Politika i društvo

Reakcija na gradonačelnikov potez

Mirko Jurkić (HDZ): Spremni smo na izbore, odstupiti mora i gradonačelnik Zoričić!

Jurkić govori da je nečinjenje, odnosno izostanak proaktivnosti najviše posljedica nesuglasja donedavnih koalicijskih partnera, neodlučnost gradonačelnika i ozbiljna opstrukcija platforme Možemo! u radu


 
1 min
Chiara Bilić
Vijećnici HDZ-a Mirko Jurkić i Sean Soldatić/Foto: PIXSELL, Srećko Niketić

Jurkić govori da je nečinjenje, odnosno izostanak proaktivnosti najviše posljedica nesuglasja donedavnih koalicijskih partnera, neodlučnost gradonačelnika i ozbiljna opstrukcija platforme Možemo! u radu

- HDZ Pula ne boji se eventualnih novih izbora, spremni smo!, poručio je vijećnik HDZ-a u pulskom Gradskom vijeću Mirko Jurkić, a nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić danas pozvao vijećnike i predsjednicu Gradskog vijeća, Dušicu Radojčić (Možemo!) na ostavke te, naglasivši da je i on spreman dati ostavku.

- Moramo priznati da se radi o vrlo neobičnom načinu političke komunikacije. Gradonačelnikovo pozivanje, ukoliko je to istina, putem javnih glasila na ostavku gradskih vijećnika neozbiljan je potez, smatra Jurkić.

- Ali treba naglasiti činjenicu da nije krivnja političkoj nestabilnosti u Gradu Pula u radu gradskih vijećnika. No, ukoliko se poziva na ostavku gradske vijećnike onda smo mišljenja da odstupiti mora i gradonačelnik, kaže HDZ-ov vijećnik.

Jurkić govori da je nečinjenje, odnosno izostanak proaktivnosti najviše posljedica nesuglasja donedavnih koalicijskih partnera, neodlučnost gradonačelnika i ozbiljna opstrukcija platforme Možemo! u radu.


Nastavite čitati

Pula
 

Nobelova nagrada za medicinu i fiziologiju Šveđaninu Svanteu Paabou

- Čovječanstvo je uvijek zanimalo vlastito porijeklo. Otkuda potječemo i u kakvim smo odnosima s onima prije nas? Što nas - Homo sapiense razlikuje od drugih hominida? Svojim pionirskim istraživanjem Svante Pääbo postigao je nešto naizgled nemoguće - sekvenciranje genoma neandertalca, izumrlog rođaka današnjih ljudi, objavila je danas Nobelova skupština

Pula
 

Dušica Radojčić: "Investitor u hotel Valkane čini atentat na referendum!"

"Investitor provodi svoju "korona kampanju ostani doma', pozivajući na bojkot lokalne demokracije, a gradonačelnik znakovito šuti. Time izravno ide na ruku investitoru u Hotel Valkane Draganu Šolaku. Takva je kampanja investitora apsolutno nedopustiva i zaslužuje svaku osudu, ali ja te riječi osude nikad nisam čula ni od članova Gradskog vijeća, ni od gradonačelnika", kazala je predsjednica pulskog Možemo, pozivajući sve građane/ke Pule da izađu ove nedjelje na referendum za Lungomare

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.