Politika i društvo

sastanak u ponedjeljak

Na pomolu rješenje za stanare samačkog hotela?

Istina je, radi se o zgradi na adresi Japodska 80 u kojoj ima mjesta za stotinjak ljudi. Koliko će njih prihvatiti ovu opciju vidjet ćemo nakon ponedjeljka, veli Zoričić


 
1 min
Borka Petrović

Istina je, radi se o zgradi na adresi Japodska 80 u kojoj ima mjesta za stotinjak ljudi. Koliko će njih prihvatiti ovu opciju vidjet ćemo nakon ponedjeljka, veli Zoričić

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio nam je da je Grad Pula najvjerojatnije pronašao rješenje za stanare samačkih hotela koji, nakon nedavne promjene vlasnika, moraju iz njega izaći do 1. travnja. Nije riječ o dnevnom boravku Ilije Lovrića, već o zgradi u Šijani.

- Istina je, radi se o zgradi na adresi Japodska 80 u kojoj ima mjesta za stotinjak ljudi. Koliko će njih prihvatiti ovu opciju vidjet ćemo nakon ponedjeljka, veli Zoričić.

Za tada je, naime zakazan, sastanak svih dionika koji su uključeni u ovu problematiku: od predstavnika samih stanara, preko sindikata i predstavnika centra za socijalnu skrb i pulskog prihvatilišta.

- Mi ćemo ponuditi rješenje, a na stanarima je da odluče hoće li ga prihvatiti, navodi Zoričić koji nam je kazao da su uvjeti ovdje dobri pa smatra da ne bi trebalo biti problema oko preseljenja.

Na pitanje čija je zgrada kazao je da je ona u privatnom vlasništvu te da ne bi govorio više do zakazanog sastanka.

- U ponedjeljak ćemo izvijestiti cjelokupnu javnost što smo se dogovorili, zaključio je Zoričić.

Prisjetimo se, otkazivanjem ugovora stanarima samačkih hotela i podizanjem cijena najma soba, Puli je prijetila socijalna bomba. U posljednjih nekoliko tjedana razmatrale su se brojne opcije gdje smjestiti ljude koji moraju izaći, a socijalni su slučajevi. Opcija je bilo nekoliko - od doma za starije Sveti Polikarp do mobilnih kućica koje je ponudila Arena Hospitality Groupa.

Inače, vijest o pronalasku mogućeg rješenja izašla u javnost netom prije današnje presice koju upravo na ovu temu organizira Radnička fronta i Jadranski sindikat.


Nastavite čitati

Pula
 

IZNENADILI NOVINARE Na presici Jadranka Đokić i Ugo Korani odigrali dio predstave - preksutra premijera na Maloj sceni INK-a

Jadranka Đokić: "Tekst me je dirnuo" * Ugo Korani: "Mogu iskazati samo veliko zadovoljstvo i veliki blagoslov što sam ovdje s ovo dvoje prekrasnih ljudi i što u ovom prostoru imamo idealne uvjete za naš umjetnički rast" * Jona Fossea, suvremenog klasika i najvećeg norveškog dramatičara nakon Ibsena, Karl Ove Knausgård smatra najvažnijim europskim piscem

Pula
 

OKUPILO SE VIJEĆE SREDNJOŠKOLSKIH RAVNATELJA Prof.dr. Mirjana Radetić Paić: "Moramo se upitati je li škola izgubila odgojnu funkciju nauštrb obrazovanja"

"Prije svega, nemamo dovoljno stručnih suradnika čiji je rad usmjeren na djecu s poremećajima u ponašanju. Više ulažemo u tretman takve djece nakon što se problem dogodi nego u samu prevenciju", rekla je prof. Radetić Paić i dodala: "Moramo djelovati svi do posljednjeg uključenog i imati isti stav... U tome mora sudjelovati cijela škola, roditelji, zajednica, kuharice, spremačice…" * Iako je lokalnim medijima jučer poslan poziv za ovaj skup, naknadnom je odlukom pristup omogućen samo jednoj medijskoj kući

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.