Politika i društvo

nova vlast - novi direktori

Nova direktorica Luke Pula je Tatiana Zanini Gavranić, a Monte Gira Darko Bijelić

Darko Bijelić istaknuo je kako će se u svom radu fokusirati na daljnji razvoj glavnog gradskog groblja Grada Pule te na njegovo daljnje proširenje i uspostavljanje videonadzora


 
2 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Darko Bijelić istaknuo je kako će se u svom radu fokusirati na daljnji razvoj glavnog gradskog groblja Grada Pule te na njegovo daljnje proširenje i uspostavljanje videonadzora

Tatiana Zanini Gavranić nova je direktorica Luke Pula, a Darko Bijelić trgovačkog društva Monte Giro.

U oba trgovačka društva jednoglasne su to odluke njihovih Skupština održanih u petak, 28. siječnja 2022. godine, a nakon provedenog javnog natječaja za imenovanje člana Uprave, odnosno direktora trgovačkih društava.

Trgovačko društvo Luka Pula d.o.o. zaprimilo je ukupno osam prijava od kojih tri nisu ispunjavale formalne uvjete natječaja, dok je Monte Giro zaprimio devet prijava, među kojima jedna nije ispunjavala formalne uvjete.

S kandidatima, koji su dostavili potpune i pravodobne prijave, održano je pisano i usmeno testiranje kojim se izvršila procjena psihološkog profila i kompetencija kandidata, odnosno ciljeva i motivacija za rad.

Nova direktorica spremna na iznadprosječne napore

Stajalište Nadzornog odbora i Skupštine Luke Pula je da kandidatkinja Tatiana Zanini Gavranić ima izraženu motivaciju te izrazite voditeljske i opće kompetencije, osobito u dijelu donošenja odluka, preuzimanja odgovornosti te organizacijskih i upravljačkih sposobnosti potrebnih za uspješno i kvalitetno obavljanje funkcije. Nova direktorica odlučna je u postavljanju visokih zahtjeva pred sebe i druge te je spremna na iznadprosječne napore da bi ih ostvarila. Motivirana je u ostvarivanju izuzetnih postignuća te postizanju izazovnih ciljeva, osobito zato što trgovačko društvo Luka Pula d.o.o. ima veliki potencijal.

Stajalište Nadzornog odbora i Skupštine Monte Gira je da je kandidat Darko Bijelić zadovoljio sve uvjete propisane natječajem te da ima znanja i vještine koje su potrebne za kvalitetno obavljanje funkcije člana Uprave – direktora društva.

Darko Bijelić istaknuo je kako će se u svom radu fokusirati na daljnji razvoj glavnog gradskog groblja Grada Pule te na njegovo daljnje proširenje, uspostavljanje videonadzora, obnavljanje i uređenje kosturnice, izrađivanje studije isplativosti krematorija u Gradu Puli te studije isplativosti izgradnje groblja za kućne ljubimce, a budu li rezultati prihvatljivi, izgradnju financirati iz EU fondova. Uređenje i valorizacija postojećeg Mornaričkog groblja kao jedno od najvećih europskih spomen-groblja značajna je turistička znamenitost koja bi se trebala bolje valorizirati u sklopu turističke ponude Grada Pule.

Funkciju direktorice u Luci Pula privremeno je obnašala Slavica Jelovac, a Monte Gira Vesna Sajić.


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.