Politika i društvo

NA KRAJU DANA

LA VITA È BELLA PERCHÉ È VARIA: staklene zgrade, drvene barake, bačve ne, bačve da, sukobi interesa i ovacije publike...

Dok rovinjski bivši član IDS-a plače, pulski se umjetnici raduju uspjehu u Beču * Mnogo buke ni oko čega: to može samo Grad Pula kad su u pitanju bačve * Sutra se bavimo velom tajne pokrivenim istraživanjima rovinjske gradske uprave i objavljujemo priču o nagrađenoj vrtićkoj teti Moreni


 
1 min
Silvio Forza

Dok rovinjski bivši član IDS-a plače, pulski se umjetnici raduju uspjehu u Beču * Mnogo buke ni oko čega: to može samo Grad Pula kad su u pitanju bačve * Sutra se bavimo velom tajne pokrivenim istraživanjima rovinjske gradske uprave i objavljujemo priču o nagrađenoj vrtićkoj teti Moreni

Za bivšeg člana IDS-a Donalda Schiozzija ova baš i nije, do sada, neka godina. Prije nešto manje od dva mjeseca morao je odstupiti s funkcije ravnatelja Lučke uprave u Rovinju zbog skandala oko tamošnjih POS stanova, a sada je sud donio presudu da Zračnoj luci Pula mora vratiti 2.800 eura koliko ih je dobio kao član aereodromskog nadzornog odbora, a nije trebao jer je bio u sukobu interesa.

Nakon što je pulskom vinskom baru Boca najavljena osebujna zabrana držanja bačva na terasi izazvala burne ali i ironične reakcije javnosti, Grad Pula je promijenio mišljenje: "Obzirom na karakter ugostiteljskog objekta odobrava se postava usklađenih stolova s visokim stolicama, čije je postolje oblikovano u obliku bačve", napisali su nadležni u najnovijem rješenju. Mnogo buke ni oko čega, rekao bi neki poznati Englez…

U Puli, na mjestu u kojem se desetljećima nalazila prodavaonica automobila i automehaničarska radionica “Mehanika”, pojavila se staklena zgrada ne četiri etaže. Bit će to sjedište poduzetničkog centra „Coworking Pula“. Ovaj  multifunkcionalni i suvremeno tehnološki opremljen prostor, u Europi je tipičan primjer potporne infrastrukture poduzetništvu, a radovi će biti gotovi za pola godine.

Dok se u Puli ruši stara drvena baraka u Revelanteovoj ulici na Stoji, dio obale kod Savudrije se “ruši” kako bi se izgradila šetnica i "novokomponirale" betonirane plaže. No, vlasnici parcela u blizini gradilišta zatražili su od suda u Bujama da odredi mjeru zabrane radova budući da se isti dijelom obavljaju na parceli u privatnom vlasništvu. Investitor kaže da nije tako, stoga će vještak izvršiti uviđaj na terenu. Razne aspekte ove situacije naši su čitatelji na Facebooku komentirali s raličitih i ponešto tangencijalnih gledišta, a o spornom zahvatu bilo je riječi i na današnjoj sjednici županijske skupštine.

Lijepa je vijest dana da su Puležani Matija Ferlin i Goran Ferčec, po izvedbi njihove predstave “Pjesme zatočeništva” pazinskog skladatelja Luigia Dallapiccole, u Beču ispračeni ovacijama publike.

Danas su uređivali Leo i Silvio, a isti će dvojac biti s vama i sutra.

Ujutro idemo do Rovinja gdje je gradska uprava platila istraživanje čije rezultate ne želi objaviti.

Čitajte o vrtićkoj teti Moreni koja je dobila nagradu za najbolju poduzetnicu u kategoriji socijalnog poduzetništva u Hrvatskoj.

I ne zaboravite: sutra će se u Marini Veruda održati humanitarna aukcija slika Branislava Danevskog čiji će se prihod namijeniti  20-godišnjem mladiću Ivanu Ivkoviću iz Štinjana kojemu je potrebna operacija srca u Švicarskoj.

Ježeka u pulskoj noći snimio je Dean Mladenović, a redakcija portala Istra24 želi vam laku noć.


forografia: Dean Mladenović

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.