Politika i društvo

Vršnjačko nasilje u Višnjanu

Policija i prosvjetna inspekcija istražuju vršnjačko nasilje u Višnjanu

U Višnjanskoj osnovnoj školi nekoliko je starijih učenika navodno pretuklo prvašića, on je završio na hitnoj, a ravnatelj sve pokušava zataškati - sažetak je to anonimnoga pisma upućenog medijima. Policija potvrđuje istragu navoda a pred kamerama HTV-a prvi je put u javnosti istupio i ravnatelj Škole


 
1 min
Istra24
Predrag Brkić, ravnatelj. Foto Dnevnik/HRT

U Višnjanskoj osnovnoj školi nekoliko je starijih učenika navodno pretuklo prvašića, on je završio na hitnoj, a ravnatelj sve pokušava zataškati - sažetak je to anonimnoga pisma upućenog medijima. Policija potvrđuje istragu navoda a pred kamerama HTV-a prvi je put u javnosti istupio i ravnatelj Škole

Nakon incidenta u Višnjanu u kojemu je grupa starijih učenika brutalno pretukla prvašića, u školu je danas po prvi put došla i prosvjetna inspekcija, prenosi HRT.

Ravnatelj OŠ Jože Šurana iz Višnjana Predrag Brkić tvrdi kako se radi o dječjem sukobu kojeg su, ističe, sankcionirali prema Pravilniku o pedagoškim mjerama.

-A ako smo pogriješili netko drugi će nam na to ukazati. Mislim da nismo pogriješili, kaže ravnatelj.

Policija proučava snimke video nadzora škole na kojima je i događaj. Iz PU istarske priopćili su: "Porečka je policija 2. ožujka zaprimila liječničku prijavu o ozlijeđenome djetetu. Zbog sumnje da je riječ o vršnjačkome nasilju, policija obavlja izvide i o svemu utvrđenom izvijestiti će državno odvjetništvo".

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

S porečke Hitne potvrđuju da je 2. ožujka dijete pregledano. Ogorčeni otac prvašića uputio je pismo Glasu Istre.

- Supruga je o događaju izvijestila razrednicu i čim je došla doma, sina je odvela na Hitnu pomoć, gdje mu je pregledom liječnica utvrdila ozljede glave, obje ruke, udarca desne očne vjeđe i obrve, te površinskih ozljeda vlasišta. Tog dana su ta petorica sina nazivala pogrdnim riječima, udarali su ga naizmjence po glavi i licu, držali ga za ručice da ne pobjegne, prijetili su mu da ako nekome kaže da će ga tek onda isprebijati još jače, a sve to uostalom dokazuju i ozljede, napisao je.

Ravnatelj tvrdi da nije ravnodušan prema događaju, no da su u pitanju djeca i mora se sve pozorno ispitati. Škola je ukorom kaznila dvojicu učenika starijih razreda zbog neprihvatljivog ponašanja tijekom sata. Prvašić, saznajemo, nakon što neko vrijeme nije dolazio na nastavu, sad je opet pohađa.


Nastavite čitati

Pula
 

OKUPILO SE VIJEĆE SREDNJOŠKOLSKIH RAVNATELJA Prof.dr. Mirjana Radetić Paić: "Moramo se upitati je li škola izgubila odgojnu funkciju nauštrb obrazovanja"

"Prije svega, nemamo dovoljno stručnih suradnika čiji je rad usmjeren na djecu s poremećajima u ponašanju. Više ulažemo u tretman takve djece nakon što se problem dogodi nego u samu prevenciju", rekla je prof. Radetić Paić i dodala: "Moramo djelovati svi do posljednjeg uključenog i imati isti stav... U tome mora sudjelovati cijela škola, roditelji, zajednica, kuharice, spremačice…" * Iako je lokalnim medijima jučer poslan poziv za ovaj skup, naknadnom je odlukom pristup omogućen samo jednoj medijskoj kući

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.