Politika i društvo

ODLAZI MIHA PAUS, ULAZI DAVOR VUKOVIĆ

POČINJE VRUĆA POLITIČKA JESEN U srijedu prva sjednica pulskog Gradskog vijeća nakon ljetne stanke

Na sjednici će doći do formaliziranja onog o čemu smo prvi izvijestili, a to je da će redove Možemo! napustiti Miha Paus, kojeg će zamijeniti kolega Davor Vuković. Paus je imao tu sreću ili nesreću da samo njega od četvoro vijećnika/vijećnica kluba Možemo! zahvati "određena rotacija", a na dnevnom redu je i polugodišnje izvršenje proračuna kao i izvještaj o radu gradonačelnika


 
2 min
Leonid Slijepčević

Na sjednici će doći do formaliziranja onog o čemu smo prvi izvijestili, a to je da će redove Možemo! napustiti Miha Paus, kojeg će zamijeniti kolega Davor Vuković. Paus je imao tu sreću ili nesreću da samo njega od četvoro vijećnika/vijećnica kluba Možemo! zahvati "određena rotacija", a na dnevnom redu je i polugodišnje izvršenje proračuna kao i izvještaj o radu gradonačelnika

Nakon dugog toplog ljeta, u Puli se idućeg tjedna, 28. sjednicom Gradskog vijeća, službeno otvara "vruća politička jesen". Ono najzanimljivije očekuje se na aktualnom satu, koji u pravilu donosi najviše dinamike. Tako će biti i zbog toga što predloženi dnevni red ne zvuči previše uzbudljivo. Na sjednici će doći do formaliziranja onog o čemu smo prvi izvijestili, a to je da će redove Možemo! napustiti Miha Paus, kojeg će zamijeniti kolega Davor Vuković. Paus je imao tu sreću ili nesreću da samo njega od četvoro vijećnika/vijećnica kluba Možemo! zahvati "određena rotacija", kako su iz te stranke pojasnili odgovarajući na upite iz medija.

Na dnevnom redu sjednice, koja se održava u srijedu, a ovog puta počinje u 14 sati, naći će i Plan razvoja pametnog Grada Pula-Pola za razdoblje 2023.-2028. godine (Smart city). „Pametan grad“ odnosno „Smart city“ podrazumijeva poslovanje grada uz pomoć digitalnih tehnologija, ali po mjeri čovjeka. Grad Pula-Pola prati razvojne trendove i u skladu s tim potrebno je usvojiti pametan „smart“ model upravljanja putem kojeg će građani sudjelovati u kreiranju javnih usluga te predlagati i razvijati nove načine komunikacije korištenjem pametnih tehnologija. Pametan grad posebice naglašava održivo gospodarstvo, podržavanje razvoja i istraživanja uz osiguranje visoke kvalitete života i dostupnosti javnih usluga svojim građanima.

Rasprava se očekuje oko izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Pula-Pola za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja i izvješća o radu gradonačelnika u istom razdoblju.

Vijećnici će raspravljati i o izmjeni i dopuni Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika, a veliki dio javnosti, odnosno roditelja će ponajviše zanimati Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o iznosima sufinanciranja programa predškolskog odgoja.

Tim prijedlogom cijena mjesečne subvencije roditelja-korisnika usluga ostaje nepromijenjena, ali se povećava iznos mjesečne subvencije Grada Pula-Pola za upis u predškolske u ustanove drugih osnivača i to za redoviti cjelodnevni 10-satni program sa 195,45 EUR na 207,45 EUR mjesečno te za redoviti poludnevni 6-satni program s 92,22 EUR na 103,73 EUR mjesečno.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U SRIJEDU SE OTVARA CENTAR KLIK Završena je izgradnja novog praktikuma pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

Pulski je KLIK jedan od ukupno šest ovakvih centara izvrsnosti u Hrvatskoj, a njegova uspostava tekla je u dva odvojena projekta. Dok se prvi, koji je uključivao izgradnju, dijelom financirao iz EU fondova, nešto ispod četiri milijuna eura pokrila je Istarska županija. Drugi pak dio obuhvaća stručna usavršavanja nastavnika i provedbu visoko kvalitetne nastave u partnerstvu s javnim i privatnim sektorom, a njegova vrijednost od 5,9 milijuna eura u potpunosti se financira iz Europskog socijalnog fonda

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.