Politika i društvo

TRANSPARENT PRED ŠKOLOM "ZAUSTAVI NASILJE"

Je li odgovorna Emanuela Pinzan Chiavalon? Policija još istražuje nasilje u osnovnoj školi u Medulinu

Kao što smo ranije naveli, ravnateljica je supruga bivšeg visokopozicioniranog IDS-ovca Tedija Chivalona, inače bliskog prijatelja župana Borisa Miletića s kojim je kumski povezan. Također, ravnateljica je i sestra županijskog pročelnika za poljoprivredu Enzia Pinzana, pa je teško povjerovati da je Istarska županija, kao osnivač škole, tek nakon tri dana saznala što se to dogodilo u Medulinu


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Rravnateljica je supruga bivšeg visokopozicioniranog IDS-ovca Tedija Chivalona

Kao što smo ranije naveli, ravnateljica je supruga bivšeg visokopozicioniranog IDS-ovca Tedija Chivalona, inače bliskog prijatelja župana Borisa Miletića s kojim je kumski povezan. Također, ravnateljica je i sestra županijskog pročelnika za poljoprivredu Enzia Pinzana, pa je teško povjerovati da je Istarska županija, kao osnivač škole, tek nakon tri dana saznala što se to dogodilo u Medulinu

Nakon vršnjačkog nasilja koje se nedavno dogodilo na školskom dvorištu Osnovne škole 'Dr. Mate Demarin' u Medulinu, još su nepoznati detalji istrage je li vodstvo škole na čijem je čelu ravnateljica Emanuela Pinzan Chiavalon, postupilo po svim pravilima struke.

Suzana Sokač iz PU istarske potvrdila nam je danas da policija još uvijek provodi istragu zbog svih okolnosti koje su se dogodile u toj školi.

Jutros je, s jasnom porukom, izvješen transparent ispred područne škole u Šišanu: “Nasilje nije zabavno. Ne sudjeluj! Spriječi ga! Pozovi odraslu osobu!“.

Jasna poruka ispred škole u Šišanu (foto: FB K. Družeta)

 Kao što smo ranije pisali, skupina djece napala je dječaka na školskom dvorištu u trenutku dok se jedna učiteljica nalazila na dvorištu. Nakon napada, dječak je nastavio nastavu i nakon toga je bez pratnje, sam pušten kući.

Škola je o svemu policiju službeno izvijestila s debelim zakašnjenjem, a i istarski župan Boris Miletić na slučaj je reagirao nakon tri dana. Kao što smo ranije naveli, ravnateljica je supruga bivšeg visokopozicioniranog IDS-ovca Tedija Chivalona, inače bliskog prijatelja župana Borisa Miletića s kojim je kumski povezan.

Također, ravnateljica je i sestra županijskog pročelnika za poljoprivredu Enzia Pinzana, pa je teško povjerovati da je Istarska županija, kao osnivač škole, tek nakon tri dana saznala što se to dogodilo u Medulinu.

Ravnateljica je ranije izjavila da su se djeca pomirila, opraštala jedna drugima i da je dječak nastavio nastavu. Postavlja se pitanje je li škola zakazala što je napadnutog dječaka samog pustila kući, ali i kako je moguće da nitko od djelatnika škole u trenutku napada nije ni primijetio maltretiranje dječaka na školskom dvorištu.


Nastavite čitati

Istra
 

Potpisan Ugovor o početku radova na proširenju groblja u naselju Stari Pazin

Ugovor je sklopljen između Grada Pazina i izvođača radova tvrtke Vladimir Gortan d.o.o. iz Pazina, dok je za poslovne obavljanja stručnog nadzora putem također putem postupka javne nabave odabrana tvrtka VEMA-ING d.o.o. Most Pićan * Početak izvođenja radova je sredina lipnja 2023. godine., dok se planirani završetak radova očekuje u veljači 2024. godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 434.016,50€ (s PDV-om)

Istra
 

Na pulskoj rivi otvorena ižložba Blago jadranskog podmorja

Turističke Zajednice Gradova Pule, Umaga i Poreč organizirale su devetodnevnu turneju ove jedinstvene pokretne izložbe kako bi svojim gostima, sugrađanima te djeci, učenicima i studentima priuštili uživanje u atraktivnom sadržaju ali istovremeno i edukaciji o potrebi zaštite bioraznolikosti Jadranskog mora.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.