republika - dugi
Politika i društvo

sjednica Gradskog vijeća održat će se 21. travnja

Možemo Pula: Gradonačelnik Zoričić ne uživa potporu većine. Manjinska vlast bit će pravi test demokracije

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“


 
2 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“

Nakon gradonačelnikove odluke o raskidanju koalicije, predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić sazvala je utorak sastanak na koji su se odazvale sve političke opcije, a na kojem je dogovoren nastavak funkcioniranja Gradskog vijeća, objavio je jutros pulski Možemo! na svom Facebook profilu.

Iz Možemo! javljaju da je sastanak sazvan zbog razmatranja novih okolnosti u kojima izabrani čelnik izvršne vlasti, odnosno gradonačelnik nema zajamčenu većinu u predstavničkom tijelu.

"Manjinska vlast, ukoliko gradonačelnik Zoričić ne podnese ostavku, mogla bi biti pravi test demokracije i odgovornosti u Gradu Puli", istaknula je Radojčić nakon sastanka, kažu iz Možemo!.

Susretu su se odazvale sve političke opcije. Dakle, predstavnici Klubova vijećnika Možemo! Miha Paus, SDP-a Igor Belas, IDS-a Elena Puh Belci i Nezavisne liste Filipa Zoričića, Ivana Mohorović, te predstavnik HDZ-a Sean Soldatić, kao i nezavisni vijećnik Milan Rašula.

Radojčić je predložila da se, dok se ne razriješi pitanje da li i tko sve ide na nove izbore, osigura funkcioniranja Grada, odnosno izbjegne blokada donošenja odluka. Iz Možemo! poručuju da je Radojčić naglasila potrebu za odgovornošću, za o stav o tome pitala je predstavnike svih prisutnih političkih opcija, a oni su podržali njezin prijedlog – da se osigura nastavak funkcioniranja Gradskog vijeća.

„O prijedlogu nastavka funkcioniranja Gradskog vijeća predsjednica će obavijestiti gradonačelnika, uz zahtjev za pravovremenim obavještavanjem o prijedlozima odluka koje se namjeravaju uputiti na usvajanje Gradskom vijeću"

Iduća sjednica Gradskog vijeća održat će se 21. travnja.

Iz Možemo! zaključuju da nemaju problema s novim izborima „jer se podrška javnosti zbog slučaja Lungomare povećava“.

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska umirovljenica: "Rekla sam dosta! Nema pravo pucati na mene, sve sam snimila. Pod cijenu života branit ću pravo da sjednem na zidić i pomazim Vegu"

Najprije je vikao na mene, da mu skupljam štakore, da nemam što tu sjediti. Onda je po cijeloj dužini zida pobacao zemlju kako ne bih mogla sjediti, zatim me počeo tjerati prskajući me vodom. To sam prijavila policiji, no nakon toga napadi su bili sve žešći, ispričala nam je Puljanka * Policijski službenici u 2023. i 2024. godini u tri su navrata postupali po dojavama u Nazorovoj ulici poradi nesuglasica između građana koje su nastale u svezi hranjenja mačaka

Pula
 

Rozalija Javoran, dobitnica Grba Grada Pule: "Bilo je otpora pojedinaca, no gotovo svi zahtjevi roditelja djece s teškoćama su usvojeni"

Nije bilo lako, održala sam brojne prezentacije rada, sastanke na kojima su bili predstavnici Grada Pule, Istarske županije, Istarskih domova zdravlja, Centra za socijalnu skrb, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju Martin Horvat iz Rovinja. Iako je bilo otpora nitko nije mogao ostati imun na činjenice, na brojne probleme koje s kojima se susreću roditelji djece s teškoćama, na njihove vapaje i u roku od godinu dana većina je zahtjeva, koje smo u radu zajednički postavili kao ciljeve, doista i riješena, veli Javoran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.