Politika i društvo

GRAD PULA ZBOG REFERENDUMA ZATRAŽIO MIŠLJENJE

Ministarstvo pravosuđa: O izdavanju lokacijskih i građevinskih dozvola odlučuje Ministarstvo prostornog uređenja

Iz Ministarstva pravosuđa poručuju da se pitanja izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola uređena Zakonom o gradnji i Zakonom o prostornom uređenju, „čija primjena je u djelokrugu rada Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine“


 
1 min
Istra24
FOTO: Ivan Dobran

Iz Ministarstva pravosuđa poručuju da se pitanja izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola uređena Zakonom o gradnji i Zakonom o prostornom uređenju, „čija primjena je u djelokrugu rada Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine“

Grad Pula je 16. rujna zatražio mišljenje Ministarstva pravosuđa i uprave o postupanju prilikom izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola, a vezano za nadolazeći lokalni referendum za Lungomare kojim bi se, ovisno o rezultatu, mogao izmijeniti prostorni plan na dijelu popularne pulske šetnice.

Grad je danas objavio mišljenje o "načinu primjene zakonskih propisa prilikom izdavanja građevinskih i lokacijskih dozvola prije i nakon održavanja lokalnog referenduma".

Naime, Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva smatra da je Grad lokacijsku i građevinsku dozvolu dužan izdati dokle god je postojeći prostorni plan na snazi, pa makar i ako se na referendumu odluči da se treba izmijeniti, sve do trenutka dok novi prostorni plan, čijji postupak izmjene može trajati i godinu dana, ne stupi na snagu.

Po tom tumačenju, investitor u hotel na Valkanama mogao je dozvole zatražiti i nakon referenduma, dobiti ih, početi graditi, bez obzira na to što bi se to očigledno kosilo s možebitnom odlukom donesenom na referendumu, koja je također obvezujuća za Grad.

Iz Ministarstva pravosuđa poručuju da se pitanja izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola uređena Zakonom o gradnji i Zakonom o prostornom uređenju, „čija primjena je u djelokrugu rada Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine“.

No, s obzirom na to da Grad nije objavio pitanja, ostaje nejasno zašto Ministarstvo pravosuđa nije odgovaralo na upite o referendumu, koji je djelokrug njihovog rada, i kako bi glasili odgovori da su se pitanja odnosila na referendum.


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.