Politika i društvo

POTVRĐEN IDENTITET 11 OSOBA

Osijek: Identifikacija ekshumiranih iz masovne grobnice kod Bobote

Među identificiranima je pet žena, najmlađa žrtva imala je nepunih 19, a najstarija 70 godina. Među pronađenim osobama su jedan bračni par i dva brata


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Među identificiranima je pet žena, najmlađa žrtva imala je nepunih 19, a najstarija 70 godina. Među pronađenim osobama su jedan bračni par i dva brata

Na završnoj identifikaciji provedenoj u petak na osječkom Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku potvrđen je identitet 11 osoba čiji su posmrtni ostaci ekshumirani lani u studenome iz masovne grobnice pronađene na divljem deponiju kod Bobote u blizini Vukovara.

Kako su priopćili iz Ministarstva hrvatskih branitelja, prethodno je preliminarno identificirano 12 osoba metodom DNA analize, a danas se na završnu identifikaciju odazvalo 11 obitelji koje su prihvatile nalaz identifikacije.

Svih 12 osoba su civili nestali u srpnju 1991. godine u Tenji pokraj Osijeka, od kojih je njih 11 u evidenciji osoba nestalih u Domovinskom ratu, a jedna u evidenciji smrtno stradalih osoba za koje nije poznato mjesto ukopa.

Među identificiranima je pet žena, najmlađa žrtva imala je nepunih 19, a najstarija 70 godina. Među pronađenim osobama su jedan bračni par i dva brata.

Uz članove obitelji žrtava iz Domovinskog rata na završnoj identifikaciji bio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.


Nastavite čitati

Sud odlučio da je štrajk pravosudnih djelatnika zakonit

Sud je obrazložio da štrajk kojeg Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) organizira radi povećanja plaća državnih službenika i namještenika u tijelima sudbene vlasti i državnom odvjetništvu predstavlja štrajk koji je organiziran radi zaštite i promicanja gospodarskih i socijalnih interesa državnih službenika i namještenika te da ima dopušteni cilj i svrhu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.