Politika i društvo

Politički obračuni u Vodnjanu

Nakon prozivki Filipa Macana da Codaccija (IDS) čeka posao u LAG-u, Codacci: Već radim tamo, ali Patrovicchio s time nema veze

„Naveliko se u javnosti priča i sve su glasnije informacije od osoba bliskih njemu, kako se novi obećani posao za Eneju Codaccija priprema u LAG-u Južna Istra, a kojoj je Grad Vodnjan-Dignano jedan od osnivača ili u nekoj drugoj pravnoj osobi u javnom sektoru“, napisao je Macan


 
2 min
Chiara Bilić
Filip Macan/ Foto: Facebook

„Naveliko se u javnosti priča i sve su glasnije informacije od osoba bliskih njemu, kako se novi obećani posao za Eneju Codaccija priprema u LAG-u Južna Istra, a kojoj je Grad Vodnjan-Dignano jedan od osnivača ili u nekoj drugoj pravnoj osobi u javnom sektoru“, napisao je Macan

"U LAG-u sam zaposlen od prošlog tjedna kao stručni suradnik", rekao je Enea Codacci, predsjednik vodnjanske podružnice IDS-a i bivši dogradonačelnik Vodnjana, nakon što smo ga upitali da komentira Facebook natpise IDS-ovog kandidata za gradonačelnika Vodnjana na lanjskim lokalnim izborima Filipa Macana, koji tvrdi da gradonačelnik Edi Pastrovicchio i Codacci imaju "partnersku vezu" te da Pastrovicchio Codacciju obećao posao u LAG-u (Lokalnoj Akcijskoj Grupi Južna Istra).

Macan, koji je nedavno izašao iz IDS-a nezadovljan radom vodnjanske podružnice, opet je jučer komentirao IDS-ovo podržavanje proračuna na Gradskom vijeću u prosincu, a u kontekstu prešutne koalicije IDS-a i Nezavisne liste Edija Pastrovicchija.

„Naveliko se u javnosti priča i sve su glasnije informacije od osoba bliskih njemu, kako se novi obećani posao za Eneju Codaccija priprema u LAG-u Južna Istra, a kojoj je Grad Vodnjan-Dignano jedan od osnivača ili u nekoj drugoj pravnoj osobi u javnom sektoru“, napisao je Macan.

Pastrovicchio: "IDS nije imao razloga da ne podrži proračun"

Codacci je opovrgnuo da mu je posao sredio Pastrovicchio. Kazao je da su se sreli samo jednom, "na nekom događaju". A isto nam je kazao i Patrovicchio.

Macan se u svojoj objavi osvrnuo i na vijećnicu Nezavisne liste Edija Pastrovicchija Evelinu Biasiol-Brkljačić, za koju je ranije izrazio sumnju da nezakonito obnaša funkciju vijećnice zato što je, po njemu, nespojiva s drugom njezinom pozicijom v.d. ravnateljice gradske ustanove „Pučko otvoreno učilište – Università popolare aperta Vodnjan-Dignano“, čiji je jedini osnivač Grad Vodnjan.

„Nadamo se da su u međuvremenu Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i predsjednica Gradskog vijeća Romina Bilić, za slučaj Eveline Biasiol-Brkljačić zatražili očitovanje nadležnih državnih institucija“, poručio je Macan.

Gradonačelnik Passtrovicchio demantirao je Macanove insinuacije da surađuje s Codaccijem.

„Apsolutno se nisam dogovarao s Codaccijem. Drago mi je da je IDS podržao proračun, ali nisu imali razloga da ga ne podrže. Nisu poslali niti jedan amandman. Vodnjan je malo mjesto, bilo bi mi drago da možemo surađivati s oporbom, da budu konstruktivni i da daju prijedloge “, rekao je Pastrovicchio i istaknuo da nema govora o tome da je Codacciju „sredio“ posao.

Macan: IDS spasio Pastrovicchija od prijevremenih izbora

Što se tiče vijećnice Biasiol-Brkljačić, Pastrovicchio veli: „Ne kažem da nije moguće da su njezine funkcije nespojive, ali konzultirao sam naše pravnike i oni su rekli da je sve u redu“.

Macan je također naglasio da je, zbog podržavanja proračuna, sada jasna veza između njegovog bivšeg stranačkog kolege Eneje Codaccija, aktualnog predsjednika vodnjanske podružnice IDS-a, i Edija Pastrovicchija. Naglašava da je tom podrškom IDS spasio Pastrovicchija od prijevremenih izbora.

To, pak, nije posve točno. Naime, u slučaju da proračun nije bio izglasan u prosincu, mogla se donijeti Odluka o privremenom financiranju, a proračun se onda mogao izglasati i u prvom kvartalu ove godine.


FOTO: IDS

Nastavite čitati

Istra
 

BLAŽENO NEZNANJE Načelnik Općine Marčana Predrag Pliško nema nikakvih saznanja o tome zašto je inspekcija obilazila zid za koji je građevinska inspekcija izdala rješenje o rušenju još prije dvije godine

Početkom tjedna kupači uvale Mala Vinjola na području Duge Uvale s nama su podijelili fotografije s kojih je razvidno kako je inspekcija obilazila kameni zid, a koji evidentno od mora nije udaljen pet metara. U službenom odgovoru načelnik Općine Marčana jednom rečenicom tvrdi kako o tome ne zna ništa. Vrlo paušalno s obzirom na temu, i na činjenicu da je sa slučajem bio itekako dobro upoznat i prije više od dvije godine

Pula
 

Zoran Kostić iz tvrtke Hotel Valkane upozorava: AKO TREBA, IDEMO NA MEĐUNARODNU ARBITRAŽU!

Procjena vrijednosti našeg zemljišta oko hotela Valkane iz 2019. godine iznosila je gotovo 9 milijuna eura. Mislite da ćemo tek tako reći 'dobro, uplašili ste nas' i odustati?! Idemo do arbitraže ako treba! Netko će to platiti - kaže predstavnik investitora i dodaje: Mnogi su nas prozivali, prijetili da će, čak i ako referendum ne uspije, 1500 nezadovoljnih Puljana jajima zasuti bagere

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.