Politika i društvo

KRONIČNI PROBLEMI U JU NP BRIJUNI

KLJUČ U BRAVI Zna se koji je razlog zatvaranja popularnog kafića "Brioni" na fažanskoj rivi

Čini se da je potražnja za radnom snagom kronično prisutna u JU Nacionalnog parka Brijuni, jer se na njihovim stranicama često mogu vidjeti objavljeni natječaji za razna zanimanja


 
1 min
Dean Mladenović
foto JU NP Brijuni

Čini se da je potražnja za radnom snagom kronično prisutna u JU Nacionalnog parka Brijuni, jer se na njihovim stranicama često mogu vidjeti objavljeni natječaji za razna zanimanja

Popularni fažanski kafić "Brioni" je nakon dugo očekivanog otvaranja ovog proljeća, prije mjesec dana opet zatvorio svoja vrata.

Prije otvaranja u travnju, kafić je zadnji put radio tri mjeseca u 2020. godini, a kako kažu iz Javne ustanove Nacionalnog parka Brijuni, razlog zatvaranja Brioni bara na fažanskoj rivi je nedostatak radne snage.

Čini se da je potražnja za radnom snagom kronično prisutna u JU Nacionalnog parka Brijuni, jer se na njihovim stranicama često mogu vidjeti objavljeni natječaji za razna zanimanja.

Tako je u travnju objavljen natječaj u kojemu se traže recepcioneri, domaćica u vilama, djelatnik na poslovima održavanja i čistoće, konobari, kuhar, voditelji restorana i drugi.

Na natječajima koji su uslijedili tražio se knjigovođa, stručni suradnik za ljudske potencijale, voditelj praonice, kućni majstor, čuvari prirode... Uvjeti koji su se tražili za zanimanje konobar jesu srednja stručna sprema - ugostiteljske ili druge odgovarajuće struke ili gimnazija, jedna godina radnog iskustva, te poznavanje dva strana jezika. Je li ove uvjete lako zadovoljiti u vremenima kada na tržištu rada vlada kronični nedostatak kadrova?

Mnogi se poslodavci, naime, snalaze i zapošljavaju radnu snagu iz drugih zemalja, pa nije rijetkost vidjeti konobara koji narudžbu uzima na engleskom jeziku jer hrvatski jezik ni ne zna. Hoće li i Uprava JU Nacionalnog parka Brijuni promijeniti pristup zbog nedostatka kadrova, te okušati sreću sa stranim radnicima ili radije držati zatvorene objekte u turističkoj sezoni, ostaje za vidjeti.


Nastavite čitati

Istra
 

Brojni mališani sudjelovali u prezentaciji sportskih klubova

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.