Politika i društvo

Sve je moguće

N1 o hotelu na Valkanama, a vlasnik i zemljišta i te televizije je Dragan Šolak!

U hotelu će tijekom cijele godine biti stalno zaposleno oko 250 radnika jer je hotel planiran s pet zvjezdica. Planiramo najbolji hotel u Hrvatskoj, rekao je sa smiješkom Stevo Muidža * Dušica Radojčić iz Možemo! istaknula je da je Lungomare u 40 kilometara pulskog priobalja jedina zona koja je namijenjena građanima za prirodne plaže, šetalište i rekreaciju


 
3 min
Zoran Angeleski
Stevo Muidža (N1)

U hotelu će tijekom cijele godine biti stalno zaposleno oko 250 radnika jer je hotel planiran s pet zvjezdica. Planiramo najbolji hotel u Hrvatskoj, rekao je sa smiješkom Stevo Muidža * Dušica Radojčić iz Možemo! istaknula je da je Lungomare u 40 kilometara pulskog priobalja jedina zona koja je namijenjena građanima za prirodne plaže, šetalište i rekreaciju

O projektu hotela na Valkanama televizija N1 sinoć je objavila čak petominutni prilog svog novinara Ivana Hrstića.

U prilogu je, osim lokalnih političara, ispred investitora i vlasnika gostovao Stevo Muidža, koji Puljanima "nudi čvrsto obećanje da nijedno stablo neće biti srušeno te da hotel u idejnom rješenju studija 3LHD, koja potpisuje i hvaljena rješenja novih hotela u Rovinju, ni milimetar neće izići iz gabarita nekadašnjeg kamenoloma".

- Okolo šuma praktički nijedna grana, ne samo stablo, se neće dirati. Ova rupa je negdje oko 20 tisuća kvadratnih metara, a oko 13 tisuća je T zona. U toj T zoni stane hotel na sedam katova, a ostalo su bazeni. Ovo tamo je ostatak, zelena površina, palme, cvijeće, za odmor, za sunčanje, za šetanje, kazao je Muidža. Novinar podsjeća da je iza investitora gradnja trgovačkog Max Cityja.

Za investiciju hotela, nastavlja Muidža, treba potrošiti oko 500 milijuna kuna.

- Gradu treba komunalni doprinos oko deset milijuna kuna, godišnja komunalna naknada od oko milijun i pol kuna, dok će u hotelu tijekom cijele godine biti stalno zaposleno oko 250 radnika jer je planirano da hotel ima pet zvjezdica. Planiramo najbolji hotel u Hrvatskoj, rekao je sa smiješkom Stevo Muidža.

Znakovito, novinar nije za izjavu pitao arhitekte, odnosno nikog iz Predsjedništva Društva arhitekata Istre koje se stručnim argumentima usprotivilo gradnji hotela, iako ih je u prilogu SDP-ovka Sanja Radolović grubo napala riječima  da "razni neovisni stručnjaci zapravo ne žele priznati da su postali političari".

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić kazao je u ovom TV prilogu da prema prostornom planu tamo treba biti hotel.

- Koliko je meni poznato, investitor tamo već može početi graditi prema onome što je u planu. Šuma mora ostati samo šuma u tom dijelu Lungomare, a u prostoru kamenoloma zasigurno da može biti hotel, ali u tim gabaritima, nikakvo pretjerivanje u prostoru, kazao je gradonačelnik Pule.

Njegova partnerica u gradskoj vlasti Dušica Radojčić iz Možemo!, ujedno predsjednica Gradskog vijeća Pule, istaknula je da je Lungomare u 40 kilometara pulskog priobalja jedina zona koja je namijenjena građanima za prirodne plaže, šetalište i rekreaciju.

- Mi držimo da tu ne bi smio biti hotel. Upravo smo pokrenuli jednu anketu koja pokazuje točno ono što smo i mislili - da je većina građana protiv gradnje na području Lungomare, a ako bude potrebno možemo i na referendum, kazala je ona.

U cijelom prilogu riječju nije spomenuto da je vlasnik i televizijske kuće N1 i zemljišta na Valkanama srpski milijarder Dragan Šolak.

Na internetskoj stranici N1 naslov priloga, preskačući brojne građane koji se bore da Lungomare ostane jedina javna zona svih Puljana, glasi "Investitor već smije graditi, a Možemo! stopira gradnju luksuznog hotela u Puli".

Danas u 17 sati u Domu sportova 'Mate Parlov' javno izlaganje o nogometnom igralištu na Valkanama

Prije tri dana počela je javna rasprava o II. Izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja (UPU) Lungo mare koja će trajati do 29. ožujka.

Grad Pula organizira danas u 17 sati u pulskom Domu sportova Mate Parlov javno izlaganje o planiranim izmjenama u koje se ide radi stvaranja prostorno - planskih preduvjeta za revitalizaciju postojećeg nogometnog igrališta na Valkanama kao i realizaciju pojedinih pratećih sadržaja za potrebe tog nogometnog igrališta. Naime, u NK Uljaniku trenira 300 djece koja su izgubila pomoćni teren nakon izgradnje gradskog bazena na Verudi.


Nastavite čitati

Pula
 

ODGOJITELJICA VALENTINA BELJO: Volimo svoj posao i radimo ga s ljubavlju, ali nažalost ljubav ne plaća račune, a Grad ne poštuje zakon

Danas ne radi ni Komunalna palača, ali vlast, ako je pametna, će čuti i vidjeti današnje događanje. Razlog okupljanja su male plaće djelatnika dječjih vrtića i nepoštivanje zakona koji kaže da moraju biti istovjetne onima učitelja u osnovnim školama. Kod nas u Puli je ta razlika 40 posto, te učitelji imaju preko 7 tisuća eura viša godišnja primanja, što znači da su djelatnici u predškolskom odgoju diskriminirani i omalovažavani, istaknuo je Rajko Kutlača

Pula
 

Čitanjem ulomaka romana Uliks Jamesa Joycea u Uliksu počeo Bloomsday

Program Bloomsdaya nastavlja se i večeras na Forumu uz glazbu s početka 20. stoljeća Dua Rapsodija i degustaciju sireva s početkom u 20.30 sati, te sutra u 10 sati otvorenjem izložbe plakata od početaka Bloomsdaya u Puli (2012.) do 2023. Također će biti predstavljeni i radovi učenika Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna – Joyce u očima ŠPUD-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.