Politika i društvo

Na optužbe iz IDS-a reagirala Ivana Mohorović

"Nikada nisam lobirala za projekt Max Stoja niti vršila pritisak na vijećnike iz Možemo!"

Ne znam odakle Dekoviću iznos zarade od 3 milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes, veli vijećnica Mohorović


 
3 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ivana Mohorović

Ne znam odakle Dekoviću iznos zarade od 3 milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes, veli vijećnica Mohorović

- Nikada nisam lobirala za projekt Max Stoja niti vršila pritisak na vijećnike iz Možemo!. Na prvom sastanku Radne skupine za prostorno planiranje na kojem su između ostalih bili prisutni i pročelnica Odjela za prostorno planiranje Ingrid Bulian, Dušica Radojčić i predstavnici DAI-SAI  jasno sam rekla da se neću uključivati u raspravu o UPU Max Stoja upravo iz razloga što ured mog supruga radi na tom projektu. Iz Zapisnika sa sjednice Odbora za prostorno uređenje lako je provjeriti da sam se izuzela iz rasprave o UPU Max Stoja, navela je vijećnica Ivana Mohorović u svom reagiranju na današnje prozivke iz IDS-a.

Sjednice se snimaju, sve je lako provjeriti

Štoviše, kako tvrdi u reagiranju, članovi tog Odbora koji su bili prisutni na sjednici su i gospodin Cvek i Čerina iz IDS-a, a sjednica je održana još 15.11.2021.

- Žao mi je da Čerina nije kao gradski vijećnik i član tog istog Odbora bio prisutan na tiskovnoj konferenciji da to i potvrdi. Na svim sjednicama Gradskog vijeća na kojima se raspravljalo o skidanju/uvrštavanju te točke na dnevni red nisam se uključivala u raspravu. Sjednice Gradskog vijeća se snimaju i to je isto vrlo lako provjeriti, navodi Mohorović u svom reagiranju.

 Pojašnjava da je arhitektonski ured Metro Cubo d.o.o. u vlasništvu njezina supruga za tvrtku Max City d.o.o. izradio Studiju urbanizma i Idejno rješenje za naselje sedam vila i poslovno stambeni kompleks na lokaciji UPU Max Stoja.

Deković laže o zaradi od tri milijuna

- Njihova poslovna suradnja je započela krajem 2020. godine. Max City d.o.o. je zahtjev za IV. izmjene i dopune UPU-a Max Stoja podnio još u veljači 2021. godine, dok ja još nisam ni znala da ću postati vijećnica, a u ožujku 2021. bivši gradonačelnik je donio Odluku o prihvaćanju njihove inicijative.

- Ne znam odakle Dekoviću iznos zarade od tri milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes. Deković bi morao znati razliku između vijećnika i dužnosnika. Ja nisam zaposlenica Grada Pule niti sam dužnosnik pa se na mene ne primjenjuje Zakon o sprječavanju sukoba interesa, zaključuje Mohorović navodeći "žalosno je da se IDS služi ovakvim lažima i da će snositi pravne posljedice za svoje izjave."

Uz svoju su vijećnicu stali i ostali članovi Kluba vijećnika NLFZ, navodeći da je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik pulskog IDS-a gospodin Deković na njezin račun iznio brojne laži i klevete.

- Kao nezavisni vijećnici i dalje ćemo nastaviti raditi u interesu samo i isključivo građanki i građana grada Pule, zaključili su vijećnici NLFZ-a Ivana Mohorović, Kristijan Biteri, Selma Ibrišagić i  Dušanko Babić.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.