Politika i društvo

istražitelji u vodnjanskoj gradskoj upravi

PNUSKOK istražuje poslove Antona Klimana i Klaudija Vitasovića


 
2 min
Dražen Majić

USKOK i PNUSKOK istražuju više slučajeva vezanih za rad nekadašnje gradske uprave Grada Vodnjana pod vodstvom Klaudia Vitasovića. Kako neslužbeno doznajemo, djelatnici policije i PNUSKOK-a izuzeli su dokumentaciju vezano za projekt Vitality saborskog zastupnika Antona Klimana, i to zbog sumnji u pogodovanje bivše gradske uprave prema utjecajnom političkom dužnosniku.

Kao što smo nedavno objavili, brojni su sporni detalji vezani za projekt Vitality jer je iz gradske dokumentacije vidljivo da je Klaudio Vitasović na štetu grada godinama na životu održavao poslovnu ideju za koju je otpočetka bilo jasno da je špekulativna te da Kliman nema novca za realizaciju projekta.

Od raspisivanja natječaja na koji se mogao javiti samo Anton Kliman, preko učestalih propusta u upravnim postupcima kod izdavanja građevinskih dozvola, pa sve do produžavanja Ugovora o pravu građenja koji je tebao biti raskinut, a penali naplaćeni - samo su neki od momenata koji ukazuju na pogodovanje.

Osim projekta Vitality, pravosudne institucije istražuju i dokumentaciju vezanu za gradnju obiteljske kuće bivšeg gradonačelnika Klaudia Vitasovića, ali i neke predmete iz istraživačkog serijala Vodnjanski kumovi koji je prije godinu dana prikazan na HTV-u.

Tijekom jednog od posjeta gradskoj upravi i sami smo primijetili djelatnike PNUSKOK-a kako odnose opsežnu dokumentaciju. Neslužbeno doznajemo i da su na obavijesne razgovore pozivani neki od aktera spomenutih afera.

Iz Grada Vodnjana jučer nisu željeli komentirati policijske istrage. Iz USKOK-a su nam, pak, odgovorili da, sukladno zakonskim odredbama ne daju informacije o tome provode li se određeni izvidi jer su takve radnje tajne.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.