Politika i društvo

velik dan za medicinare

Nakon godina čekanja, napokon otvorena nova Medicinska škola u Puli!

Učenici Medicinske škole danas su napokon uselili u nove, najmodernije učionice u Hrvatskoj. Rezultat je to višemilijunskog projekta Istarske županije i Grada Pule


 
1 min
Matea Čelebija

Učenici Medicinske škole danas su napokon uselili u nove, najmodernije učionice u Hrvatskoj. Rezultat je to višemilijunskog projekta Istarske županije i Grada Pule

S početkom drugog polugodišta, učenici Medicinske škole u Puli napokon su ušli u prostorije novoizgrađene škole na koju se čekalo dugi niz godina. Rezultat je to petogodišnjeg projekta vrijednog 61,7 milijuna kuna, kojeg su zajednički financirali Istarska županija i Grad Pula.  

Iako su radovi na školi završili još prošlo ljeto, početkom školske godine učenici nisu zakoračili u nove učionice, ponajviše zbog nedostatka opreme odnosno namještaja. Djelomično je brojnim odgodama za useljenje u novu školu pogodovala i trenutna situacija s pandemijom.

Medicinsku školu u Puli trenutno pohađa oko 340 učenika, u petnaest razreda i tri smjera: medicinske sestre tehničari, fizioterapeuti i primalje.

Medicinske sestre i tehničari još uvijek su deficitarna zanimanja

Kao što je poznato, Opća bolnica Pula već godinama ima problem kroničnog nedostatka medicinskih sestara i tehničara, a upravo bi nova, moderna škola mogla doprinijeti tome da se što više učenika odluči za ovo zanimanje.

Ravnatelj Ivan Žagar/FOTO: Facebook
Prema riječima ravnatelja Ivana Žagara, nova škola otvara nove mogućnosti, a cilj ovog projekta je učenicima osigurati kvalitetne uvjete učenja i rada. Usto, izgledno je i proširenje smjerova i očigledno broja učenika.

− Prvobitni cilj nam je širenje škole na nove smjerove i proširenje kvalitete uvjeta. Učionice su jako velike, a uskoro ćemo dobiti najsuvremeniju opremu – istaknuo je ravnatelj Žagar.

Nastava se u školi za sada odvija uživo.


FOTO: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Pula
 

Pulu posjetilo pedesetak djece iz Ukrajine

Djeca iz Ukrajine u pratnji odgojitelja stigla su iz Lavova, Kijeva, Harkova, Zakarpatje i Luganske oblasti te ostalih područja, a pripremljen im je sadržajan edukativni i zabavni program boravka prilagođen njihovom uzrastu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.