Politika i društvo

SADA JE I SLUŽBENO

Ivica Puljak više nije gradonačelnik Splita

“Biti za Split, a ne od Splita, naš je moto i nadam se da će to biti bez političkih opstrukcija nakon što nam građani ponovno daju povjerenje”, rekao je Puljak novinarima nakon predaje ostavki


 
2 min
HINA ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ivica Puljak i Filip Zoričić na stadionu Aldo Drosina u Puli

“Biti za Split, a ne od Splita, naš je moto i nadam se da će to biti bez političkih opstrukcija nakon što nam građani ponovno daju povjerenje”, rekao je Puljak novinarima nakon predaje ostavki

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić u petak su službeno podnijeli ostavke, što znači da od danas prestaju obnašati te dužnosti.

Puljak, Ivošević i Kuzmanić ostavke su dali nakon što je Državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv Ivoševića zbog njegovih prijetnji urednici "Slobodne Dalmacije" Nikolini Lulić.

Puljak je danima bio izvrgnut oštroj kritici političke i medijske javnosti jer se nije želio distancirati od Ivoševića ni nakon podizanja optužnice. 

Umjesto toga, iznenadio je mnoge svojom odlukom da ostane s Ivoševićem te s njime i Kuzmanićem izađe na izvanredne izbore. 

“Biti za Split, a ne od Splita, naš je moto i nadam se da će to biti bez političkih opstrukcija nakon što nam građani ponovno daju povjerenje”, rekao je Puljak novinarima nakon predaje ostavki.

Puljak je ranije najavljivao da će Kuzmanić nastaviti voditi Split do izvanrednih izbora, no Ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je da će imenovati povjerenika za Split, što znači da poslove gradonačelnika više ne bi mogao obavljati Kuzmanić.

Puljak je sada moguću pravnu zavrzlamu oko vođenja Splita riješio tako što je i Kuzmanić podnio ostavku.

"Ostavkom gospodina Kuzmanića pokazali smo da nam je na prvom mjestu interes grada Splita, a ne pravne smicalice", poručio je Puljak.


Nastavite čitati

Snijeg padao na Učki i Platku

Na području Gorskog kotara noćas je padao snijeg, a na mjestima je došlo i do stvaranja pravog snježnog pokrivača. Prekrio je i goranski dio autoceste A6 Rijeka-Zagreb, ali djelatnici zimske službe su prošli ralicama i do jutros nema ograničenja u prometu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.