Politika i društvo

Bacila rukavicu u lice

Koviljka Aškić prozvala Možemo oko gradnje kampa NK Istre 1961? U objavi napisala: "Javni interes treba braniti uvijek"

"Čekam reagiranja na gradnju terena na Valkanama, vjerovatno će se probuditi želja za zaštitom javnog interesa! Ono što je zaključak ovog posta je da javni interes treba graditi uvijek!", zaključila je Aškić


 
2 min
Chiara Bilić
Koviljka Aškić i Dušica Radojčić dok su obje bile u pulskom Možemo!/ Foto: PIXSELL/ Srećko Niketić

"Čekam reagiranja na gradnju terena na Valkanama, vjerovatno će se probuditi želja za zaštitom javnog interesa! Ono što je zaključak ovog posta je da javni interes treba graditi uvijek!", zaključila je Aškić

Bivša članica pulskog Možemo! i ex županijska vijećnica, savjetnica gradonačelnika Filipa Zoričića za zelene politike i gospodarenje otpadom Koviljka Aškić danas je na svom Facebook profilu napisala objavu putem koje, čini se, kritizira - Možemo! I to oko ovih dana uzavrele teme, gradnje kampusa NK Istre 1961 u Puli.

Podijelila je i Zoričićev status u kojem je napisao da će "nogometni kamp biti izgrađen prije nego što mnogi uopće pretpostavljaju". Priložio je i ugovor Grada i države te lokacijsku dozvolu za Marsovo polje s nacrtom.

Aškić je u svojoj objavi indirektno prozvala Možemovce koji, barem koliko je zasad poznato, nisu protiv gradnje nogometnog kampusa na Marsovom polju.

"I sad se pitam, kako to da su oni koji su do jučer branili javni interes na području kod Max Stoje (područje bivšeg kamenoloma) odjednom postali tako blagonakloni kad je pitanje Marsovog polja i davanja tog područja u koncesiju za gradnju privatnom investitoru - vlasniku NK Istre, bez propitivanja koji je javni interes tu zadovoljen? Čudni su puti gospodnji!", piše Aškić refererajući se na protivljenje pulskog Možemo za izmjenom prostornog plana Max Stoja.

"Postoje uvjeti pod kojima se može graditi kampus ali očito vlasniku NK Istre zadovoljenje svih uvjeta nije prioritet i to je ok, ali onda je ok i da si kupi zemlju negdje drugdje kao i ostali investitori i gradi ono što mu je potrebno! Kad želiš okrenuti javnost na svoju stranu samo spomeneš djecu i njihovu dobrobit i svi su odmah na nogama - pa nećemo valjda djeci uskratiti mogućnost treniranja!", nastavlja Aškić.

Kaže da ima i onih koji bez da uđu dublje u navedenu problematiku govore da treba dati koncesiju za gradnju kampusa.

"Čekam reagiranja na gradnju terena na Valkanama, vjerovatno će se probuditi želja za zaštitom javnog interesa! Ono što je zaključak ovog posta je da javni interes treba braniti uvijek!", zaključila je Aškić, očigledno se opet pozivajući na Možemo! koji na Valkanama ne želi hotel, a koji ima istog investitora kao i Max Stoja - srpskog milijardera i medijskog tajkuna Dragana Šolaka.

Aškić je, inače, i izašla iz lokalne grupe platforme Možemo jer se nije slagala s nekim članovima i članicama, a čini se da je najviše prijepora imala s čelnicom Dušicom Radojčić.


Nastavite čitati

Pula
 

VOZILA PUNA IZMETA, A ULICA SMRDI Nastavlja se dugogodišnji problem stanara Kolodvorske ulice u Puli

Zvučni rastjerivači bilo koje vrste su funkcionalni prvih nekoliko dana, a nakon toga, to se može tretirati kao bačeni novac. Razlog je taj, da se ptice jako brzo naviknu na zvuk, te shvate da se radi o varci koja im ne predstavlja opasnost, i shodno tome nastavljaju boraviti na toj lokaciji, poručuje dr. sc. Jelena Kralj, upraviteljica Zavoda za ornitologiju, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.