Politika i društvo

Medulinski načelnik nagradio izvrsnog studenta

Marko Drandić: Već sam na početku srednje škole odlučio da će povijest biti moj poziv

Načelnik Ivan Kirac čestitao je Marku na svim dosadašnjim uspjesima te  mu, uz komplet knjiga, uručio i bon u iznosu od 3.000 kuna  za kupnju informatičke opreme


 
2 min
Borka Petrović
Marko studira na Sveučilištu u Padovi

Načelnik Ivan Kirac čestitao je Marku na svim dosadašnjim uspjesima te  mu, uz komplet knjiga, uručio i bon u iznosu od 3.000 kuna  za kupnju informatičke opreme

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac primio je u općinskoj vijećnici Marka Drandića, studenta povijesti na Sveučilištu u Padovi  koji je tijekom srednjoškolskog obrazovanja postizao izvrsne rezultate, a danas je izvrsni student.

Navedimo samo neke od njegovih uspjeha:

  • maturant generacije u Talijanskoj srednjoj školi Dante Alighieri Pula
  • najbolji rezultat na ispitu Državne mature iz Talijanskog jezika i književnosti na višoj razini ispita
  • državno natjecanje iz talijanskog jezika – materinski jezik, osvojeno 3. mjesto u kategoriji srednjih škola
  • županijsko natjecanje iz geografije, osvojeno 1. mjesto u kategoriji 2. razreda srednje škole
  • županijsko natjecanje iz povijesti, osvojeno 2. mjesto u kategoriji četvrtih razreda
  • županijska natjecanja iz latinskog i grčkog jezika, osvojeno 2. mjesto u kategoriji latinskog jezika za opće gimnazije i 4. mjesto u kategoriji latinskog jezika za klasične gimnazije
  • Istarski zavičajni kviz „Krasna zemljo“, osvojeno 2. mjesto u kategoriji srednjih škola).

Uz to Marko je redovito sudjelovao u brojnim projektima, od onog o Habsburškim tvrđava u Puli i okolici do projekta  „Koch i kinin“ u sklopu županijskog projekta „Institucionalizacija zavičajne nastave Istarske Županije“ u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Istarske županije i projekta „Herman Potočnik Noordung“.

Nagrađen trud

Načelnik Kirac čestitao je Marku na svim dosadašnjim uspjesima te  mu, uz komplet knjiga, uručio  i bon u iznosu od 3.000 kuna  za kupnju informatičke opreme.

Zahvalivši se na nagradi Marko je istaknuo da mu dosadašnji uspjesi predstavljaju i veliku odgovornost  prema daljnjem radu i učenju. Najviše se ponosi svojim  dosadašnjim postignućima na različitim natjecanjima, a naveo je i kako ga je povijest oduvijek interesirala te da je već na početku srednjoškolskog obrazovanja odlučio da će upravo povijest biti njegov životni poziv.

Studiranje u Padovi daje veliku slobodu

Sveučilište u Padovi  odabrao je, naveo je, jer  se radi o  dobro organiziranom studiju s izvrsnim profesorima, koji upravo  ove godine slavi 800 godišnjicu svog osnutka.  Sam studij daje mu dosta veliku slobodu u izboru velikog broja izbornih predmeta, a Marka najviše interesira novovjekovna povijest. Njegove su ambicije, kako je otkrio, svakako graditi svoju karijeru u akademskoj zajednici.


FOTO: Medulin FM, privatna arhiva

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.