republika - dugi
Politika i društvo

izvjestit će i Državno izborno povjerenstvo

Možemo! upozorava na uplitanja poljske ekstremne desnice u izborni proces u RH plaćanjem oglasa za HDZ

"Također, prema javnim informacijama znamo da istoimena stranka koju su nedavno osnovali Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić je usko povezana s radikalno desnom poljskom strankom Pravo i pravda" upozorila je zastupnica Možemo! Ivana Kekin


 
1 min
Istra24

"Također, prema javnim informacijama znamo da istoimena stranka koju su nedavno osnovali Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić je usko povezana s radikalno desnom poljskom strankom Pravo i pravda" upozorila je zastupnica Možemo! Ivana Kekin

Oglasi koje za stranku HDZ na društvenim mrežama plaća "Izborni komitet poljske stranke Pravo i pravda" upućuje na opravdanu sumnju na strani utjecaj na izbore u Republici Hrvatskoj", upozorila je danas zastupnica Možemo! Ivana Kekin.

Riječ je o tijelu radikalno desne stanke Pravo i pravda koja je nedavno izgubila izbore u Poljskoj, rekla je Kekin i podsjetila kako je sukladno čl. 46 Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referendum zabranjeno financiranje političkih stranaka od stranih država, stranih političkih stranaka i stranih pravnih osoba.

"Također, prema javnim informacijama znamo da istoimena stranka koju su nedavno osnovali Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić je usko povezana sa poljskom strankom Pravo i pravda, te je moguće očekivati da se ovdje radi neka "priprema terena" za davanje nezakonite podrške i tim kandidatima. Zato pozivamo HDZ da odmah pojasni kako je moguće da strana radikalno desna organizacija plaća njihove oglase, a Kolakušića da pojasni zašto je njegova stranka koju je prekopirao u Hrvatskoj aktivno umješana u domaće izbore", najavila je Kekin.

O ovome ćemo izvjestiti i Državno izborno povjerenstvo a pozivamo i sve nadležne službe da poduzmu sve radnje da zaštite nacionalne izbore od direktnih stranih utjecaja, zaključila je Kekin.


Nastavite čitati

 

OKREĆE LI SE ISTRA UDESNO? Sprema li se postizborna suradnja IDS-a i HDZ-a?

Vjerojatno zbog medijskog rata s mrskim mu predsjednikom, Oleg Butković kod Jakovčića „pobire simpatije”. Jakovčiću je s druge strane najveći problem „taština Peđe Grbina” te se u razgovoru koji je objavio i Novi list, trudi unijeti razdor među riječke i istarske SDP-ovce tvrdeći da na listi nema dovoljno riječkih i primorskih kadrova, kao i da su na lošim mjestima

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.