Politika i društvo

Na optužbe iz IDS-a reagirala Ivana Mohorović

"Nikada nisam lobirala za projekt Max Stoja niti vršila pritisak na vijećnike iz Možemo!"

Ne znam odakle Dekoviću iznos zarade od 3 milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes, veli vijećnica Mohorović


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ivana Mohorović

Ne znam odakle Dekoviću iznos zarade od 3 milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes, veli vijećnica Mohorović

- Nikada nisam lobirala za projekt Max Stoja niti vršila pritisak na vijećnike iz Možemo!. Na prvom sastanku Radne skupine za prostorno planiranje na kojem su između ostalih bili prisutni i pročelnica Odjela za prostorno planiranje Ingrid Bulian, Dušica Radojčić i predstavnici DAI-SAI  jasno sam rekla da se neću uključivati u raspravu o UPU Max Stoja upravo iz razloga što ured mog supruga radi na tom projektu. Iz Zapisnika sa sjednice Odbora za prostorno uređenje lako je provjeriti da sam se izuzela iz rasprave o UPU Max Stoja, navela je vijećnica Ivana Mohorović u svom reagiranju na današnje prozivke iz IDS-a.

Sjednice se snimaju, sve je lako provjeriti

Štoviše, kako tvrdi u reagiranju, članovi tog Odbora koji su bili prisutni na sjednici su i gospodin Cvek i Čerina iz IDS-a, a sjednica je održana još 15.11.2021.

- Žao mi je da Čerina nije kao gradski vijećnik i član tog istog Odbora bio prisutan na tiskovnoj konferenciji da to i potvrdi. Na svim sjednicama Gradskog vijeća na kojima se raspravljalo o skidanju/uvrštavanju te točke na dnevni red nisam se uključivala u raspravu. Sjednice Gradskog vijeća se snimaju i to je isto vrlo lako provjeriti, navodi Mohorović u svom reagiranju.

 Pojašnjava da je arhitektonski ured Metro Cubo d.o.o. u vlasništvu njezina supruga za tvrtku Max City d.o.o. izradio Studiju urbanizma i Idejno rješenje za naselje sedam vila i poslovno stambeni kompleks na lokaciji UPU Max Stoja.

Deković laže o zaradi od tri milijuna

- Njihova poslovna suradnja je započela krajem 2020. godine. Max City d.o.o. je zahtjev za IV. izmjene i dopune UPU-a Max Stoja podnio još u veljači 2021. godine, dok ja još nisam ni znala da ću postati vijećnica, a u ožujku 2021. bivši gradonačelnik je donio Odluku o prihvaćanju njihove inicijative.

- Ne znam odakle Dekoviću iznos zarade od tri milijuna kuna, to je potpuna laž. Uostalom moj suprug ima privatnu tvrtku i u ovom slučaju se radi o privatnom investitoru. Njihov međusobni ugovor je poslovna tajna, a ne javni interes. Deković bi morao znati razliku između vijećnika i dužnosnika. Ja nisam zaposlenica Grada Pule niti sam dužnosnik pa se na mene ne primjenjuje Zakon o sprječavanju sukoba interesa, zaključuje Mohorović navodeći "žalosno je da se IDS služi ovakvim lažima i da će snositi pravne posljedice za svoje izjave."

Uz svoju su vijećnicu stali i ostali članovi Kluba vijećnika NLFZ, navodeći da je na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednik pulskog IDS-a gospodin Deković na njezin račun iznio brojne laži i klevete.

- Kao nezavisni vijećnici i dalje ćemo nastaviti raditi u interesu samo i isključivo građanki i građana grada Pule, zaključili su vijećnici NLFZ-a Ivana Mohorović, Kristijan Biteri, Selma Ibrišagić i  Dušanko Babić.


Nastavite čitati

Pula
 

PULA: U utorak doček Sv. Nikole na Bunarini, a doći će i Krampus

Prije dolaska Sv. Nikole, djecu će nasmijati Vilibald, vilenjak Djeda Mraza, koji je  uvjeren da je došao na mjesto na kojemu djeca očekuju dolazak Djedice. Budući da je prošle godine jako zabrljao i da je zbog toga u nemilosti, svim se silama trudi urediti sve za njegov doček. Međutim, dok odlazi po kutiju s božićnim ukrasima, dolazi Krampus koji pokušava napraviti nered i kaos

Pula
 

DESET KUNA VLADA, DVIJE KUNE GRAD Pula će izdvojiti 250 tisuća kuna za besplatnu marendu za osnovnoškolce slabije imovne moći

"To je dobra mjera kojom će Vlada osigurati 10 kuna za pokrivanje marende svakog osnovnoškolca u Republici Hrvatskoj, a Grad Pula podmirit će razliku u cijeni za djecu koja ostvaruju pravo iz našeg socijalnog programa", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić. Grad Pula osnivač je 11 pulskih osnovnih škola koje pohađa 4.500 djece, a za 600 učenika Grad će od drugog polugodišta ove školske godine snositi razliku u cijeni marende od dvije kune po danu po djetetu, što će godišnje iznositi 250 tisuća kuna

Pula
 

NOVA TURA PRODAJE 'PULSKOG OBITELJSKOG SREBRA' Parcela na Sisplacu u elitnom kvartu iznad Lungomare 2,4 milijuna kuna

Grad Pula raspisao je jučer 23 natječaja za prodaju 35 katastarskih čestica građevinskog zemljišta, a od kojih će, sudeći po navedenim početnim cijenama nadmetanja po parceli, zaraditi minimalno, osam milijuna kuna. Lani u ovo vrijeme, dok je još postojala koalicija gradonačelnikove nezavisne liste, SDP-a i Možemo!, prodaju gradske imovine odbio je podržati Možemo sve dok Grad ne izradi Strategiju upravljanja imovinom i Plan upravljanja imovinom(što je bio prvi veliki sukob u tom političkom partnerstvu). Strategija do danas, međutim, nije zgotovljena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.