Politika i društvo

Mirna Veža, povjerenica Vlade RH za Split preuzela dužnost

"Temeljem rješenja Vlade obaveze su mi zadane na način da uglavnom rješavam tehnička pitanja u ovom prijelaznom razdoblju", izjavila je Veža nakon preuzimanja dužnosti. Osigurat će, dodala je, da Grad normalno funkcionira u prijelaznom razdoblju


 
2 min
HINA
Pixabay

"Temeljem rješenja Vlade obaveze su mi zadane na način da uglavnom rješavam tehnička pitanja u ovom prijelaznom razdoblju", izjavila je Veža nakon preuzimanja dužnosti. Osigurat će, dodala je, da Grad normalno funkcionira u prijelaznom razdoblju

Povjerenica Vlade za Grad Split, Mirna Veža u utorak je stupila na dužnost, za obavljanje poslova iz nadležnosti gradonačelnika Splita u prijelaznom razdoblju, nakon što ju je prošli tjedan imenovala Vlada RH.

Jutros je potpisala primopredajni akt o preuzimanju izvješća gradskih službi.

"Temeljem rješenja Vlade obaveze su mi zadane na način da uglavnom rješavam tehnička pitanja u ovom prijelaznom razdoblju", izjavila je Veža nakon preuzimanja dužnosti. Osigurat će, dodala je, da Grad normalno funkcionira u prijelaznom razdoblju. 

Veža je imenovana nakon što su splitski gradonačelnik Ivica Puljak i njegovi zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić podnijeli ostavke 8. travnja.

Ranije Mirna Veža bila je pročelnica Službe pravnih poslova zaštite i zastupanja od studenog 2018., kada je u splitsku Gradsku upravu došla za mandata bivšeg splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Prva službena obveza Vladine povjerenice za Grad Split danas je bio radni sastanak s predsjednikom Gradskog vijeća Jakovom Prkićem, priopćeno je u utorak iz splitske Gradske uprave.

U Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi navodi se da "povjerenik Vlade RH ima ovlasti tehničkog upravljanja, osiguravajući funkcioniranje i izvršavanje redovnih službi grada". 

Riječ je o privremenoj funkciji. Grad vodi idućih 90 dana ili duže, ako bude potrebno, i ako se izborni pobjednik bude znao tek nakon drugog kruga glasovanja.

Prema najavi ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice, Splićani bi na prijevremene izbore za gradonačelnika i njegove zamjenike trebali 26. lipnja.

(Hina) xjog ysp


Nastavite čitati

Oporba: Prije mijenjanja Zakona o zemljišnim knjigama treba bolje odrediti nadležnosti

Do drugog čitanja zakona inicirat ćemo raspravu na Odboru za pravosuđe koja će rezultirati analizom što točno rade javni bilježnici u postupku formiranja novih zemljišno- knjižnih uložaka, najavila je Dalija Orešković (DOSIP) *  „Smatramo da se izmjene kruga ovlaštenika kojima se dopušta pretraga u zemljišnim knjigama po nazivu, odnosno imenu, prezimenu i OIB-u treba proširiti i na općine i gradove jer to bi sigurno značajno doprinijelo transparentnosti i pravednosti prostornog planiranja“, istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus koji se dotaknuo i teme bespravne gradnje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.