Politika i društvo

Neočekivana podrška

NIJE PONUDILA OBJAŠNJENJE Sanja Radolović (SDP) podržala HDZ-ovog ministra Olega Butkovića za potpredsjednika Vlade

U saborskom klubu SDP-a bili su prilično iznenađeni podrškom Sanje Radolović ministru Butkoviću. Posebno jer nakon glasanja nije ponudila nikakvo objašnjenje


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Sanja Radolović (SDP)

U saborskom klubu SDP-a bili su prilično iznenađeni podrškom Sanje Radolović ministru Butkoviću. Posebno jer nakon glasanja nije ponudila nikakvo objašnjenje

Prilikom glasanja za iskazivanje povjerenja ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću (HDZ) da preuzme dužnost potpredsjednika Vlade pulska SDP-ova Sanja Radolović podržala je Butkovića.  

Oleg Butković (HDZ)

Rezultati glasanja objavljeni su na službenim stranicama Vlade 15. srpnja.

U saborskom klubu SDP-a bili su prilično iznenađeni podrškom Sanje Radolović ministru Butkoviću. Posebno zato što nakon glasanja nije ponudila nikakvo objašnjenje.

Dio zastupnika s kojima smo komunicirali smatra da je Radolović bezrezervnom podrškom projektu Hotel Valkane izašla iz okvira uobičajene socijaldemokratske politike te da njezin sukob s pulskim Možemo! stvara velike probleme stranci u Zagrebu. U tom svjetlu svakako će biti zanimljivo kako će se Radolović postavit prilikom glasanja o opozivu predsjednice pulskog Gradskog vijeća Dušice Radojčić u ponedjeljak.

Od Sanje Radolović tražili smo obrazloženje ove neočekivane podrške, no do objave ovog članka nismo dobili odgovor na pitanje je li Butkoviću dala podršku slučajno ili svjesno. 

Inače, najdugovječniji član aktualne Vlade, Oleg Butković, dobio je glasove 79 zastupnika, 49 ih se izjasnilo protiv, a jedan suzdržan, tako da glas Sanje Radolović nije bio presudan.

Ovim je glasanjem Oleg Butković naslijedio funkciju potpredsjednika Vlade koju je do tad obnašao bivši ministar financija Zdravko Marić.

Butković je time postao jedan od četiri potpredsjednika Vlade, ostali su Tomo Medved, Davor Božinović i Anja Šimpraga.


Nastavite čitati

Ministar Ivan Paladina najavio značajnu reformu korporativnog upravljanja državnim poduzećima

U završnoj je fazi priprema novog zakona o trgovačkim društvima u državnom vlasništvu, a kao neke od njegovih smjernica Paladina je apostrofirao buduću centralizaciju modela upravljanja tim trgovačkim društvima, uspostavu sustava jasnih i mjerljivih financijskih i nefinancijskih ciljeva te njihovo praćenje od strane vlasničkih tijela, kao i transparentan postupak izbora članova nadzornih odbora, od kojih će većina biti neovisna od vlasnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.