Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Ostavka predsjednika IDS-a visi o jednom mandatu

Sutra: istražili smo tko bez dozvole kraj pulske tvornice stakla gradi stambeno poslovni objekt vrijedan milijun eura


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sutra: istražili smo tko bez dozvole kraj pulske tvornice stakla gradi stambeno poslovni objekt vrijedan milijun eura

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus danas je, nakon prozivke platforme Možemo!, izjavio da IDS neće nakon izbora koalirati s HDZ-om.

Prema dovršenom istraživanju Nove TV,  IDS-ova koalicija osvaja dva, dok joj ono RTL-ovo daje tri mandata. Pausa jedan mandat može politički koštati glave. Naime, predsjednik IDS-a, na naše nedavno pitanje, najavio je ostavku na čelu stranke ukoliko njihova koalicija osvoji samo dva mandata. No, sve je moguće, neodlučnih je više od deset posto. Vrijedi pričekati srijedu nakon 19 sati.

Rozalija Javoran, dobitnica ovogodišnje nagrade Grb Grada Pule u današnjem je intervju izrazila želju da se u Istri organizira smještaj s 24-satnom podrškom za djecu s višestrukim teškoćama. Takav tip usluge nedostaje, a roditelje takve djece muči pitanja što će se desiti s njihovom djecom nakon njihove smrti.

Njena je ideja da Grad za takav pilot-projekt ustupi neki od gradskih stanova, a da se sredstva za stručni tim povuku preko europskih fondova. Ona je autorica rada "Istraživanje kvalitete usluge skrbi za djecu s teškoćama u razvoju" u kojem je sudjelovalo je 135 roditelja s područja Istarske županije.

Što možete, među ostalim, pročitati sutra?

Istražili smo tko bez dozvole kraj pulske tvornice stakla gradi stambeno poslovni objekt vrijedan milijun eura.

Ujutro završavamo naše predizborne razgovore s ključnim političarima koji se natječu o osmoj izbornoj jedinici. Svoje stavove o budućnosti pulskog zaljeva, bespravnoj gradnji i priuštivoj stanogradnji, Kaštijunu i drugim temama sutra izlaže Gordanja Deranja, nositeljica liste Fokus/ Republika.

"Vrijeme je za promjene" predizborni je slogan je Corrrada Dussicha. Sutra objavljujemo intervju s kandidatom za zastupničko mjesto predstavnika talijanske nacionalne zajednice u Hrvatskom saboru. Drugi kandidat, Furio Radin, nije želio odgovoriti na naša pitanja.

Danas su s vama bili Borka i Zoran, a sutra portal uređuju Leo i Silvio.

Laku vam noć. 


Nastavite čitati

Pula
 

(VIDEO) Pulska magistra farmacije Martina Meštrović napustila je ljekarnu i okrenula se izradi unikatnih botaničkih terarija: "Umjesto jednog stalnog posla, sada radim šest, ali u svakom uživam"

"Mama je 36 godina bila cvjećarka na Brijunima, radila je aranžmane još za Tita. Naša je kuća uvijek bila ispunjena biljem, cvijećem i ta je ljubav prema prirodi uvijek bila u meni, sada je napokon izašla na površinu. Želja mi je ljudima omogućiti da u svoj životni prostor unesu energiju biljaka putem prirode koju uspijevam ugurati u bocu", veli nam Martina Meštrović

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.