Politika i društvo

Nakon jučerašnjeg sastanka

NL Filipa Zoričića: Dušica Radojčić nema podršku većine, a u svom je priopćenju iznijela neistine

Referendum nije razlog raskida koalicije i o raspisivanju referenduma očitovati ćemo se kada napokon stigne konkretan prijedlog od strane Možemo. Skupljanje političkih bodova pričom o referendumu, bez ikakvih poduzetih koraka, smatramo krajnje neozbiljnim, kažu iz Nezavisne liste Filipa Zoričića


 
1 min
Istra24
Foto: Chiara Bilić

Referendum nije razlog raskida koalicije i o raspisivanju referenduma očitovati ćemo se kada napokon stigne konkretan prijedlog od strane Možemo. Skupljanje političkih bodova pričom o referendumu, bez ikakvih poduzetih koraka, smatramo krajnje neozbiljnim, kažu iz Nezavisne liste Filipa Zoričića

Jutros je pulski Možemo! objavio priopćenje vezano uz jučerašnji sastanak svih političkih stranaka koje participiraju u radu pulskog Gradskog vijeća. Reakciju na objavu nije trebalo dugo čekati. Nezavisna list Filipa Zoričića, koju je jučer na sastanku predstavljala njihova vijećnica Ivana Mohorović, medijima se danas obratila priopćenjem.

Prenosimo ga u cijelosti:

Radi točnog i istinitog izvještavanja javnosti o sastanku kojeg je organizirala Dušica Radojčić, izjavljujemo sljedeće.

Predstavnici NLFZ i SDP Pula pozvali su gđu Radojčić da ponudi mandat Predsjednice GV na raspolaganje na način da GV glasa o tome ima li predsjednica Gradskog vijeća podršku većine vijećnika. Za razliku od gradonačelnika koji je izabran imenom i prezimenom,  gđa Radojčić je na funkciju predsjednice GV došla isključivo putem dogovora koalicijskih partnera. Obzirom da našu podršku više nema bilo bi moralno i korektno da ponudi mandat na raspolaganje. To je jedini način da potvrdi, ili ne potvrdi, legitimitet predsjednice GV.

Uvjetovanje ostavke referendumom, ili ostavkom gradonačelnika, samo je odgađanje neizbježnog i skretanje pozornosti sa činjenice da je ona ta koja nema podršku većine.

Referendum nije razlog raskida koalicije i o raspisivanju referenduma očitovati ćemo se kada napokon stigne konkretan prijedlog od strane Možemo. Skupljanje političkih bodova pričom o referendumu, bez ikakvih poduzetih koraka, smatramo krajnje neozbiljnim.

Vizija gđe Radojčić o odgovornosti i osiguravanju nesmetanog rada GV najbolje se ocrtava u činjenici da je samovoljno odredila datum održavanja sljedeće sjednice,  21.04.2022. , iako je imala informaciju da neki vijećnici tada nisu u mogućnosti prisustvovati. Također je iznijela neistinu da za ranije dogovoren datum sjednice 14.04.2022. nije na vrijeme dobila dnevni red i materijale.

Na kraju sastanka izričito smo naglasili da se ne slažemo sa namjerom gđe Radojčić da pošalje priopćenje u kojem neistinito navodi da smo se usuglasili oko nastavka rada gradskog vijeća. Inzistirali smo da u priopćenju navede i naš zahtjev za davanjem mandata predsjednice GV na raspolaganje, što je u potpunosti ignorirala.


Nastavite čitati

Pula
 

FRKA NA DELFINU Na Skupštini društva Delfin zaštitari i policija. Pojedini članovi tvrde da im je zabranjen pristup kako bi se Anti Restoviću potvrdio treći predsjednički mandat. On odbacuje sve optužbe

Zaštitarsku tvrtku je angažirao predsjednik PŠRD Delfin Pula Ante Restović te pretpostavljamo da će troškove zaštitarske tvrtke namiriti iz članarina koju i mi plaćamo, kažu nezadovoljni članovi. Smatraju da Restović želi biti doživotni predsjednik i da to nije dobro *Stigli su u namjeri da remete i onemoguće rad i iz tog smo razloga pozvali zaštitare. To je namjerna opstrukcija i jedna velika kampanja i napad na mene osobno. Tajniku su prijetili da će mu slomit noge, meni je to bilo tužno gledati, kaže novi stari predsjednik Delfina Ante Restović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.