Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Nekom muka, nekom blagoslov. Posao u pošti u Puli stranim je radnicima ostvarenje životnog sna

Ujutro donosimo nastavak priče o bivšim Bojoplastovim nekretninama na Medulinskoj cesti. Doznali smo tko bi uskoro trebao postati novi vlasnik * Razgovarali smo i s dvojicom stranih radnika, zaposlenika pošte u Puli te mladim, talentiranim sportašem Matom Jakovom Frančula


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ujutro donosimo nastavak priče o bivšim Bojoplastovim nekretninama na Medulinskoj cesti. Doznali smo tko bi uskoro trebao postati novi vlasnik * Razgovarali smo i s dvojicom stranih radnika, zaposlenika pošte u Puli te mladim, talentiranim sportašem Matom Jakovom Frančula

Dan smo počeli pričom o bivšim nekretnina Bojoplasta na Medulinskoj. Propadaju već godinama, a ni pokušaj prodaje ne ide baš dobro. Prije osam godina ih je naime kupila pulska tvrtka Cesta, no usprkos planovima da ondje presele upravu firme, to se nije dogodilo. Opet su na bubnju. Navodno postoji zainteresiranih kupaca, no zasad je sve u pregovorima. Živi bili pa vidjeli.

Općina Medulin, pisali smo, raspisala je javni poziv za dodjelu dozvola na pomorskom dobru. Njih čak 243 na 24 mikrolokacije. Ponuđena cijena, čitali ste, neće biti presudni faktor jer, kako je rekao načelnik Ivan Kirac, važnije je da dozvole dobiju provjereni poslovni partneri. A tko će dobiti dozvole odredi će povjerenstvo, no tko su ljudi u tom povjerenstvu Kirac nije htio reći. Valja nam stoga vjerovati da će biti transparentno.

Pisali smo danas i o takozvanom građevinskom eldoradu u Barbarigi. Bageri i dizalice na svakom koraku, višemilijunske građevine niču k'o gljive poslije kiše, nema kvadrata ispod 3.000 eura. Ima se, može se, sve na 200 metara od mora, s pogledom na Brijuni Rivijeru. Tko to može platit'?  

Zahuktali su se radovi iznad Marine Veruda. No, ne punom parom jer se čeka amenovanje radova na pristupnoj cesti pulskog Gradskoj vijeća koja vodi do budućeg luksuznog naselja. Odluka bi trebala biti donesena na idućoj sjednici, i time bi Grad Pula inkasirao gotovo 800.000 eura od komunalnog doprinosa. Vidjet ćemo kako će to proći.

Vidjeti ćemo i kako će proći projekt pulskog Aquariuma gdje kreću s uzgojem plemenitih periski. Dosad to nikom nije uspjelo. Zato čvrsto držimo fige.  

Danas su portal uređivali Leo i Nera, a sutra će se potonjoj pridružiti Silvio.

Ujutro donosimo nastavak priče o bivšim Bojoplastovim nekretninama na Medulinskoj cesti. Doznali smo tko bi uskoro trebao postati novi vlasnik.

Sutra objavljujemo i priču o dvojici stranih radnika, zaposlenika pošte u Puli. Bangladešaninu i Filipincu kojima je  teško opisati koliko su im se svidjeli i Pula i posao.

On je discipliniran sportaš, vrijedan, dobar, ima divan karakter, svima pomaže, unosi jednu radost u grupu, a s druge vrlo odgovoran što se tiče treninga i pristupanja obavezama. On stvarno voli i uživa u atletici, kaže njegova trenerica. To je Mate Jakov Frančula o kojem sutra donosimo cijelu priču.

Laku i mirnu noć vam želi redakcija Istra24.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.