Politika i društvo

sastanak u ponedjeljak

Na pomolu rješenje za stanare samačkog hotela?

Istina je, radi se o zgradi na adresi Japodska 80 u kojoj ima mjesta za stotinjak ljudi. Koliko će njih prihvatiti ovu opciju vidjet ćemo nakon ponedjeljka, veli Zoričić


 
2 min
Borka Petrović

Istina je, radi se o zgradi na adresi Japodska 80 u kojoj ima mjesta za stotinjak ljudi. Koliko će njih prihvatiti ovu opciju vidjet ćemo nakon ponedjeljka, veli Zoričić

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić potvrdio nam je da je Grad Pula najvjerojatnije pronašao rješenje za stanare samačkih hotela koji, nakon nedavne promjene vlasnika, moraju iz njega izaći do 1. travnja. Nije riječ o dnevnom boravku Ilije Lovrića, već o zgradi u Šijani.

- Istina je, radi se o zgradi na adresi Japodska 80 u kojoj ima mjesta za stotinjak ljudi. Koliko će njih prihvatiti ovu opciju vidjet ćemo nakon ponedjeljka, veli Zoričić.

Za tada je, naime zakazan, sastanak svih dionika koji su uključeni u ovu problematiku: od predstavnika samih stanara, preko sindikata i predstavnika centra za socijalnu skrb i pulskog prihvatilišta.

- Mi ćemo ponuditi rješenje, a na stanarima je da odluče hoće li ga prihvatiti, navodi Zoričić koji nam je kazao da su uvjeti ovdje dobri pa smatra da ne bi trebalo biti problema oko preseljenja.

Na pitanje čija je zgrada kazao je da je ona u privatnom vlasništvu te da ne bi govorio više do zakazanog sastanka.

- U ponedjeljak ćemo izvijestiti cjelokupnu javnost što smo se dogovorili, zaključio je Zoričić.

Prisjetimo se, otkazivanjem ugovora stanarima samačkih hotela i podizanjem cijena najma soba, Puli je prijetila socijalna bomba. U posljednjih nekoliko tjedana razmatrale su se brojne opcije gdje smjestiti ljude koji moraju izaći, a socijalni su slučajevi. Opcija je bilo nekoliko - od doma za starije Sveti Polikarp do mobilnih kućica koje je ponudila Arena Hospitality Groupa.

Inače, vijest o pronalasku mogućeg rješenja izašla u javnost netom prije današnje presice koju upravo na ovu temu organizira Radnička fronta i Jadranski sindikat.


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) DOVRŠAVA SE ZAHTJEVAN PROJEKT Za pet dana otvara se važno raskrižje kod pošte

"Riječ je o strašno zahtjevnom projektu. Iako su ronioci ulazili prije otkopavanja u kanal Pragrande, pravo se stanje vidi tek kad se napravi rupa. Morali smo sanirati nešto jako staro. Taj je kanal izgradila Austro-Ugarska. Pojavljivale su nam se nepredviđene instalacije (telefonske, električne, oborinske, vodovodne) za koje se nije znalo jesu li u funkciji pa se trebalo ispitivati. Za kišnih dana se nije moglo raditi ni vani, ali ni unutra. Jer, znate, kanal je cijelo vrijeme bio u funkciji", kaže direktor pulskog Vodovoda Edo Krajcar pojašnjavajući desetodnevno prekoračenje radova

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.