Politika i društvo

prijetila leći i pred bagere

Politički tajnik HDZ-a : “Grbinova trbuhozborka Mirela Ahmetović zaustavljala je gradnju LNG terminala”

Kapaciteti u Omišlju već su sada 100 posto popunjeni tri godine unaprijed, što potvrđuje ne samo poslovni, nego i geostrateški smisao tog projekta, a to je posebno važno sada kada je cijeli svijet suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata. Za razliku od mnogih mi ćemo uvijek imati sigurnu dobavu plina, zahvaljujući LNG-u, kazao je Ante Sanader


 
1 min
HINA
Ante Sanader: 'Zahvaljujući LNG-u mi ćemo uvijek, za razliku od mnogih, imati sigurnu dobavu plina'

Kapaciteti u Omišlju već su sada 100 posto popunjeni tri godine unaprijed, što potvrđuje ne samo poslovni, nego i geostrateški smisao tog projekta, a to je posebno važno sada kada je cijeli svijet suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata. Za razliku od mnogih mi ćemo uvijek imati sigurnu dobavu plina, zahvaljujući LNG-u, kazao je Ante Sanader

Politički tajnik HDZ-a Ante Sanader osvrnuo se na izjavu političke tajnice SDP-a Mirele Ahmetović da su HDZ i premijer demontirali institucije koje državu čine državom, nazvavši je "Grbinovom trbuhozborkom" i "partijskom komesarkom" te ju je prozvao zbog "bjesomučne hajke" na LNG.

"Kako bi osporila tvrdnju predsjednika HDZ-a o demontaži države javila se Grbinova trbuhozborka, a tko drugi nego Mirela Ahmetović. Ista ona koja je rukama i nogama kopala kako bi zaustavila gradnju LNG terminala, američko-europskog projekta od strateško interesa za Republiku Hrvatsku", napisao je danas Sanader na facebooku.

Naveo je da je "partijska komesarka" prijetila da će leći i pred bagere kako bi zaustavila gradnju.

"Bjesomučnom hajkom na LNG, lažno je tvrdila kako 'nikom nije potreban', te kako 'neće biti nikakvog interesa'. Upravo, sve suprotno, zahvaljujući Vladi HDZ-a", poručio je Sanader.

Dodao je kako su kapaciteti u Omišlju već sada 100 posto popunjeni tri godine unaprijed, što potvrđuje ne samo poslovni, nego i geostrateški smisao tog projekta, a istaknuo je i kako je to posebno važno u trenutku kada je cijeli svijet suočen s plinskom krizom i rastom cijena energenata.

"Osjeti se ona i u nas, ali za razliku od mnogih mi ćemo uvijek imati sigurnu dobavu plina, zahvaljujući LNG-u. No, da je bilo po Ahmetovićki i ostatku ostataka SDP-a, proveli bi se u ovom slučaju, kao i u vrijeme kada su prije šest godina obnašali vlast u Hrvatskoj", ocijenio je.

Naveo je da smo tada bili među deset najgorih ekonomija svijeta, da je BDP padao 12 kvartala zaredom, odnosno tri godine, a kreditni je rejting srušen dva puta do razine tzv. "smeća".

Dodao je i da je "Ahmetovićkina stranka koja je tada 'preobrazila' Hrvatsku" smanjila radnička prava, a učiteljima plaće te im ukinula božićnice i regres, dok je predstečajnim nagodbama "uništila" na desetke tisuća radnih mjesta. Naveo je i kako su se na društvenim mrežama pojavile grupe koje su pozivale mlade da napuste Hrvatsku. 

"I takvi bi ponovno preuzeli odgovornost za Hrvatsku", upitao je Sanader.

Ahmetović je u subotu reagirala na intervju premijera Plenkovića na Hrvatskom radiju da je Vladi na prvom mjestu izgradnja društva, dok paralelno u Hrvatskoj niz aktera rade na demontaži državnih institucija - rekavši da su HDZ i on demontirali institucije koje državu čine državom.

"U njegovim Vladama sjedili su ljudi koji su krali od vlastitih građana, ali ni to im nije bilo dosta pa su počeli krasti i od Europe", navela je, između ostalog, Ahmetović.


Nastavite čitati

Nezavisni tim evaluatora smatra da je Zakon o pravu na pristup informacijama kvalitetan

Voditelj evaluacijskog tima Edmond Miletić kao glavnu preporuku za unapređenje zakona istaknuo je nastavak institucionalne i organizacijske potpore instituciji povjerenika za informiranje, permanentnu edukaciju svih obveznika zakona i potrebu nastavka proaktivne objave informacija tijela javne vlasti  * Anketa je pokazala da čak 75 posto ispitanika nije znalo da građani imaju pravo žalbe povjereniku ako im tijelo javne vlasti uskrati pravo na informaciju te da nijedan ispitanik nije znao ime institucije koja štiti pravo građana na pristup informacijama

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.