Politika i društvo

odbacio prozivke Milanovića

Plenković: 'Mogu i ja reći da je Milanović korumpiran, banda i da laže'

"Ne znam kakav to pravnik moraš biti, pa da izađeš s definicijom da je to kazneno djelo", kazao je Plenković i ponovno ustvrdio da je Frka Petešić napravio sve kako treba u pogledu prijave prebivališta u Salima na Dugome otoku, odnosno dobivanja na korištenje državnog stana u Zagreb


 
3 min
HINA

"Ne znam kakav to pravnik moraš biti, pa da izađeš s definicijom da je to kazneno djelo", kazao je Plenković i ponovno ustvrdio da je Frka Petešić napravio sve kako treba u pogledu prijave prebivališta u Salima na Dugome otoku, odnosno dobivanja na korištenje državnog stana u Zagreb

Premijer Andrej Plenković odbacio je danas prozivke Zorana Milanovića na račun Vlade i predstojnika njegova Ureda Zvonimira Frke Petešića, ocijenivši da predsjednik države "igra političku utakmicu oporbe", pa onda i on za Milanovića može reći je "korumpiran, banda i da laže".

Plenković je u izjavi novinarima u Hrvatskome saboru nakon sjednice Odbora za nacionalnu sigurnost odgovarao na pitanja vezana uz Milanovićeve izjave o Državnim nekretninama i Frki Petešiću, pri čemu je poručio da je Vlada stabilna, a Milanović kao predsjednik države, izvan svih dosadašnjih okvira, "igra političku utakmicu oporbe".

Orkestrirana haranga i hajka na Frku Petešića

"Možda je alergija, možda jugo, možda neki drugi simptom ili fenomen s kojim je opterećen. Nije on taj koji će odlučivati o tome kakva će Vlada biti, tko će biti u njenom sastavu, tko će raditi koji posao, niti koliku će potporu zastupnika u Saboru imati. Vlada je stabilna, a to što on igra političku utakmicu oporbe, to je izvan svih dosadašnjih okvira, prakse predsjednika ili predsjednica Republike, da baš kontinuirano optužuje Vladu, ministre za korupciju, ili pak naziva neke meni bliske suradnike bandom", rekao je Plenković.

- Onda ja mogu reći, eto, sigurno je i on korumpiran, sigurno je i on banda, sigurno i on laže kada govori o tome da je netko počinio kazneno djelo u vezi prebivališta ili boravišta, dodao je.

"Ne znam kakav to pravnik moraš biti, pa da izađeš s definicijom da je to kazneno djelo", kazao je Plenković i ponovno ustvrdio da je Frka Petešić napravio sve kako treba u pogledu prijave prebivališta u Salima na Dugome otoku, odnosno dobivanja na korištenje državnog stana u Zagrebu.

Smatra da je riječ o orkestriranoj harangi i hajci na Frku Petešića te da je to orkestrirao Milanović.

"Prema čovjeku koji je pošten, radišan, Hrvat iz dijaspore koji se vratio sa srcem u domovinu, da Hrvatskoj dade sve što može, a to je njegovo znanje i rad. I da takvog čovjeka, oni koji godinama ne rade ni 20 posto koliko on radi, čereče po medijima - e, to ne dolazi u obzir", poručio je Plenković.

Frka Petešić je po povratku iz Francuske prijavio prebivalište na jedinoj nekretnini koju ima u Hrvatskoj - djedovini u Salima na Dugom otoku.

"Nema kaznenog djela, nema prekršaja, samo haranga, laži, podmetanja koja su nečuvena", ustvrdio je Plenković i odbacio optužbe da je Frka Petešić prebacio prebivalište u Sali kako bi lakše dobio državni stan.

I tvrdnje Đerek o pogodovanju u Državnim nekretninama su dio hajke

To gdje je on prijavljen uopće nije bitno za to ima li on pravo na državni stan. "Jedino je bitan transformativni trenutak kad on iz službenika, tj. veleposlanika u Maroku, postaje predstojnik ureda ili državni tajnik, koji ima pravo na to što u zadnjih 30 godina imaju svi ostali u sličnoj situaciji, a nisu iz Zagreba", naglasio je.

Komentirajući tvrdnje bivše zaposlenice Državnih nekretnina Maje Đerek o navodnom pogodovanju u toj državnoj tvrtki, Plenković je rekao kako misli da je i to dio hajke.


Nastavite čitati

MILANOVIĆ: "Vlade HDZ-a i DP-a ni Putin ne bi osmislio, to se zove maskirovka"

„Ne prijeti Hrvatskoj nikakav ustašluk. Ako će je netko od te izmišljene prijetnje branit - to sam ja. I to su drugi centristi i ljevičari, ali te prijetnje u Hrvatskoj nema. Postoji prijetnja lopovluka i korupcije kada jedan Pupovac i njemu slični najnormalnije dignu ruku za Turudića i u tome ne vide ništa sporno. Prije toga najnormalnije opstruira izbor Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Dakle, čovjek radi isključivo ono što mu kaže Plenković. Takvu ljubav nitko nije vidio. To je važno, to je za nas važnije od Palestine i Izreala“, zaključio  je predsjednik Milanović

Terećenje poginulog vozača kombija od strane Banožića i neizravno vještaka nadilazi pravo okrivljenika da se brani i neistinama

Slučaj Banožić drastično prelazi okvire prometne nesreće, a sve ono što se događalo nakon tragičnog događaja (policijski očevid, osiguranje dokaza, pravosudni postupak..) ukazuje na mogućnost pogodovanja bivšem ministru obrane, prvenstveno u ispitivanju alkohoiliziranosti te dvostrukih pravosudnih kriterija (usporedba s uhićenom Albankom nakon tragične nesreće kod Dubrovnika), piše prometni stručnjak Željko Marušić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.