Politika i društvo

Nakon pada letjelice u Zagrebu

Milanović: Treba početi graditi sustav protuzračne obrane

Očekujem da se pod hitno nađu odgovarajuća sredstva za protuzračnu obranu, poručio je predsjednik Vladi dodavši kako prvo treba nabaviti jeftinije sustave, a onda složenije


 
2 min
HINA
Zoran Milanović/ Foto: HINA

Očekujem da se pod hitno nađu odgovarajuća sredstva za protuzračnu obranu, poručio je predsjednik Vladi dodavši kako prvo treba nabaviti jeftinije sustave, a onda složenije

Predsjednik Republike Zoran Milanović izjavio je u ponedjeljak da Hrvatska pod hitno mora početi graditi, odnosno više ulagati u sustav protuzračne obrane, dodavši da je istraga o naravi bespilotne letjelice koja se srušila na Zagreb u tijeku.

"Istraga je u tijeku što se tiče same naravi letjelice koja je pala na Hrvatsku. O detaljima ne bih govorio. Pozvao bih i druge koji se obraćaju medijima ispred 'grabe' svakih 15 minuta da to ne rade, a naročito da ne idu tamo bez potrebe, jer tamo nisu trebali biti u subotu", rekao je Milanović na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Besposadna vojna letjelica sovjetske proizvodnje srušila se na Jarun u četvrtak, nakon što je u hrvatskom zračnom prostoru provela sedam minuta.

"Opasnosti u ovome trenutku od tog objekta za hrvatsku javnost nema. Tražit ću da se sustav protuzračne obrane, na čije manjkavosti sam upozoravao, počne graditi, sad je pravi trenutak, i to brzo, ne hitno, vjerojatno je da se ovako nešto više neće dogoditi. Vidjeli smo sve nedostatke koji postoje i činjenicu da se možemo osloniti na NATO, ali te vrste odluka donosimo mi", naglasio je Milanović.

Očekujem da se pod hitno nađu odgovarajuća sredstva za protuzračnu obranu, poručio je Vladi dodavši kako prvo treba nabaviti jeftinije sustave, a onda složenije.

Što se tiče nabave sustava Patriot, ustvrdio je da bi to bilo preskupo.

"Što će nam Patriot? Raketira li nas Hezbolah svaki dan", pitao je Milanović.


Nastavite čitati

Sudska službenica slala lažne ovrhe poznanicima s kojima nije bila u dobrim odnosima

Sumnjaju da je 55-godišnjakinja, od 28. veljače 2020. do 22. studenoga 2021., kao službenica u Zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog građanskog suda u Zagrebu iskoristila dostupnost podataka iz raznih evidencija, a potom je za sedam osoba sačinila neistinita rješenja o ovrsi u kojima je navela da su donesena u ime suda i u njih unijela lažne podatke da su te osobe obveznici plaćanja sudskih pristoji, kao i da se zbog neplaćanja pristojbi nalaže Fini provođenje ovrhe na njihovim računima

Nova taktika ilegalnih migranata - iz BiH u Hrvatsku sada ulaze nasilno

Migranti pronalaze kombi vozila i potom u velikoj brzini pokušavaju projuriti cestama preko manje prometnih graničnih prijelaza ne obazirući se na policiju koja ih u tome pokuša zaustaviti. Nekoliko odvojenih incidenata takve vrste zabilježeno je na graničnim prijelazima koji gravitiraju Bosanskoj Gradišci te Unsko-sanskoj županiji u BiH, na krajnjem sjeverozapadu te zemlje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.