republika - dugi
Politika i društvo

"SVI SMO MI IDS"

MILETIĆEVA DOGRADONAČELNICA "OPRALA" DEKOVIĆA Elena Puh Belci: Ne prihvaćam stav da se u IDS-u dijelimo na one koji su bili uz Miletića i one koji nisu

Upitana ima li još uvijek ambiciju postati gradonačelnica, bivša IDS-ova dogradonačelnica Elena Puh Belci je odgovorila: "O svojim odlukama ću obavijestiti predsjedništvo"


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Elena Puh Belci i Robert Cvek

Upitana ima li još uvijek ambiciju postati gradonačelnica, bivša IDS-ova dogradonačelnica Elena Puh Belci je odgovorila: "O svojim odlukama ću obavijestiti predsjedništvo"

- Ne prihvaćam izjavu Daniela Dekovića. Ne prihvaćam da se IDS-ovci dijele na nekog tko je bio uz Borisa Miletića i nekog tko nije bio uz Borisa Miletića. Svi smo mi bili, i neki od nas i ostali, IDS. Gradonačelnik je 15 godina bio Boris Miletić. Predsjednik stranke je bio Boris Miletić. Svi smo mi bili u istoj stranci, komentirala je danas Elena Puh Belci, IDS-ova vijećnica, kandidatkinja te stranke za gradonačelnicu na lanjskim lokalnim izborima i pulska dogradonačelnica u dva mandata, izjavu predsjednika pulskog IDS-a Daniela Dekovića, koji je u ponedjeljak za Istru24 kazao da ni Robert Cvek, ni ostali koji su imali veze s prethodnom vlašću Borisa Miletića neće biti dio izborne utrke.

"Ne želim da se govori da je netko gori ili bolji jer je bio ili nije bio uz nekog. Nama treba bilo tko, bio Miletićev ili ne, koji može dati svoj doprinos, da možemo u pulskoj podružnici nastaviti s radom", rekla je Puh Belci.

Pretprošli tjedan Deković je, podsjetimo, održao konferenciju za novinare u društvu bivšeg dogradonačelnika Roberta Cveka, a na kojoj je pozvao Zoričića da raspiše izbore za Gradsko vijeće.

Cvek je tada u nekoliko puta "uzvratio" gradonačelniku koji je dan ranije medijima kazao da ga ne pozna. Kritizirao je nastup vladajuće koalicije na sjednicama Gradskog vijeća koji su se, prema njegovim riječima, "ponašali kao da su oporba".

Mnogima je tada upalo u oko da je Cvek na konferenciji za novinare u nastupu zasjenio predsjednika Dekovića

"Na predsjedništvu podružnice je da predloži nekoliko kandidata koji su željni i spremni ući u izbornu borbu. Onda možemo demokratski anketirati naše članove i građane, nakon čega ćemo ocijeniti tko ima najbolju polaznu točku. Tako ćemo imati najboljeg kandidata", poručila je Puh Belci.

Upitana ima li još uvijek ambiciju postati gradonačelnica, Puh Belci je odgovorila: "O svojim odlukama ću obavijestiti predsjedništvo".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.