Politika i društvo

u društvenom centru 'veli jože'

Pazi(n) mladi! "Ki, ako ne ti? Kad, ako ne sad?

"Cilj projekta je osnažiti i poduprijeti mlade u lokalnoj zajednici te stvoriti poticajno okruženje za njihovo uključivanje u društveni život i procese donošenja odluka u gradu, a sve u svrhu donošenja Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027.", kaže predsjednica Gradskog vijeća Pazina Enna Peroš


 
2 min
Zoran Angeleski

"Cilj projekta je osnažiti i poduprijeti mlade u lokalnoj zajednici te stvoriti poticajno okruženje za njihovo uključivanje u društveni život i procese donošenja odluka u gradu, a sve u svrhu donošenja Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027.", kaže predsjednica Gradskog vijeća Pazina Enna Peroš

U povodu provedbe projekta 'Pazi(n) mladi! 2', jutros je u u Društvenom centru 'Veli Jože' predsjednica Gradskog vijeća Pazin Enna Peroš posjetila mlade polaznike prve radionice "Ki, ako ne ti? Kad, ako ne sad?".

Petero mladih, petero youthworkera i petero donositelja odluka kroz diskusiju i iskustveno učenje zajedno osmišljavaju viziju i vrijednosti projekta, čime će se osigurati entuzijastični i kvalitetni početak, ali i sama provedba dvogodišnjeg projekta.

- Cilj projekta je osnažiti i poduprijeti mlade u lokalnoj zajednici te stvoriti poticajno okruženje za njihovo uključivanje u društveni život i procese donošenja odluka u gradu unaprjeđenjem kompetencija mladih, djelatnika s mladima i donositelja odluka, a sve u svrhu donošenja Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027., kaže Enna Peroš za Istru24.

Grad Pazin zajedno s partnerima počeo je provedbu projekta Pazi(n) mladi! 2: Izrada Lokalnog programa za mlade Grada Pazina 2023.-2027.

Partneri na projektu su Centar za mlade Alarm Pazin, Društvo „Naša djeca“ Pazin, Udruga Delta iz Rijeke te Volonterski centar Istra iz Pule.

Projekt se provodi kroz 12 aktivnosti za mlade, djelatnike s mladima i donositelje odluka podijeljenih u pet setova aktivnosti koje će se sve provoditi u Pazinu.

S obzirom na to da je prije desetak dana, 31. ožujka, na sjednici Gradskog vijeća izabran novi saziv Savjeta mladih Grada Pazina za razdoblje od 2022. do 2025. godine, stiglo je, dodaje Peroš, vrijeme za aktivnu participaciju nove skupine mladih u zalaganju za kvalitetu života u svojoj zajednici.

Projekt u iznosu od 29.100 eura financira Europska Unija kroz program Erasmus+ kojeg provodi Agencija za mobilnost i programe Europske unije.


Nastavite čitati

Istra
 

IDS 'MINIRAO' SJEDNICU PAZINSKOG GRADSKOG VIJEĆA Vedran Ivančić (IDS): "Radi se o puno odluka koje su se donijele na štetu Grada Pazina", Suzana Jašić (Možemo!): "Bankomati im se smanjuju, zato postaju nervozni"

Vedran Ivančić odbio je voditi zadnju sjednicu Gradskog vijeća zbog točke dnevnog reda koja sadržava prijedlog drukčiji od onog s kojim su se slagali. Gradonačelnica Jašić kaže da je prijedlog bio na javnom savjetovanju, ali se IDS nije htio očitovati. IDS pak tvrdi da ona laže. Cijela priča slična je zagonetki 'je li starija kokoš ili jaje' jer je prijedlog izmijenjen, ali nakon što su uvažene sugestije na savjetovanju, na koje se IDS nije uključio s načelnom podrškom. Kako bilo, HDZ je bespogovorno stao uz IDS

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.