Politika i društvo

reakcije na prelet aviona ne staju

Milanović: Plenković je prelet aviona samovoljno dogovorio s francuskim zapovjednikom

Milanović je načelniku Glavnog stožera izdao zapovijed kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad gradova, a potom su danas iz Ureda predsjednika pojasnili da će se tolerirati vojne vježbe, ali isključivo iznad 600 metara od zemlje


 
2 min
HINA
HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Milanović je načelniku Glavnog stožera izdao zapovijed kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad gradova, a potom su danas iz Ureda predsjednika pojasnili da će se tolerirati vojne vježbe, ali isključivo iznad 600 metara od zemlje

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u srijedu da je prelet francuskih aviona Rafalea nad Zagrebom premijer Andrej Plenković dogovorio samovoljno, u susretu sa zapovjednikom francuskih pomorskih snaga, te je poručio da toga više neće biti. 

“Normalno da će avioni letjeti, normalno da cijenimo i pomoć, ali nerad, nekompetencija, neznanje, zanemarivanje sustava, ne mogu biti izgovor za ovakvo samovoljno ponašanje nekoga tko uopće nije u zapovjednom lancu, nego to dogovara uz konjak i cigaru. Toga više neće biti”, rekao je Milanović komentirajući jučerašnje prelijetanje francuskih zrakoplova nad Zagrebom točno u vrijeme Plenkovićeve konferencije za novinare.

Istaknuo je kako je o tom preletu dobio izvješće načelnika Glavnog stožera Roberta Hranja, u kojemu stoji da je prelet dogovoren prilikom Plenkovićeve posjete francuskom nosaču zrakoplova "Charles de Gaulle".

Jučer je došlo do grubog i potpuno nepotrebnog uznemiravanja ljudi u situaciji koja je nabijena emocijama, strahom zbog onog što se događalo zadnjih dana, ocijenio je Milanović.

“Prelet se dogodio baš u vrijeme kada je premijer sazvao press konferenciju, a o motivima za takvo seljačko ponašanje zaključite sami”, rekao je.

Milanović je načelniku Glavnog stožera izdao zapovijed kojom se najstrože zabranjuju preleti vojnih zrakoplova iznad gradova, a potom su danas iz Ureda predsjednika pojasnili da će se tolerirati vojne vježbe, ali isključivo iznad 600 metara od zemlje.


Nastavite čitati

Plavi Orkestar ovog ljeta u Opatiji i Vrsaru

Sarajevski bend, poznat po antologijskim pjesmama  "Suada", "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", izdalo je 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.