Politika i društvo

KRUNA DUGOGODIŠNJEG RADA

Milanović Redom kneza Branimira odlikovao glavnu tajnicu Ureda, Mirjam Katulić

Katulić je kazala kako se uvijek trudila raditi maksimalno profesionalno i marljivo, dodavši da je cijelo to vrijeme sačuvala osjećaj entuzijazma da radi nešto korisno. "Zapravo, da svi skupa radimo nešto dobro i kvalitetno za naše zajedničko bolje sutra. Stoga sam i malo iznenađena ovim odlikovanjem jer mislim da bi to ponašanje trebalo biti redovno ponašanje svih nas“, poručila je


 
2 min
HINA
Foto: Ured Predsjednika RH

Katulić je kazala kako se uvijek trudila raditi maksimalno profesionalno i marljivo, dodavši da je cijelo to vrijeme sačuvala osjećaj entuzijazma da radi nešto korisno. "Zapravo, da svi skupa radimo nešto dobro i kvalitetno za naše zajedničko bolje sutra. Stoga sam i malo iznenađena ovim odlikovanjem jer mislim da bi to ponašanje trebalo biti redovno ponašanje svih nas“, poručila je

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je glavnu tajnicu Ureda predsjednika Mirjam Katulić Redom kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Hrvatske i njena odnosa s drugim državama, izvijestio je Ured.

Dužnost glavne tajnice Ureda predsjednika, koju Katulić obnaša posljednjih dvanaest godina, „složena je, delikatna i komplicirana s obzirom na sve silnice u odnosima između ove institucije i institucija koje imaju izvršnu vlast i koje upravljaju novcem“, rekao je Milanović. 

„I što je manje vidljiv i što se o njemu manje priča, a što više posao ide, time je taj posao bolje odrađen i ja taj posao ocjenjujem najvišom ocjenom“, dodao je.

Mirjam Katulić imenovana je na dužnost glavne tajnice Ureda predsjednika 2010. godine. Od 1994. godine bila je zaposlena u Ministarstvu vanjskih poslova. Od 2005. do 2010. godine bila je voditeljica Zajedničkog odbora za sukcesiju diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ.

2009. godine postala je čelnicom Uprave za potporu procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji pri Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. 

Katulić je kazala kako se uvijek trudila raditi maksimalno profesionalno i marljivo, dodavši da je cijelo to vrijeme sačuvala osjećaj entuzijazma da radi nešto korisno.

"Zapravo, da svi skupa radimo nešto dobro i kvalitetno za naše zajedničko bolje sutra. Stoga sam i malo iznenađena ovim odlikovanjem jer mislim da bi to ponašanje trebalo biti redovno ponašanje svih nas“, poručila je. 


Nastavite čitati

MILANOVIĆ: "Vlade HDZ-a i DP-a ni Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka"

„Ne prijeti Hrvatskoj nikakav ustašluk. Ako će je netko od te izmišljene prijetnje branit - to sam ja. I to su drugi centristi i ljevičari, ali te prijetnje u Hrvatskoj nema. Postoji prijetnja lopovluka i korupcije kada jedan Pupovac i njemu slični najnormalnije dignu ruku za Turudića i u tome ne vide ništa sporno. Prije toga najnormalnije opstruira izbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Dakle, čovjek radi isključivo ono što mu kaže Plenković. Takvu ljubav nitko nije vidio. To je važno, to je za nas važnije od Palestine i Izreala“, zaključio  je predsjednik Milanović

Terećenje poginulog vozača kombija od strane Banožića i neizravno vještaka nadilazi pravo okrivljenika da se brani i neistinama

Slučaj Banožić drastično prelazi okvire prometne nesreće, a sve ono što se događalo nakon tragičnog događaja (policijski očevid, osiguranje dokaza, pravosudni postupak..) ukazuje na mogućnost pogodovanja bivšem ministru obrane, prvenstveno u ispitivanju alkohoiliziranosti te dvostrukih pravosudnih kriterija (usporedba s uhićenom Albankom nakon tragične nesreće kod Dubrovnika), piše prometni stručnjak Željko Marušić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.