Politika i društvo

velik dan za medicinare

Nakon godina čekanja, napokon otvorena nova Medicinska škola u Puli!

Učenici Medicinske škole danas su napokon uselili u nove, najmodernije učionice u Hrvatskoj. Rezultat je to višemilijunskog projekta Istarske županije i Grada Pule


 
2 min
Matea Čelebija

Učenici Medicinske škole danas su napokon uselili u nove, najmodernije učionice u Hrvatskoj. Rezultat je to višemilijunskog projekta Istarske županije i Grada Pule

S početkom drugog polugodišta, učenici Medicinske škole u Puli napokon su ušli u prostorije novoizgrađene škole na koju se čekalo dugi niz godina. Rezultat je to petogodišnjeg projekta vrijednog 61,7 milijuna kuna, kojeg su zajednički financirali Istarska županija i Grad Pula.  

Iako su radovi na školi završili još prošlo ljeto, početkom školske godine učenici nisu zakoračili u nove učionice, ponajviše zbog nedostatka opreme odnosno namještaja. Djelomično je brojnim odgodama za useljenje u novu školu pogodovala i trenutna situacija s pandemijom.

Medicinsku školu u Puli trenutno pohađa oko 340 učenika, u petnaest razreda i tri smjera: medicinske sestre tehničari, fizioterapeuti i primalje.

Medicinske sestre i tehničari još uvijek su deficitarna zanimanja

Kao što je poznato, Opća bolnica Pula već godinama ima problem kroničnog nedostatka medicinskih sestara i tehničara, a upravo bi nova, moderna škola mogla doprinijeti tome da se što više učenika odluči za ovo zanimanje.

Ravnatelj Ivan Žagar/FOTO: Facebook
Prema riječima ravnatelja Ivana Žagara, nova škola otvara nove mogućnosti, a cilj ovog projekta je učenicima osigurati kvalitetne uvjete učenja i rada. Usto, izgledno je i proširenje smjerova i očigledno broja učenika.

− Prvobitni cilj nam je širenje škole na nove smjerove i proširenje kvalitete uvjeta. Učionice su jako velike, a uskoro ćemo dobiti najsuvremeniju opremu – istaknuo je ravnatelj Žagar.

Nastava se u školi za sada odvija uživo.


FOTO: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) VESELO NA OTVORENJU 'LIBRIĆA' U potrazi za tajanstvenim bićima koja još žive po Istri

"Vodimo vas na jedno putovanje Istrom, među jame, škulje, kanjone, rijeke, gradine i kaštele u kojima, kako kaže priča, još uvijek žive neka tajanstvena, nevidljiva bića. Ovim Librićem dotaknuli smo nešto dragocjeno, nešto što bi svaki narod trebao čuvati kao svoju baštinu, a to su narodne priče koje su u neka davna vremena prepričavana pored starih ognjišta", kazala je direktorica festivala Slavica Ćurković

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.