Politika i društvo

Velik šok za gradsku vlast

Nitko nije bio upoznat s dugom od 12 milijuna kuna, koje sada Ilija Lovrić traži od Grada Pule

U izvješću se spominje i potraživanje prema 3. Maju u iznosu od 500 tisuća kuna, a nigdje nema ni spomena potraživanju prema Gradu Puli u iznosu od 12 milijuna kuna


 
2 min
Dražen Majić Matea Čelebija
Ilustracija: Šima Kastelc

U izvješću se spominje i potraživanje prema 3. Maju u iznosu od 500 tisuća kuna, a nigdje nema ni spomena potraživanju prema Gradu Puli u iznosu od 12 milijuna kuna

U ponedjeljak je gradonačelnika Filipa Zoričića u Gradskoj upravi dočekalo neugodno iznenađenje - Ilija Lovrić, novi vlasnik Uljanik Standarda, od Grada Pule potražuje 12 milijuna kuna. Poprilično je to velik šok za pulsku vlast, naročito zato što odbor vjerovnika koji su odobrili prodaju tvrtke navodno nije znao za potraživanja prema Gradu, a vjerovnicima je rečeno da postoji samo 1,2 milijuna potraživanja prema 3. maju.

Stečajna upraviteljica Uljanik Standarda Marija Ružić potvrdila nam je da su sva potraživanja tvrtke bila dostupna svima prije prodaje. Ona pritom nije željela potvrditi da je tvrtka prema Gradu Puli potraživala 12 milijuna kuna, odnosno iznos za koji je novi vlasnik Ilija Lovrić poslao gradu fakturu na naplatu.

- Na oglasnoj ploči sudskog registra objavljeni su Financijski izvještaji za 2020. i mišljenje neovisnog  revizora trgovačkog društva Uljanik Standard d.o.o. Predlažem da izvršite uvid u navedene izvještaje i  dokumente koji su bili dostupni svim potencijalnim kupcima poslovnog udjela Uljanik d.d. u stečaju u društvu Uljanik Standard, pa tako i gospodinu Lovriću, uputila nas je Ružić.

U spomenutom izvješću koji su potpisali Consoltum Komparić iz Pule i Rafial iz Labina revizorske rezerve su iznesene upravo oko potraživanja.
Međutim, u bilanci su iskazana dugotrajna potraživanja od kupaca u iznosu od 9,5 milijuna kuna te kratkoročna potraživanja u iznosu od 4,1 milijuna kuna. Dugoračna potraživanja se odnose na prodane stanove.

Zanimljivo je kako se u izvješću spominje i potraživanje prema 3. Maju u iznosu od 500 tisuća kuna, a nigdje nema ni spomena potraživanju prema Gradu Puli u iznosu od 12 milijuna kuna.

Dug od 12 milijuna kuna koje Ilija Lovrić traži od Grada neugodno je iznenadio i samog gradonačelnika Filipa Zoričića, koji je jučer izjavio da će Grad ovaj slučaj rješavati pravnim putem.


FOTO: Istra24

Nastavite čitati

Pula
 

Puccinijeva Opera "Madama Butterfly" 24. srpnja na pozornici pulske Arene

Glasoviti ansambl Slovenskog narodnog gledališča Opera in balet iz Ljubljane donosi nam ovu dirljivu priču koja govori o tragičnoj sudbini nesretno zaljubljene mlade Japanke Cio-Cio san, zvane Butterfly, koja je svoju ljubav poklonila američkom poručniku Pinkertonu. Arija "Un bel dì vedremo" (Jednog lijepog dana ćemo vidjeti), koju pjeva Cio-Cio San, postala je jedna od najpoznatijih arija u opernoj literaturi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.