Politika i društvo

Reakcija na gradonačelnikov potez

Mirko Jurkić (HDZ): Spremni smo na izbore, odstupiti mora i gradonačelnik Zoričić!

Jurkić govori da je nečinjenje, odnosno izostanak proaktivnosti najviše posljedica nesuglasja donedavnih koalicijskih partnera, neodlučnost gradonačelnika i ozbiljna opstrukcija platforme Možemo! u radu


 
1 min
Chiara Bilić
Vijećnici HDZ-a Mirko Jurkić i Sean Soldatić/Foto: PIXSELL, Srećko Niketić

Jurkić govori da je nečinjenje, odnosno izostanak proaktivnosti najviše posljedica nesuglasja donedavnih koalicijskih partnera, neodlučnost gradonačelnika i ozbiljna opstrukcija platforme Možemo! u radu

- HDZ Pula ne boji se eventualnih novih izbora, spremni smo!, poručio je vijećnik HDZ-a u pulskom Gradskom vijeću Mirko Jurkić, a nakon što je gradonačelnik Pule Filip Zoričić danas pozvao vijećnike i predsjednicu Gradskog vijeća, Dušicu Radojčić (Možemo!) na ostavke te, naglasivši da je i on spreman dati ostavku.

- Moramo priznati da se radi o vrlo neobičnom načinu političke komunikacije. Gradonačelnikovo pozivanje, ukoliko je to istina, putem javnih glasila na ostavku gradskih vijećnika neozbiljan je potez, smatra Jurkić.

- Ali treba naglasiti činjenicu da nije krivnja političkoj nestabilnosti u Gradu Pula u radu gradskih vijećnika. No, ukoliko se poziva na ostavku gradske vijećnike onda smo mišljenja da odstupiti mora i gradonačelnik, kaže HDZ-ov vijećnik.

Jurkić govori da je nečinjenje, odnosno izostanak proaktivnosti najviše posljedica nesuglasja donedavnih koalicijskih partnera, neodlučnost gradonačelnika i ozbiljna opstrukcija platforme Možemo! u radu.


Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.