Politika i društvo

AKTUALNI SAT PULSKOG GRADSKOG VIJEĆA

Noel Mirković: Zašto je na prezentaciji proširenja gradskog igrališta na Valkanama bio prisutan i Stevan Muidža?

Meni u usta kontekst krupnog kapitala nećete stavljati. Vrlo sam jasan što se tiče igrališta. Možete maštati da je tema igrališta laksmus papir za hotel ali vi znate da to nije istina. Na Marsovom polju će biti i nogometni tereni i dio za djecu, sportaše, kućne ljubimce. Ove godine imamo novac za dokumentaciju, a kasnije ćemo uređivati Marsovo polje koje će biti javan prostor, odgovorio je Zoričić


 
3 min
Chiara Bilić Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Meni u usta kontekst krupnog kapitala nećete stavljati. Vrlo sam jasan što se tiče igrališta. Možete maštati da je tema igrališta laksmus papir za hotel ali vi znate da to nije istina. Na Marsovom polju će biti i nogometni tereni i dio za djecu, sportaše, kućne ljubimce. Ove godine imamo novac za dokumentaciju, a kasnije ćemo uređivati Marsovo polje koje će biti javan prostor, odgovorio je Zoričić

U ozračju posvađanih, rastavljenih političkih partnera, bez dosad očekivane vijećničke većine za izglasavanje odluka, prva sjednica Gradskog vijeća Pule nakon raspada vladajuće trojne koalicije počela je u 17 sati u Komunalnoj palači uobičajenim uvodnim vijećničkim pitanjima koja su  često najzanimljiviji dio sjednice,  a ovaj put i dobar test političkih odnosa u novonastalim okolnostima.

Vijećnik Možemo Noel Mirković upitao je gradonačelnika Filipa Zoričića zašto je insistirao na proširenju igrališta na Lungomareu, koji je zahtijevao izmjenu UPU-a Lungomare, a koji je u tijeku. Otkrio je da je pri prezentaciji proširenja gradskog igrališta na Valkanama bio prisutan i Stevan Muidža, član SDP-a, i predstavnik investitora i Zoran Kostić koji nemaju veze s tim proširenjem gradskog igrališta.

"Upravo je Muidža imao u ruci imao plan proširenja igrališta", rekao je Mirković, na što je vijećnica SDP-a Sanja Radolović kazala: "Tema je bila i gradnja hotela. Dušica Radojčić (čelnica Možemo i predsjednica Gradskog vijeća, op.n.) inicirala je taj sastanak, prošetavala se na Valkanama, a Stevan Muidža joj je tamo odgovarao na pitanja.

Zoričić je na to odgovorio kako je država dala Marsovo polje na služnost Gradu za sportsko-rekreacijsku zonu.

- Što se tiče igrališta na Valkanama to smo predvidjeli za djecu NK Uljanika. Već ste nekoliko puta rekli da se igralište gradi radi hotela. Meni u usta kontekst krupnog kapitala nećete stavljati! Vrlo sam jasan što se tiče igrališta. Možete maštati da je tema igrališta laksmus papir za hotel, ali vi znate da to nije istina. Na Marsovom polju će biti i nogometni tereni i dio za djecu, sportaše, kućne ljubimce. Ove godine imamo novac za dokumentaciju, a kasnije ćemo uređivati Marsovo polje koje će biti javan prostor, rekao je Zoričić.

Milan Rašula: zbog šlemperaja programske koalicije, desit će se da gradska riznica ode u bankrot!

U tijeku je prva sjednica Gradskog vijeća nakon raspada pulske vladajuće koalicije. Na dnevnom redu je niz tema, no ono što je javnost najviše interesiralo jest polemika nakon što je pulski gradonačelnik pozvao gradske vijećnike da podnesu ostavke. Neki vijećnici su ranije izjavljivali da će ostavke ponuditi ukoliko prethodno ostavku podnese sam gradonačelnik.

Milan Rašula

Milan Rašula otvorio je aktualni sat pitanjem za pročelnicu za financije Vesnu Sajić vezano uz naplatu potraživanjima Grada koja iznose cca 100 milijuna kuna. Gradonačelnika je pak pitao o čestim odlascima u Zagreb i o čemu konkretno razgovara na tim sastancima, a vezano uz projekte u Gradu Puli.

- Što ste napravili po pitanju naplate potraživanja s obzirom na šlamperaj vezano uz investicijska ulaganja koji je pokazla programska koalicija očekujući referendum i prijevremene izbore? Desit će nam se da nam riznica bude pod bankrotom, konstatirao je Rašula na što mu je Sajić odgovorila da je Grad likvidan i uredno podmiruje svoje obveze.

Odgovarajući na pitanje, Zoričić je nabrojao nekoliko aktualnih projekata koji su tema razgovara u Zagrebu, izdvojivši izgradnju lukobrana naglašavajući da se radi o projektu vrijednom 15 milijuna kuna.

- Razgovaramo o temi tramvaja u Puli, projektu Aglomeracija Pula Sjever i Pula Centar, to je vrijednost preko milijardu kuna. U pregovorima smo s državom oko važnih projekata što se tiče državne imovine. Poslali smo upit za lokacije Vallelunga, Vladimir Gortan, projekt OŠ Kaštanjer, rekao je Zoričić te dodao da dogovaraju i državnu cestu Veli Vrh - Punta vrijednu više od sto milijuna kuna.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.