Politika i društvo

PREVARANTI SVE INOVATIVNIJI

Netko se dosjetio kako "opelješiti" pulske iznajmljivače privatnog smještaja. Ne nasjedajte

U dopisu se navodi kako povlaštena naknada za upis iznosi 12,50 eura za jednokratno plaćanje u roku od 7 dana od zaprimanja, a po isteku roka od 7 kalendarskih dana od datuma dospijeća, ukida se povlaštena naknada te se obračunava u punom iznosu od 19 eura


 
1 min
Istra24

U dopisu se navodi kako povlaštena naknada za upis iznosi 12,50 eura za jednokratno plaćanje u roku od 7 dana od zaprimanja, a po isteku roka od 7 kalendarskih dana od datuma dospijeća, ukida se povlaštena naknada te se obračunava u punom iznosu od 19 eura

Iznajmljivači privatnog smještaja s područja grada Pule, na svoje su kućne adrese, počeli dobivati  obavijest o upisu u Turistički registar RH.

U dopisu se navodi kako povlaštena naknada za upis iznosi 12,50 eura za jednokratno plaćanje u roku od 7 dana od zaprimanja, a po isteku roka od 7 kalendarskih dana od datuma dospijeća, ukida se povlaštena naknada te se obračunava u punom iznosu od 19 eura.

Provjerom smo ustanovili da postoji i lažna web stranica https://turistickiregistar.com/hr koja kada se krene dalje istraživati vidi se da nema podataka, a pozivom na navedeni kontakt broj sa stranice definitivno smo se uvjerili kako je riječ o prevari.

Želimo istaknuti kako je riječ o lažnom turističkom registru RH i ovim putem obavijestiti sve iznajmljivače da je riječ o prevari te da ne plaćaju navedenu naknadu. 

Iznajmljivačica s područja grada Pule zajedno s uplatnicom poslala je primjer kako to izgleda. Ne nasjedajte.


Nastavite čitati

Pula
 

U Puli je podstanarima teško naći krov nad glavom. "Nas sedmero živi u 40 kvadrata. Niti za 800 eura nisam uspjela pronaći dom sebi i djeci"

Od Igora Loparića, predsjednika pulske udruge Naš san njihov osmijeh, doznajemo da se njima svakodnevno javljaju obitelji s djecom i samohrani roditelji koji nemaju gdje, najčešće jer moraju izaći iz stana radi turista. Onda se snalaze kod prijatelja, obitelji, no dugoročno takav smještaj nije održiv. Zbog toga su pokrenuli inicijativu "Stan za lakši stan" kojom žele pomoći obiteljima koji traže smještaj na duži period na način da im financiraju dio plaćanja najma

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.