Politika i društvo

Oštre primjedbe Vladi

Most pokreće interpelaciju o radu Vlade zbog rasta cijena energenata

"Klub Mosta inicirao je sastanak oporbe kako bismo raspravili određene prijedloge za interpelaciju o pitanju energetike”, izjavio je nakon sastanka u Hrvatskom saboru Zvonimir Troskot dodavši da je puno prijedloga te da još nisu donijeli konačni zaključak


 
2 min
HINA

"Klub Mosta inicirao je sastanak oporbe kako bismo raspravili određene prijedloge za interpelaciju o pitanju energetike”, izjavio je nakon sastanka u Hrvatskom saboru Zvonimir Troskot dodavši da je puno prijedloga te da još nisu donijeli konačni zaključak

Klub zastupnika Mosta najavio je u ponedjeljak pokretanje interpelacije o radu Vlade vezano za zaštitu potrošača zbog rastućih cijena energenata, o čemu je održao sastanak sa saborskom oporbom.

"Klub Mosta inicirao je sastanak oporbe kako bismo raspravili određene prijedloge za interpelaciju o pitanju energetike”, izjavio je nakon sastanka u Hrvatskom saboru Zvonimir Troskot dodavši da je puno prijedloga te da još nisu donijeli konačni zaključak.

Svaki saborski klub dao je svoje viđenje kratkoročnih, ali i dugoročnih mjera koje bi trebale ublažiti inflaciju, te će se o svemu još razgovarati, otkrio je Mostov zastupnik.

U Klubu Mosta smatraju da je Vlada nespremna dočekala ovu krizu te da kasni s mjerama za ublažavanje rasta cijena energenata i hrane. Drže da bi se trebalo usmjeriti na fiskalna rasterećenja, smanjenje PDV-a i ukidanje trošarina na gorivo, te socijalne transfere za građane. „To su mjere koje moraju napraviti tko god da je na vlasti”, ustvrdio je Troskot.

Mjesecima ukazujemo na problem inflacije, rast cijena energenata i nečinjenje Vlade, a svo to vrijeme ona apsolutno ništa nije napravila osim što cijelo vrijeme govori da do 1. travnja neće doći do poskupljenja plina, kazao je Troskot.

Oporezivanje hrvatskih rezidenata koji rade u inozemstvu Mostovci pak ocjenjuju udarom na najslabije radi punjenja državnog proračuna.

Porezna uprava sada se uhvatila paušalaca i onih koji su otišli u inozemstvo, sasvim je jasno da ministar financija Zdravko Marić nastoji namaknuti novca u državnu blagajnu udarajući na one koji su najslabiji a mogli bi biti kičma našeg gospodarstva, rekao je Nikola Grmoja.


FOTO: Hina

Nastavite čitati

Izgorjela dva, nagorjelo sedam automobila u Splitu

"Tamo je došlo do izbijanja požara u kojem su izgorjela dva osoba vozila. Prema prvim informacijama oštećeno je još sedam vozila. Mjesto događaja je osigurano  i obavit će  se očevid", kratko je rekla Sanja Nazlić iz splitske policije

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.