Politika i društvo

sjednica Gradskog vijeća održat će se 21. travnja

Možemo Pula: Gradonačelnik Zoričić ne uživa potporu većine. Manjinska vlast bit će pravi test demokracije

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“


 
1 min
Chiara Bilić ⒸFOTO: Manuel Angelini

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“

Nakon gradonačelnikove odluke o raskidanju koalicije, predsjednica Gradskog vijeća Dušica Radojčić sazvala je utorak sastanak na koji su se odazvale sve političke opcije, a na kojem je dogovoren nastavak funkcioniranja Gradskog vijeća, objavio je jutros pulski Možemo! na svom Facebook profilu.

Iz Možemo! javljaju da je sastanak sazvan zbog razmatranja novih okolnosti u kojima izabrani čelnik izvršne vlasti, odnosno gradonačelnik nema zajamčenu većinu u predstavničkom tijelu.

"Manjinska vlast, ukoliko gradonačelnik Zoričić ne podnese ostavku, mogla bi biti pravi test demokracije i odgovornosti u Gradu Puli", istaknula je Radojčić nakon sastanka, kažu iz Možemo!.

Susretu su se odazvale sve političke opcije. Dakle, predstavnici Klubova vijećnika Možemo! Miha Paus, SDP-a Igor Belas, IDS-a Elena Puh Belci i Nezavisne liste Filipa Zoričića, Ivana Mohorović, te predstavnik HDZ-a Sean Soldatić, kao i nezavisni vijećnik Milan Rašula.

Radojčić je predložila da se, dok se ne razriješi pitanje da li i tko sve ide na nove izbore, osigura funkcioniranja Grada, odnosno izbjegne blokada donošenja odluka. Iz Možemo! poručuju da je Radojčić naglasila potrebu za odgovornošću, za o stav o tome pitala je predstavnike svih prisutnih političkih opcija, a oni su podržali njezin prijedlog – da se osigura nastavak funkcioniranja Gradskog vijeća.

„O prijedlogu nastavka funkcioniranja Gradskog vijeća predsjednica će obavijestiti gradonačelnika, uz zahtjev za pravovremenim obavještavanjem o prijedlozima odluka koje se namjeravaju uputiti na usvajanje Gradskom vijeću"

Iduća sjednica Gradskog vijeća održat će se 21. travnja.

Iz Možemo! zaključuju da nemaju problema s novim izborima „jer se podrška javnosti zbog slučaja Lungomare povećava“.

„U ovoj je situaciji prvenstveni interes Možemo! osigurati građanima očitovanje o budućnosti Lungomarea na referendumu. U slučaju ostavke gradonačelnika, ostavku će ponuditi i vijećnici Možemo!, kao i predsjednica Gradskog vijeća, ali tek nakon što se o raspisivanju referenduma bude glasalo na Gradskom vijeću“.


Nastavite čitati

Pula
 

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić: Nasilje i vandalizam su nedopustivi, nadam se što skorijem otkrivanju počinitelja

- Koji god da je motiv počinitelja, nasilje i vandalizam usmjeren na jednu od najljepših zgrada koje baštinimo je nedopustiv. Protest i nezadovoljstvo se može pokazati na puno drugih načina koji ne predstavljaju opasnost ni za koga. Dok traje policijska istraga više ne mogu reći, osim da se nadam što skorijem otkrivanju počinitelja, poručio je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Možemo! traži dopunu dnevnog reda sutrašnje sjednice Gradskog vijeća

U pojašnjenju svog zahtjeva, odnosno u predloženom aktu, Možemo! ističe da je uvidom u stvarno stanje na terenu i uvidom u digitalne ortofoto snimke Državne geodetske uprave iz 1968. i 2011. godine vidljivo je da se radi o cesti na Stoji koja se koristi za promet vozilima i koju svatko može slobodno koristiti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.