Politika i društvo

SJEDNICA SABORA

Na dnevnom redu odluka o slanju do 70 vojnika u Mađarsku

Hrvatski sabor danas je u svoj dnevni red uvrstio prijedlog o sudjelovanju do 70 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u sklopu aktivnosti ojačane budnosti NATO-a u Mađarskoj


 
1 min
HINA
FOTO: Pixabay

Hrvatski sabor danas je u svoj dnevni red uvrstio prijedlog o sudjelovanju do 70 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u sklopu aktivnosti ojačane budnosti NATO-a u Mađarskoj

Hrvatski sabor u petak je u svoj dnevni red uvrstio prijedlog o sudjelovanju do 70 pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u sklopu aktivnosti ojačane budnosti NATO-a u Mađarskoj.

Uvršten je i prijedlog da do pet pripadnika Oružanih snaga RH sudjeluje u aktivnosti u sklopu projekta EU "Kibernetički timovi za brzi odgovor i uzajamnu pomoć u kibernetičkoj sigurnosti".

Kada će saborski zastupnici o tim prijedlozima raspravljati i odlučivati, u petak nije precizirano, a za pretpostaviti je, već idući tjedan.

Odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga RH u dvije spomenute aktivnosti Hrvatskom saboru je predložila Vlada na sjednici održanoj u četvrtak.

Ministar obrane Mario Banožić pritom je rekao kako je na sastanku NATO-ovih ministara obrane 16. i 17. veljače te na izvanrednom NATO-ovom summitu 25. veljače utvrđeno da aktualna sigurnosna situacija na istoku Europe, odnosno Ukrajini, predstavlja jednu od najozbiljnijih prijetnji europskoj sigurnosti proteklih desetljeća. Naglasio je i da su sve članice NATO saveza duboko posvećene nastavku diplomatskih napora u traženju mirnog rješenja.


Nastavite čitati

Izgorjela dva, nagorjelo sedam automobila u Splitu

"Tamo je došlo do izbijanja požara u kojem su izgorjela dva osoba vozila. Prema prvim informacijama oštećeno je još sedam vozila. Mjesto događaja je osigurano  i obavit će  se očevid", kratko je rekla Sanja Nazlić iz splitske policije

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.