Politika i društvo

velik dan za medicinare

Nakon godina čekanja, napokon otvorena nova Medicinska škola u Puli!

Učenici Medicinske škole danas su napokon uselili u nove, najmodernije učionice u Hrvatskoj. Rezultat je to višemilijunskog projekta Istarske županije i Grada Pule


 
1 min
Matea Čelebija

Učenici Medicinske škole danas su napokon uselili u nove, najmodernije učionice u Hrvatskoj. Rezultat je to višemilijunskog projekta Istarske županije i Grada Pule

S početkom drugog polugodišta, učenici Medicinske škole u Puli napokon su ušli u prostorije novoizgrađene škole na koju se čekalo dugi niz godina. Rezultat je to petogodišnjeg projekta vrijednog 61,7 milijuna kuna, kojeg su zajednički financirali Istarska županija i Grad Pula.  

Iako su radovi na školi završili još prošlo ljeto, početkom školske godine učenici nisu zakoračili u nove učionice, ponajviše zbog nedostatka opreme odnosno namještaja. Djelomično je brojnim odgodama za useljenje u novu školu pogodovala i trenutna situacija s pandemijom.

Medicinsku školu u Puli trenutno pohađa oko 340 učenika, u petnaest razreda i tri smjera: medicinske sestre tehničari, fizioterapeuti i primalje.

Medicinske sestre i tehničari još uvijek su deficitarna zanimanja

Kao što je poznato, Opća bolnica Pula već godinama ima problem kroničnog nedostatka medicinskih sestara i tehničara, a upravo bi nova, moderna škola mogla doprinijeti tome da se što više učenika odluči za ovo zanimanje.

Ravnatelj Ivan Žagar/FOTO: Facebook
Prema riječima ravnatelja Ivana Žagara, nova škola otvara nove mogućnosti, a cilj ovog projekta je učenicima osigurati kvalitetne uvjete učenja i rada. Usto, izgledno je i proširenje smjerova i očigledno broja učenika.

− Prvobitni cilj nam je širenje škole na nove smjerove i proširenje kvalitete uvjeta. Učionice su jako velike, a uskoro ćemo dobiti najsuvremeniju opremu – istaknuo je ravnatelj Žagar.

Nastava se u školi za sada odvija uživo.


FOTO: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Pula
 

USRED ŠUME IZNAD MARINE VERUDA Krenula gradnja apartmanskog naselja, pet zgrada s 30-ak apartmana na pulskom priobalju

Riječ je o zemljištu u vlasništvu tvrtki Tehnomont i Promel, koje je amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, a za vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića, današnjeg župana koji se bori protiv prevelikog broja zahtjeva za gradnjom, pogotovo od stranih državljana koji će, po svemu što nam je rekao vlasnik Promela Mario Jašarević, biti kupci ovih stanova na priobalju Verudskog kanala

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.