlada RH cijelo vrijeme inzistirala na tome da se škola održava uživo, dakle, smanjili smo na najmanju moguću mjeru online nastavu, koja sama po sebi uz to što je nužnost, ima i svojih negativnih strana, bez obzira što je napravljena po svim mogućim kako tehničkim tako i pedagoškim standardima”, rekao je Fuchs, dodavši da će se odluke o održavanju nastave na daljinu dogovarati na lokalnoj razini te da se ni u jednoj županiji zasad o tome ne razmišlja.

Zimski praznici u dva dijela

Drugo polugodište, koje počinje 10. siječnja traje, po aktualnom školskom kalendaru, sve do 21. lipnja, s iznimkom maturanata kojima nastava završava 25. svibnja. Kada je riječ o praznicima, nakon prvog dijela zimskih praznika učenicima slijedi još nekoliko kraćih odmora:

  • Drugi dio zimskih praznika za učenike počinje 21. veljače  i završava 25. veljače 2022. godine, s tim da nastava počinje 28. veljače
  • Proljetni praznici počinju 14. travnja i završavaju 22. travnja, s tim da nastava počinje 25. travnja
  • Ljetni praznici počinju 23. lipnja

Naravno, svi su ovi datumi podložni promjenama, a samo održavanje nastave ovisit će o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, koja trenutno i nije sjajna.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.