Politika i društvo

Za 2022. godinu

Pazin i Medulin objavili poziv za financiranje medija, Pazin dodjeljuje i potporu za istraživačko novinarstvo!

Bez istraživačkog novinarstva i nastojanja novinara da što temeljitije i potpunije obrade neku temu, najčešće vezanu uz kriminal, korupciju i druge oblike društvene patologije, mediji ne mogu biti društveni korektiv države, institucija i drugih društvenih dionika, kažu iz Grada Pazina.


 
1 min
Istra24
Suzana Jašić/ Foto: Grad Pazin

Bez istraživačkog novinarstva i nastojanja novinara da što temeljitije i potpunije obrade neku temu, najčešće vezanu uz kriminal, korupciju i druge oblike društvene patologije, mediji ne mogu biti društveni korektiv države, institucija i drugih društvenih dionika, kažu iz Grada Pazina.

Grad Pazin i Općina Medulin objavili su javni poziv za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija za 2022. godinu.

No, Grad Pazin uz prijavu za financiranje programskih sadržaja u radio i televizijskom programu objavljuje još jednu, zanimljivu prijavu - za potporu istraživačkom novinarstvu.

Kako priopćuju, većina medijskog sadržaja objavljenog na internet portalima temelji se priopćenjima, prenešenim izjavama, informacijama i servisnim vijestima.

"No, bez istraživačkog novinarstva i nastojanja novinara da što temeljitije i potpunije obrade neku temu, najčešće vezanu uz kriminal, korupciju i druge oblike društvene patologije, mediji ne mogu biti društveni korektiv države, institucija i drugih društvenih dionika", kažu u Pazinu.

Za istraživačko novinarstvo Pazin daje dvije potpore u iznosu od 20.000 do 40.000 kuna.

"Svrha dodjele financijskih potpora je poticanje istraživačkog novinarstva kao društvenog dobra, na području Istarske županije, jer građani i građanke imaju pravo znati kako njihovi predstavnici obnašaju javne funkcije", ističu iz tog Grada.

I Grad Pazin i Općina Medulin objavili su javni poziv na svojim službenim internetskim stranicama.


Nastavite čitati

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Istra
 

VRATILI SE BJELOGLAVI SUPOVI Na Učki tri gnijezda nakon više od sto godina. Tri ptića uskoro će poletjeti

Sada se supovima koji slijeću na padine Učke ostavlja oko 500 kilograma hrane na tjedan, a od 2017. su na hranilište, svojevrsni "restoran" za supove, dopremljene oko 34 tone hrane * Mladi supovi krenut će na petogodišnje putovanje, tijekom kojega nadlijeću Balkan, Sjevernu Afriku, Španjolsku i druge krajeve te se nakon pet godina vraćaju kući, na mjesto na kojemu su se izlegli

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.