Politika i društvo

sjednica Gradskog vijeća održat će se 21. travnja

Možemo Pula: Gradonačelnik Zoričić ne uživa potporu većine. Manjinska vlast bit će pravi test demokracije

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“

Nakon gradonačelnikove odluke o raskidanju koalicije, predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić sazvala je utorak sastanak na koji su se odazvale sve političke opcije, a na kojem je dogovoren nastavak funkcioniranja Gradskog vijeća, objavio je jutros pulski Možemo! na svom Facebook profilu.

Iz Možemo! javljaju da je sastanak sazvan zbog razmatranja novih okolnosti u kojima izabrani čelnik izvršne vlasti, odnosno gradonačelnik nema zajamčenu većinu u predstavničkom tijelu.

"Manjinska vlast, ukoliko gradonačelnik Zoričić ne podnese ostavku, mogla bi biti pravi test demokracije i odgovornosti u Gradu Puli", istaknula je Radojčić nakon sastanka, kažu iz Možemo!.

Susretu su se odazvale sve političke opcije. Dakle, predstavnici Klubova vijećnika Možemo! Miha Paus, SDP-a Igor Belas, IDS-a Elena Puh Belci i Nezavisne liste Filipa Zoričića, Ivana Mohorović, te predstavnik HDZ-a Sean Soldatić, kao i nezavisni vijećnik Milan Rašula.

Radojčić je predložila da se, dok se ne razriješi pitanje da li i tko sve ide na nove izbore, osigura funkcioniranja Grada, odnosno izbjegne blokada donošenja odluka. Iz Možemo! poručuju da je Radojčić naglasila potrebu za odgovornošću, za o stav o tome pitala je predstavnike svih prisutnih političkih opcija, a oni su podržali njezin prijedlog – da se osigura nastavak funkcioniranja Gradskog vijeća.

„O prijedlogu nastavka funkcioniranja Gradskog vijeća predsjednica će obavijestiti gradonačelnika, uz zahtjev za pravovremenim obavještavanjem o prijedlozima odluka koje se namjeravaju uputiti na usvajanje Gradskom vijeću"

Iduća sjednica Gradskog vijeća održat će se 21. travnja.

Iz Možemo! zaključuju da nemaju problema s novim izborima „jer se podrška javnosti zbog slučaja Lungomare povećava“.

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.