Politika i društvo

OSUDIO IZJAVU RAOSA

Plenković: Pozdrav Za dom spremni već sada je zabranjen

Plenković je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a podsjetio da se od Raosove izjave, kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.", Ministarstvo još jučer ogradilo


 
1 min
HINA
Foto: Hina

Plenković je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a podsjetio da se od Raosove izjave, kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.", Ministarstvo još jučer ogradilo

Premijer Andrej Plenković ponovio je u ponedjeljak da je već sada zabranjen pozdrav "Za dom spremni", a za izjavu izaslanika Ministarstva branitelja Matka Raosa na obilježavanju 31. godišnjica osnutka IX. bojne HOS-a u Splitu rekao je da je bila nepromišljena i neprimjerena.

Plenković je u ponedjeljak nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a podsjetio da se od Raosove izjave, kako "ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10. travnja 1941.", Ministarstvo još jučer ogradilo.  

Za Raosa je rekao da nije bio nikakav Vladin predstavnik. "To nije nikakav stav Vlade, niti bilo koga u Vladi", istaknuo je Plenković.

- Što se tiče zabrane tog pokliča, on je već danas suprotan hrvatskom Ustavu i zakonu, stvar je samo kako to primjenjuju pojedini sudovi, a na Vrhovnom je sudu da ujednače praksu, izjavio je Plenković na pitanje za poklič kojim je svoje obraćanje u nedjelju u Splitu završio predsjednik Udruge IX. bojne Marko Skejo

Na konstataciju novinara da policija nije intervenirala u Splitu, Plenković je odgovorio da je “policija intervenirala veliki broj puta, a različite odluke su donosili sudovi”.


Nastavite čitati

Plavi Orkestar ovog ljeta u Opatiji i Vrsaru

Sarajevski bend, poznat po antologijskim pjesmama  "Suada", "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", izdalo je 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.