Politika i društvo

ZA turistička odredišta

Osigurano 1,5 milijuna kuna za dodatne timove medicinske pomoći

Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom ljetnih mjeseci i osigurati medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Ilustracija

Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom ljetnih mjeseci i osigurati medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o sufinanciranju dodatnih timova medicinske pomoći u turističkim odredištima ukupne vrijednosti 1.500.000 kuna.

Riječ je o dugogodišnjem projektu Ministarstva kojem je cilj podići razinu medicinske usluge tijekom ljetnih mjeseci i osigurati medicinsku skrb stranim turistima i građanima Hrvatske u turističkim odredištima u priobalju te posebno na otocima, kao i na području glavnih prometnih pravaca.
„Sigurnost je važan faktor pri odabiru destinacije stoga veliku pozornost posvećujemo sigurnosnim aspektima boravka naših gostiju u Hrvatskoj. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira timove medicinske pomoći, Hrvatsku gorsku službu spašavanja i Crveni križ te surađuje s Ministarstvom unutarnjih poslova na projektu „Sigurna turistička destinacija“.  Ovom prilikom zahvaljujem svima na trudu koji ulažu u očuvanje sigurnosti turista, ali i domaćeg stanovništva“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
Podsjećamo, od 2008. godine od kada se provodi Projekt sufinanciranja dodatnih timova medicinske pomoći, Ministarstvo turizma i sporta je, zaključno s ovom godinom, izdvojilo 23,4 milijuna kuna za pružanje adekvatne medicinske pomoći turistima i domicilnom stanovništvu u županijama s najvećim udjelom broja turista u ukupnom broju turista tijekom četiri vršna mjeseca. Riječ je o sredstvima koja su namijenjena sufinanciranju troškova plaća liječnika, medicinskih sestara/tehničara te troškova sanitetskog materijala u razdoblju od lipnja do rujna.


Nastavite čitati

PRVA KOŠARKAŠKA LIGA Omiš prejak za nekompletnu Stoju

Presudio je loš ulazak Stoje ili odličan start domaćina, koji je nakon prve četvrtine vodio 18 razlike (34:16). Iako su u ostatku utakmice košarkaši Stoje bili podjednaki, pa i posljednju četvrtinu dobili deset razlike, to je bilo dovoljno tek za konačnih minus 11 koševa. Raduje 16 koševa novopridošlog Eleza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.