Politika i društvo

Miletić protiv predsjedništva IDS-a

Miletić: Neću dozvoliti da se sa mnom igraju!

Neuobičajeno mirnom Bagi Miletić je najavio kako neće dozvoliti da se s njim netko igra, iako javnost još uvijek nije upoznata s detaljima cijele te igre i tko tu koga zapravo izigrava - novo predsjedništvo IDS-a župana ili svi oni zajedno svoje birače


 
1 min
Matea Čelebija

Neuobičajeno mirnom Bagi Miletić je najavio kako neće dozvoliti da se s njim netko igra, iako javnost još uvijek nije upoznata s detaljima cijele te igre i tko tu koga zapravo izigrava - novo predsjedništvo IDS-a župana ili svi oni zajedno svoje birače

Nakon nedavnog izlaska iz IDS-a Boris Miletić odlučio je prvi veći intervju dati Mislavu Bagi. Međutim, tijekom njegovog gostovanja u Dnevniku Nove TV nismo doznali skoro ništa novo.

- Žao mi je da je došlo do izlaska iz stranke, 26 godina bio sam član, a sedam godina njezin predsjednik, ali sam shvatio da suradnja s Pausom nije moguća, objasnio je Miletić Bagi i dodao da je između njega i predsjednika stranke Pausa bilo velikih problema u komunikaciji.

- Ja sam župan svih građana Istre, a Paus je od mene tražio odobrenje za svaku odluku koju donosim, što nije moguće. Izabrali su me građani i želim graditi projekte za koje sam se kandidirao i očekujem da će se županijska skupština podržati, podržali su me čak i iz Možemo! i iz HDZ-a, pohvalio se Miletić.

I dok se novonezavisni župan na nacionalnoj televiziji 'hvali' kako ga je izabrao narod, svakako treba podsjetiti da je na lokalnim izborima prošlog proljeća pobijedio u "pripetavanju", za samo četrdesetak glasova.

Neuobičajeno mirnom Bagi Miletić je najavio kako neće dozvoliti da se s njim netko igra, iako javnost još uvijek nije upoznata s detaljima cijele te igre i tko tu koga zapravo izigrava - novo predsjedništvo IDS-a župana ili svi oni zajedno svoje birače? 

Bi li IDS danas pobijedio da su izbori?

Bago je u nekoliko navrata pokušao iz Miletića izvući odgovor o trenutnom stanju u stranci i bi li, da se izbori održavaju danas, IDS te izbore dobio. Nakon višekratnog insistiranja čuli smo da Boris Miletić nije baš siguran u IDS-ovu pobjedu.

Iako se u javnosti percipira da iza pokretanja stegovnog postupka protiv Borisa Miletića stoji Ivan Jakovčić, župan ga je danas, prilično pomirbeno, nazvao starim iskusnim političarem koji gleda kako izgladiti stvari u stranci.

Znakovito, Miletić je nastup u Dnevniku Nova TV cijeli dan najavljivao na društvenim mrežama očigledno znajući da nema nekog velikog razloga za zabrinutost.


FOTO: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Istra
 

DRAŽEN STILINOVIĆ: 'Financijska situacija nije dobra i uskoro ćemo sve objaviti, no ja sam optimist. Ukidamo bale, a rasuti SRF odmah će se plasirati na daljnje zbrinjavanje. To će pomoći centru da krene naprijed'

Ne znam koliko poznajete druge centre u Hrvatskoj, ali moje osobno mišljenje je da je Kaštijun jedan od najboljih, ako ne i najbolji centar za zbrinjavanje otpada u Hrvatskoj. Kaštijun s čitavom Istrom je po pitanju zbrinjavanja otpada daleko ispred svih drugih, ali to je moje subjektivno mišljenje. Imao sam priliku upoznati i druge centre u Hrvatskoj i stojim iza toga da je Kaštijun najbolji

Istra
 

BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU ISTOČNE ISTRE (2) U Viškovićima se i poljoprivredno zemljište prodaje pod građevinsko

Legalni kriminal. U jeziku oksimoron, u prostorno-planskoj praksi - stvarnost. Uzmimo za primjer Viškoviće. To malo naselje na obronku zapadne obale Istre podno Skitače u općini Raša upravo proživljava nepovratnu urbanističku i strukturalnu metamorfozu. Naseobina koju sami investitori koji grade mnogobrojne vile oglašavaju kao mirno i okruženo zelenilom, upravo se pretvara u još jedno mjesto u Istri koje će svoj neprocijenjiv resur - prostor – prepustiti jednoličnim zdanjima koji će jedan drugome nalikovati kao jaje jajetu, koje će kupiti stranci s većom platežnom moći od domicilnog stanovništva, a koje je svoje parcele prodavalo za nekoliko desetaka eura po metru kvadratnom, većinu godine bit će prazne, dok ćemo one koji će u Viškovićima doista živjeti moći pobrojati na prste jedne ruke. Zasigurno će ih, kada se sve vile dovrše, biti manje nego bazena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.