Politika i društvo

Politički obračuni u Vodnjanu

Nakon prozivki Filipa Macana da Codaccija (IDS) čeka posao u LAG-u, Codacci: Već radim tamo, ali Patrovicchio s time nema veze

„Naveliko se u javnosti priča i sve su glasnije informacije od osoba bliskih njemu, kako se novi obećani posao za Eneju Codaccija priprema u LAG-u Južna Istra, a kojoj je Grad Vodnjan-Dignano jedan od osnivača ili u nekoj drugoj pravnoj osobi u javnom sektoru“, napisao je Macan


 
3 min
Chiara Bilić
Filip Macan/ Foto: Facebook

„Naveliko se u javnosti priča i sve su glasnije informacije od osoba bliskih njemu, kako se novi obećani posao za Eneju Codaccija priprema u LAG-u Južna Istra, a kojoj je Grad Vodnjan-Dignano jedan od osnivača ili u nekoj drugoj pravnoj osobi u javnom sektoru“, napisao je Macan

"U LAG-u sam zaposlen od prošlog tjedna kao stručni suradnik", rekao je Enea Codacci, predsjednik vodnjanske podružnice IDS-a i bivši dogradonačelnik Vodnjana, nakon što smo ga upitali da komentira Facebook natpise IDS-ovog kandidata za gradonačelnika Vodnjana na lanjskim lokalnim izborima Filipa Macana, koji tvrdi da gradonačelnik Edi Pastrovicchio i Codacci imaju "partnersku vezu" te da Pastrovicchio Codacciju obećao posao u LAG-u (Lokalnoj Akcijskoj Grupi Južna Istra).

Macan, koji je nedavno izašao iz IDS-a nezadovljan radom vodnjanske podružnice, opet je jučer komentirao IDS-ovo podržavanje proračuna na Gradskom vijeću u prosincu, a u kontekstu prešutne koalicije IDS-a i Nezavisne liste Edija Pastrovicchija.

„Naveliko se u javnosti priča i sve su glasnije informacije od osoba bliskih njemu, kako se novi obećani posao za Eneju Codaccija priprema u LAG-u Južna Istra, a kojoj je Grad Vodnjan-Dignano jedan od osnivača ili u nekoj drugoj pravnoj osobi u javnom sektoru“, napisao je Macan.

Pastrovicchio: "IDS nije imao razloga da ne podrži proračun"

Codacci je opovrgnuo da mu je posao sredio Pastrovicchio. Kazao je da su se sreli samo jednom, "na nekom događaju". A isto nam je kazao i Patrovicchio.

Macan se u svojoj objavi osvrnuo i na vijećnicu Nezavisne liste Edija Pastrovicchija Evelinu Biasiol-Brkljačić, za koju je ranije izrazio sumnju da nezakonito obnaša funkciju vijećnice zato što je, po njemu, nespojiva s drugom njezinom pozicijom v.d. ravnateljice gradske ustanove „Pučko otvoreno učilište – Università popolare aperta Vodnjan-Dignano“, čiji je jedini osnivač Grad Vodnjan.

„Nadamo se da su u međuvremenu Gradonačelnik Edi Pastrovicchio i predsjednica Gradskog vijeća Romina Bilić, za slučaj Eveline Biasiol-Brkljačić zatražili očitovanje nadležnih državnih institucija“, poručio je Macan.

Gradonačelnik Passtrovicchio demantirao je Macanove insinuacije da surađuje s Codaccijem.

„Apsolutno se nisam dogovarao s Codaccijem. Drago mi je da je IDS podržao proračun, ali nisu imali razloga da ga ne podrže. Nisu poslali niti jedan amandman. Vodnjan je malo mjesto, bilo bi mi drago da možemo surađivati s oporbom, da budu konstruktivni i da daju prijedloge “, rekao je Pastrovicchio i istaknuo da nema govora o tome da je Codacciju „sredio“ posao.

Macan: IDS spasio Pastrovicchija od prijevremenih izbora

Što se tiče vijećnice Biasiol-Brkljačić, Pastrovicchio veli: „Ne kažem da nije moguće da su njezine funkcije nespojive, ali konzultirao sam naše pravnike i oni su rekli da je sve u redu“.

Macan je također naglasio da je, zbog podržavanja proračuna, sada jasna veza između njegovog bivšeg stranačkog kolege Eneje Codaccija, aktualnog predsjednika vodnjanske podružnice IDS-a, i Edija Pastrovicchija. Naglašava da je tom podrškom IDS spasio Pastrovicchija od prijevremenih izbora.

To, pak, nije posve točno. Naime, u slučaju da proračun nije bio izglasan u prosincu, mogla se donijeti Odluka o privremenom financiranju, a proračun se onda mogao izglasati i u prvom kvartalu ove godine.


FOTO: IDS

Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO I VIDEO) 'PLAN B' ZA BROD NASUKAN KOD RTA UBAC Umjesto odsukavanja koje kasni, započelo sidrenje betonskim blokovima teškim 400 tona

Ova je novost donijela malo mira, ali lokalno stanovništvo ipak priželjkuje trajno rješenje. "Da se ovo dogodilo u moru kod Rovinja ili nekog drugog turističkog grada na zapadu poluotoka, vidjeli biste kako bi brzo olupina bila uklonjena", vele dvojica ribara koje smo zatekli u Luci Krnica. Brod je pun nafte i jedan je jugo dovoljan za se ona izlije. A jugo se sprema " * To triba maknut što prije jer će doć' katastrofa kao u Ližnjanu, kaže nam njihov kolega Robi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.