Politika i društvo

SKOČI PA RECI HOP

Koviljka Aškić izlazi iz Županijske skupštine! Previše je, kaže, obaveza u privatnoj firmi, a i na Kaštijunu

Nisam se priklonila listi Filipa Zoričića. I dalje sam članica Možemo! i svoj doprinos dajem i davat ću kroz radne grupe za gospodarenje otpadom i zelene politike. Isti angažman imam i u Gradu Puli i na dispoziciji sam gradonačelniku za pomoć po tim pitanjima, navela je Aškić


 
1 min
Danijela Bašić-Palković
Koviljka Aškić brzo se razišla s pulskim Možemo!

Nisam se priklonila listi Filipa Zoričića. I dalje sam članica Možemo! i svoj doprinos dajem i davat ću kroz radne grupe za gospodarenje otpadom i zelene politike. Isti angažman imam i u Gradu Puli i na dispoziciji sam gradonačelniku za pomoć po tim pitanjima, navela je Aškić

Nakon što se nedavno razišla s članovima pulske grupe Možemo! na čijoj je platformi dobila mandat u županijskoj Skupštini, Koviljka Aškić izlazi iz županijske Skupštine.

Potvrdila nam je da je predala zahtjev da se njen mandat stavi u mirovanje i da izlazi iz Skupštine. Taj je potez obrazložila velikim obvezama koje ima kao predsjednica Nadzornog obora Kaštijuna i u svojoj privatnoj firmi.

Na pitanje jesu li točne tvrdnje da se nakon raskola s pulskim Možemo! neformalno priklonila listi Filipa Zoričića, Aškić kaže da to nije točno.

- I dalje sam članica Možemo! i svoj doprinos dajem i davat ću kroz radne grupe za gospodarenje otpadom i zelene politike. Isti angažman imam i u Gradu Puli i na dispoziciji sam gradonačelniku za pomoć po tim pitanjima. Kako sam preuzela cijeli niz obaveza i ne stignem se kvalitetno baviti poslovima županijske vijećnice, županijskim službama uputila sam zahtjev za stavljanje mandata županijske vijećnice u mirovanje. Dakle, nikome nisam prešla, jer politike i program Možemo! su one koje zastupam i provodim u svom djelokrugu rada, navela je Aškić.

Zasad ne zna tko će je zamijeniti u Skupštini. U svakom slučaju, kada je Aškić krenula u politiku s ciljem osvajanja vijećničkog mandata, znala je da ima privatnu tvrtku, ali potom se ipak kandidirala za predsjednicu Nadzornog odbora Kaštijuna. Sve to skupa očito je bilo previše za nju te je na koncu odustala od političke karijere u predstavničkom tijelu Županije.

Treba podsjetiti da je u kampanji i puno ranije govorila o problematici Kaštijuna, no nije sudjelovala na prvoj tematskoj sjednici Skupštine kada je tema bio upravo ŽCGO Kaštijun jer je imala poslovnih obveza.

Nakon odlaska Aškić, iz kvote Možemo, u Skupštini ostaje Slaven Boljun, tu je i Renato Kalac, a sa zajedničke liste u Skupštini su i Fedor Kompas te Ivan Iskra iz stranaka Zelena alternativa-ORAH.


Nastavite čitati

Istra
 

U SEDAM MJESECI DRUGI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U MEDULINSKOJ ŠKOLI Inspekcija utvrdila propuste nakon slučaja nasilja u veljači, DORH provodi izvide

Svi podaci o zatečenom činjeničnom stanju dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, koje nam je u povodu našeg upita odgovorilo da se provode izvidi radi utvrđivanja možebitnog postojanja kaznenih dijela, glasi odgovor inspekcije Ministarstva znanosti vezano uz slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj školi prije sedam mjeseci

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.