republika - dugi
Politika i društvo

NEMA MIRA U ISTARSKIM DOMOVIMA ZDRAVLJA

Nove turbulencije u IDZ-u. Sada je ostavku podnijela i voditeljica rovinjske ispostave, doktorica Pellizzer Lanča

U županijskoj zdravstvenoj ustanovi pandorina kutija otvorena je još početkom godine, kada su s funkcija voditelja u Poreču i Buzetu smijenjeni Zoran Šimurina i Elvis Černeka


 
2 min
Chiara Bilić
Foto: Rovinj FM

U županijskoj zdravstvenoj ustanovi pandorina kutija otvorena je još početkom godine, kada su s funkcija voditelja u Poreču i Buzetu smijenjeni Zoran Šimurina i Elvis Černeka

Corinna Pellizzer Lanča podnijela je 31. ožujka ostavku na funkciju voditeljice ispostave Rovinj Istarskih domova zdravlja (IDZ).

Potvrdila je to danas za Istru24 i dr.med.dent Pellizzer Lanča. Kaže da je ostavku podnijela iz osobnih razloga.

Na našu opasku, podsjetnik o turbulentnim zbivanjima koja 'tresu' Istarske domove zdravlja od početka siječnja, Pellizzer Lanča smatra da ta „zbivanja u proteklom periodu“ nije potrebno dodatno obrazlagati.

Podsjetimo da je početkom godine, dakle, u Istarskim domovima zdravlja otvorena pandorina kutija, a nakon što su s funkcije voditelja u Poreču i Buzetu smijenjeni Zoran Šimurina i Elvis Černeka. Potom je ostavku podnio i tadašnji ravnatelj Manuel Runić. No, ne prije nego što je upravu koja mu je prethodila optužio za brojne nepravilnosti, posebno naglasivši da se o javnoj nabavi i digitalizaciji u IDZ-u trebaju oglasiti DORH i Uskok.

Župan Boris Miletić je nakon svega naložio hitnu internu reviziju, a Istri24 je početkom ožujka iz Istarske policije potvrđeno da se u IDZ-u, u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provode izvidi.

Istra24 je također otkrila i sumnjiv, netransparentan natječaj za specijalizaciju iz ortodoncije zbog čega nadzor nad tom županijskom ustanovom provodi i Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Neslužbeno pak saznajemo da se unutar IDZ-a nezadovoljstvo upravljanjem nije stišalo, već naprotiv – ususret turističkoj sezoni nastavlja rasti.


Nastavite čitati

Istra
 

Arhitektonsko-urbanistički sklad istarskih naselja žrtvuje se na oltaru turizma i apartmanizacije

Ližnjan pošto poto želi izgledati kao Medulin, smislenoj arhitekturi i estetskim mjerilima je i ovo mjesto na jugu Istre u dobroj mjeri odavno reklo zbogom * Filip Zoričić htio smanjiti cijene parkiranja u Puli, ali je Pula Parking bio protiv * Objavili smo ekskluzivni videointervju s legendarnim automobilistom Marijom Andrettijem * Sutra objavljujemo "znakovite" odgovore IDS-a na naša predizborna pitanja, ispričat ćemo priču o jednom zidiću, jednoj mački i pucnju te kroz primjer iz Žminja pokazati kako se može dobro poslovati i u središnjoj Istri * Donosimo i razgovor s Rozalijom Javoran, dobitnicom Grba Grada Pule

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.