Politika i društvo

sukladno usvojenom statutu

Redakcija Istre 24 jednoglasno izabrala Dražena Majića za glavnog urednika i Danijelu Bašić Palković za zamjenicu glavnog urednika

"Suradnja s čitateljima jedan je od suštinskih razloga našeg djelovanja. Želja nam je nastaviti produkciju priča i sadržaja koje nisu dostupni u drugim medijima. I dalje ćemo se rukovoditi načelom da objavljene činjenice moraju biti točne, a komentar, utemeljen na činjenicama, slobodan", ističe Majić


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

"Suradnja s čitateljima jedan je od suštinskih razloga našeg djelovanja. Želja nam je nastaviti produkciju priča i sadržaja koje nisu dostupni u drugim medijima. I dalje ćemo se rukovoditi načelom da objavljene činjenice moraju biti točne, a komentar, utemeljen na činjenicama, slobodan", ističe Majić

Mjesec dana nakon usvajanja redakcijskog statuta i nešto više od 100 dana postojanja, novinari i urednici portala Istra24 danas su održali glasanje za izbor glavnog urednika i njegovog zamjenika.

Jednoglasno, s 12 glasova 'Za', za glavnog urednika je izabran Dražen Majić, a također jednoglasno, s istim brojem glasova, za zamjenicu glavnog urednika izabrana je Danijela Bašić Palković.

Naš statut, za razliku od mnogih medija, nije napustio uvjet da kandidat za glavnog urednika neće biti izabran ako nema podršku 50 posto novinara plus 1 glas, čime je osigurana autonomija redakcije.

Novinarima portala Istra24.hr prema statutu smatraju se svi novinari, fotoreporteri i grafički dizajneri.

Novoizabrani glavni urednik Istre24 Dražen Majić izjavio je: "Uspješno smo apsolvirali uvodnih 100 dana tijekom kojih smo privukli pažnju širokog kruga čitatelja. To nam je važno jer je upravo suradnja s čitateljima jedan od suštinskih razloga našeg djelovanja. Želja nam je nastaviti produkciju priča i sadržaja koje nisu dostupni u drugim medijima, kao i raznih video formata. I dalje ćemo se rukovoditi načelom da objavljene činjenice moraju biti točne, a komentar, utemeljen na činjenicama, slobodan".

Zamjenica glavnog urednika Danijela Bašić Palković nakon održanih izbora kazala je: "Ponosna sam što sam dio ovog tima i što smo u kratkom roku uspjeli otvoriti niz tema o kojima se godinama u istarskom medijskom prostoru šutjelo i stavljalo ih se pod tepih. Činjenica je da i mediji u Istri polako izlaze iz letargije, a nadam se da je i maleni doprinos tome dala upravo redakcija Istra 24".

- I dalje ćemo se truditi biti još bolji, brži, angažiraniji i jednako kritični prema svima. Ono što nas svakodnevno gura prema naprijed jest iskreno i pošteno novinarstvo. U svoje osobno ime mogu reći da mi je istinsko zadovoljstvo raditi s kolegama u ovoj redakciji, koja je u relativno kratkom vremenu prije svega pokazala strast prema angažiranom novinarstvu, u kojem zabranjenih tema ni pitanja nema, zaključila je Danijela Bašić Palković.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.